Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Η έξτρα παροχή – έκπληξη προς τους Αγρότες, πως θα αντιδράσει το Μαξίμου στο «μανιφέστο» Σαμαρά και τι περιλαμβάνει το πακέτο για τα ευάλωτα νοικοκυριά που έρχεται το Πάσχα

On Target

 Μέρες – «φωτιάς» για το Μαξίμου και την Κυβέρνηση συνολικότερα  αφού σήμερα το μενού έχει αγρότες και την μεγάλη σύσκεψη υπό την παρουσία του πρωτουργού και την Πέμπτη την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια. 
Στο στενό πρωθυπουργικό επιτελείο, ελπίζουν πως στο αγροτικό θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία, εφόσον ο αγρότες δεν τραβήξουν το σχοινί. Μάλιστα ακούσαμε πως ο πρωθυπουργός ενδέχεται να βάλει πάνω στο τραπέζι και μια ΕΞΤΡΑ παροχή σε σχέση με τις διαρροές για τις «αναμενόμενες», υπό την προϋπόθεση πως δεν θα υπάρξουν «παράλογα» αιτήματα από την πλευρά των αγροτών που θα διατάρασσαν, εφόσον ικανοποιούντο, την δημοσιονομική πειθαρχία. 

@ Εξίσου ενδιαφέρουσα πολιτικά είναι και η Πέμπτη, ημέρα συζήτησης και ψήφισης του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Εκεί όπου όλοι οι προβολείς θα είναι στραμμένοι στον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο δημοσιογραφικές φέρουν να ετοιμάζει ομιλία – μανιφέστο, όχι μόνο για ομόφυλους και τεκνοθεσία, αλλά συνολικότερα για το πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεται ιδεολογικά και πολιτικά την οριοθέτηση ενός σύγχρονου Δεξιού κόμματος. Εξυπακούεται πως οι απόψεις Σαμαρά, απέχουν παρασάγγας από την πολιτική ρότα που έχει χαράξει τα τελευταία χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά αυτό δεν συνιστά δα και «είδηση» αφού είναι γνωστό τοις πάσι. Η εκτίμηση τέλος είναι πως το Μαξίμου, αναμένεται να μην «αντιδράσει» στα όσα θα πει ο πρώην πρωθυπουργός.

@ Επειδή, ως γνωστόν των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν,  στο Μαξίμου ήδη μελετούν ένα νέο πακέτο με μέτρα ανακούφισης των ευάλωτων νοικοκυριών και δη της μεσαίας τάξης. 
Σύμφωνα με την Κυριακάτικη «Απογευματινή», εξετάζεται ο τρόπος για την άμεση εισοδηματική ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών που πλήττονται περισσότερο από τις ανατιμήσεις των τροφίμων και την ενεργειακή ακρίβεια. Η πρόταση που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπει τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος μέσα στο Πάσχα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, με τον αριθμό των δικαιούχων και το ποσόν που θα λάβουν να διαμορφώνεται ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο που θα εξασφαλιστεί. 

@ Πάνω στο τραπέζι βρίσκονται διάφορα εναλλακτικά σχέδια για τα ευάλωτα νοικοκυριά που θα ωφεληθούν, τα οποία αφορούν 250.000 πολίτες που παίρνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, περίπου 450.000 χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και 700.000 που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό. 
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών πάντως ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα υπάρξει καμία κίνηση που θα θέσει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.                

@ Διαψεύδει το Λιμενικό ότι γίνονται κοινές περιπολίες με τους Τούρκους στο Αιγαίο.
Βέβαια επιβεβαιώνει την καλή συνεργασία σε ζητήματα αντιμετώπισης του προσφυγικού αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι φτάσαμε σε επίπεδο συνδιοίκησης.
Το σίγουρο είναι ότι η συνεργασία με τους Τούρκους έχει προχωρήσει τόσο σε επίπεδο επιχειρήσεων στο Αιγαίο, όσο και σε αντάλλαγμα πληροφοριών ανάμεσα στην ΕΥΠ και την ΜΙΤ.
Το γεγονός και μόνο ότι ο Διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης ταξίδευσε πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη για να συναντηθεί με τον Διοικητή της ΜΙΤ, τον Ιμπραήμ Καλίν, αποκαλύπτει το επίπεδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Η ΕΥΠ είναι αυτή που παρέδωσε στοιχεία για τους δουλέμπορους τους οποίους στη συνέχεια συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές.

@ Η στήλη σίγουρα δε θα διεκδικήσει δάφνες πρωτοτυπίας και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας γράφοντας ότι στην Κουμουνδούρου και την Χαριλάου Τρικούπη τελούν με το βλέμμα στραμμένο στην εκδήλωση στο θέατρο «Άλφα», με Τεμπονέρα- Αχτσιόγλου-Χριστοδουλάκη. Αν, πάντως, σταχυολογήσει κανείς ποια στελέχη εκ των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διατυπώνουν σκληρή αποδοκιμασία και ποια «ήπια» και «για τα μάτια» κριτική, θα αντιληφθεί εσωκομματικούς ανταγωνισμούς, σχέσεις με τις ηγεσίες των κομμάτων, αλλά και ποιοι κάθε άλλο παρά διαφωνούν με την συγκεκριμένη εκδήλωση και την συμμετοχή των ως άνω στελεχών σ’ αυτή. 

