Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ζάκυνθος: Σεισμική δόνηση 3,7 Ρίχτερ προκάλεσε ζημιές στο Μετόχι του Αγίου Διονυσίου

Ελλάδα

Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου και Κυλλήνης.      

      Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 14 χιλιόμετρα από την Κυλλήνη και είχε εστιακό βάθος 16 χιλιομέτρων.      

      Από την δόνηση προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην τοιχοποιία στο μετόχι του Αγίου Διονυσίου στην περιοχή Παναγούλα στη πόλη την Ζακύνθου.      

      Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει υπέστη σοβαρές ζημιές ο εξωτερικός τοίχος στην πλευρά του δρόμου, καθώς έχει καταρρεύσει μεγάλο τμήμα του.      

Το κτήριο βρίσκεται σε κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο του νησιού, καθώς από εκεί περνούν καθημερινά εκατοντάδες μαθητές για να πάνε στο λύκειο της Παναγούλας και φοιτητές προς τα ΤΕΙ. Το εγκαταλελειμμένο οίκημα είναι πάνω στον δρόμο Καλαμακίου – Ζακύνθου, απέναντι από τις εργατικές κατοικίες.

      Για τον λόγο αυτό, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ζακύνθου απέκλεισε το σημείο υπό το φόβο νέων σεισμικών δονήσεων που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς περαστικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου. Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα, μέσα από ένα βί...

Πληρωμές με κάρτα στα λεωφορεία express του αεροδρομίου - Μέχρι τέλος του έτους σε Μετρό, Τραμ και τρόλεϊ

Ξεκίνησε την Τετάρτη η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λ...

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός που έβγαζε στο εξωτερικό παράτυπους μετανάστες

Με την ποινή της κάθειρξης των επτά ετών και οκτώ μηνών «έφυγε» από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ένας 45χρονος αστυνομικός, o οποίος κατηγορείται για υπόθεση διακίνησης παράτυπων μετ...

Φόρτωση άρθρων...