@ Η αλήθεια είναι ότι από τότε που έγινε γνωστή η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ο δημόσιος απολογισμός της έχει πολλά «υπέρ» και «κατά». Για παράδειγμα, όσοι εκ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ «σταυρώνουν» τους Διονύση Τεμπονέρα και Μανόλη Χριστοδουλάκη για το ότι συμμετέχουν σε ένα κοινό πάνελ 4 μήνες πριν τις Ευρωεκλογές, προφανώς δεν λένε παράλογα πράγματα. Όμως, το ότι κορυφαία στελέχη δύο κομμάτων που κατέρχονται ανταγωνιστικά στις 9 Ιουνίου βρίσκονται στην ίδια εκδήλωση, μπορεί να «διαβαστεί» κι αλλιώς: ότι, δηλαδή, η συζήτηση για την ανασυγκρότηση της προοδευτικής-δημοκρατικής παράταξης δεν μπορεί να περιμένει άλλους 4 μήνες. Βέβαια, τί είναι 4 μήνες μπρος στα 3 χρόνια και κάτι...

@ Σε πλήρη κινητικότητα για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων βρίσκεται η Χαριλάου Τρικούπη, με το βάρος να έχει πέσει στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Στον κατάλογο με τα ονόματα που ακούγονται περιλαμβάνεται και εκείνο του πρώην δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη  Κουράκη, παρά το γεγονός ότι η σχέση του με τον Νίκο Ανδρουλάκη έχει περάσει από σαράντα κύματα.
Για πολλά χρόνια οι δύο άντρες δεν είχαν ανταλλάξει ούτε μια κουβέντα, ωστόσο ο πάγος έσπασε όταν ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου είχε βρεθεί το καλοκαίρι του 2023 σε βάφτιση, όπου νονός ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Στη Χαριλάου Τρικούπη κάποιοι εκτιµούν ότι το πρόσωπο του πρώην δηµάρχου Ηρακλείου θα είναι µια σοβαρή ενίσχυση για το κόμμα, καθώς διαθέτει ακόμα μεγάλα ερείσματα στην Κρήτη.

@ Η αναπτυξιακή πορεία της Εθνικής Τράπεζας τα τελευταία 5 έτη και η προσήλωσή της να αποτελεί πάντα την Πρώτη Επιλογή στον ελληνικό χρηματοπιστωτικό κλάδο, εκφράζεται πλέον και στην εικόνα της.
Η ανανεωμένη εταιρική εικόνα αντλεί έμπνευση από τη μακρόχρονη ιστορία της Τράπεζας, διατηρώντας το εμβληματικό κτίριο στο επίκεντρο και αξιοποιώντας  περαιτέρω το σχήμα της έλλειψης ως σύμβολο συνεχούς εκσυγχρονισμού, ανανέωσης, αέναης εξέλιξης.  Η ανανεωμένη ταυτότητα υποστηρίζεται από μια σύγχρονη, ανθρωποκεντρική καμπάνια, που ανοίγει το διάλογο με το κοινό. Η καμπάνια μαζί με τη νέα, σύγχρονη ταυτότητα εκφράζουν την Εθνική Τράπεζα του Σήμερα.
Το μήνυμα της εξέλιξης της Εθνικής Τράπεζας στην «Τράπεζα Σήμερα», μετέφεραν χθες  ο Πρόεδρος του Δ. Σ. της Εθνικής Τράπεζας κ. Γκίκας Χαρδούβελης και ο κ. Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της επιχειρηματικής κοινότητας καθώς και συνεργατών της Τράπεζας.

@ Σε εντυπωσιακή αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ προχωρά η AXIA, ανεβάζοντας τον πήχη για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 22,60 ευρώ, επίπεδα τιμών που αντιστοιχούν σε περιθώριο ανόδου της τάξεως του 91% περίπου (τρέχουσα τιμή στα 11,80 ευρώ).
Το τμήμα ανάλυσης της ΑΧΙΑ δίνει σύσταση «αγορά» για τον τίτλο τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ο μετασχηματισμός της ΔΕΗ σε μια «πράσινη» και βιώσιμη εταιρεία με ένα ισχυρό business plan δεν έχει αποτυπωθεί ακόμη στη τιμή της μετοχής. Η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται επί του παρόντος με δείκτη EV/EBITDA για το 2024 στο 5,8x, κάτω από τον μέσο όρο 10ετίας της εταιρείας, ενώ ο στόχος της διοίκησης είναι για EBITDA ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ έως το 2030 ή CAGR EBITDA 2024-30 περίπου στο 9,5%.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σήμερα η πιο μεγάλη ώρα για τον πρωθυπουργό, γιατί ερωτοτροπούν με την γελοιότητα τα σενάρια διπλών εκλογών και πως έχει αποφασίσει να «τελειώσει» τον Φάμελλο ο Κασσελάκης   

Η σημερινή παρέμβαση του πρωθυπουργού αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να στείλει σαφ...

Το Μαξίμου επιστρατεύει και τον Τζιτζικώστα για την μάχη του Βορρά, όταν ο Βελόπουλος παρακάλαγε τον Σαμαρά να τον χρίσει ευρωβουλευτή και ο «φίλος» της διαπλοκής Κασσελάκης

Η κατάσταση με το παραδοσιακό συντηρητικό κοινό στη Βόρεια Ελλάδα έχει προκαλέσει συναγερμό το Μαξίμου, που αναζητεί λύσεις. Έτσι λοιπόν προ ημερών δυο υψηλόβαθμα κομματικά στελέχ...

Η ψήφος εμπιστοσύνης και η αποσταθεροποίηση, γιατί ο Κασσελάκης κέρδισε με το σπαθί του Όσκαρ Γελοιότητας και μια πολιτική ανάσα για τον Ανδρουλάκη

Το δημοσίευμα του «Βήματος» που έσκασε σαν βόμβα μεγατόνων στο προαύλιο του Μαξίμου το απόγευμα του Σαββάτου και η οργισμένη αντίδραση της Κυβέρνησης σε μια δημοσιογραφική αποκάλυψ...

Φόρτωση άρθρων...