Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Κάτω από 40 οι «γαλάζιοι» βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν τον γάμο ομοφύλων, γιατί παραιτήθηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και πως ο Κασσελάκης πριν πεινάσει μαγειρεύει

Στους 40 έχει πέσει, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Μεγάρου Μαξίμου, ο αριθμός των «γαλάζιων» βουλευτών που σήμερα εμφανίζονται αντίθετοι (καταψήφιση – αποχή) στο νομοσχέδιο για τους γάμους των ομοφύλων.
Ο αριθμός, σύμφωνα πάντα με τους επιτελείς του Μαξίμου, βαίνει κάθε μέρα σταθερά μειούμενος και η αίσθηση είναι πως τελικά θα είναι λιγότεροι από τριάντα οι βουλευτές, που δεν θα συναινέσουν σε μια νομοθετική μεταρρύθμιση που φέρει την προσωπική σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κάτι που όλοι οι γαλάζιοι βουλευτές ΟΦΕΙΛΟΥΝ να μην ξεχνούν

@ Πάντως η εξαίρεση Βορίδη από πειθαρχικού τύπου μέτρα, ΔΕΝ αποτελεί κανόνα για όσους υπουργούς – υφυπουργούς αρνηθούν να δώσουν θετική ψήφος το επίμαχο νομοσχέδιο. Δηλαδή ΔΕΝ θα πρέπει να θεωρούν και δεδομένη την παραμονή τους στην Κυβέρνηση όσοι υπουργοί - υφυπουργοί επιλέξουν τον δρόμο της αποχής από την ψηφοφορία – όπως ο Μάκης Βορίδης. Tα πάντα θα κριθούν από τον τρόπο με τον οποίο τελικά θα γίνει νόμος του Κράτους ο γάμος των ομοφύλων.
Δικαίως ή αδίκως, αυτή είναι η απόφαση του πρωθυπουργού...

@ Σαν βόμβα έπεσε στα πολιτικο – δημοσιογραφικά γραφεία η είδηση της αιφνιδιαστικής παραίτησης του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Και κάποια «τερατώδη» σενάρια (με... γαργαλιστικό μάλιστα περιεχόμενο) για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή τον εκπρόσωπο ενός εκ των κορυφαίων ιστορικά οικογενειών της συντηρητικής παράταξης διακινήθηκαν με ταχύτητες φωτός. Όπως όμως έχει αποδειχθεί,  η πραγματικότητα τις περισσότερες φορές δεν έχει ουδεμία σχέση με τις θεωρίες συνομωσίας που διακινούν οι γνωστοί κουτσομπόληδες στα καφενεία πέριξ της πλατείας Φιλικής Εταιρείας.
Για αυτό και εμείς θα μείνουμε στα όσα ανέφερε στην ανάρτηση του αλλά και στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ο πρώην υπουργός, ενώ όλες οι πληροφορίες συντείνουν στο ότι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει συμφωνήσει στο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ναυτιλιακό όμιλο του εφοπλιστή Προκοπίου. 
                

@ Μπορεί όλοι να τον περιμένουν στη γωνία, μετά το αναμενόμενο στραπάτσο του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές,  ο Στέφανος Κασσελάκης δεν «τελειώνει» αυτομάτως στην Κουμουνδούρου. Το καταστατικό περιγράφει μια διαδικασία για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου και... από εκεί και πέρα, το χάος! Προφανώς, σε αυτό το έκτακτο συνέδριο θα αποφασιστεί η διεξαγωγή πανελλαδικής ψηφοφορίας για εκλογή νέου αρχηγού. Όμως, και τότε, ουδείς θα μπορεί να αποκλείσει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης όχι μόνο θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, αλλά θα του έχουν μείνει αρκετά αποθέματα δημοφιλίας, ώστε να κερδίσει άλλη μία εκλογική μάχη –περισσότερα, όμως, επ' αυτού προσεχώς.

@ Βεβαίως, για να φτάσουμε στο έκτακτο συνέδριο, το βασικό σημείο είναι κατά πόσον ο Νίκος Παππάς, που επί της ουσίας ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος του κομματικού μηχανισμού, θα θελήσει να ανοίξει βεντέτα με τον Στέφανο Κασσελάκη. Η σκληρή κριτική που του άσκησε στην πρόσφατη κεντρική επιτροπή για το «πυροτέχνημα» της κομματικής πειθαρχίας δείχνει ότι ο Παππάς δεν είναι καθόλου δεδομένος εσωκομματικός σύμμαχος του Κασσελάκη. Επειδή, όμως, είναι προφανές ότι σε περίπτωση νέας κούρσας για προεδρική εκλογή, ο Παππάς είναι ο τελευταίος που μπορεί να νικήσει τον Κασσελάκη, όσοι βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση του, ας κρατήσουν μικρό καλάθι...

@ Στην Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν με ικανοποίηση την σταθερή άνοδο των δημοσκοπικών ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, καθώς και το «κλείδωμα» της δεύτερης θέσης σε όλα ανεξαιρέτως τα γκάλοπ.
Παράλληλα το τελευταίο διάστημα μετράτε αναλυτικά και ο δείκτης «ικανοποίησης Αντιπολίτευσης». Εκεί όπου το ΠΑΣΟΚ ήδη θεωρείται από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης, ως το κόμμα που ασκεί την πιο δυναμική αλλά και πιο ουσιαστική αντιπολίτευση, από το σύνολο των κομμάτων που βρίσκονται στην Βουλή.  

@ Εξαιρετικά έκλεισε και το 2023 για τον όμιλο Mytilineos, καθώς παρά την πτώση των τιμών ενέργειας και μετάλλων, η Μytilineos κατά τη διάρκεια του 2023 κατέγραψε ακόμα μία χρονιά ρεκόρ σε επίπεδο κερδοφορίας, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της το €1 δισ. σε επίπεδο EBITDA και τα €600 εκατ. καθαρών κερδών.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα, που ανακοινώθηκαν για το 2023, τα Καθαρά Κέρδη Μετά από Δικαιώματα Μειοψηφίας σημείωσαν αύξηση 34% στα 623 εκατ., έναντι 466 εκατ. το 2022. Αντίστοιχα, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε €4,50 έναντι €3,41 το 2022, ενώ τα EBITDA (Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων) έσπασαν το φράγμα του 1 δισ., σημειώνοντας αύξηση 23%, διαμορφούμενα σε 1,014 δισ. έναντι 823 εκατ. ευρώ το 2022. O Κύκλος Εργασιών διαμορφώθηκε σε €5.492 εκατ., σε σύγκριση με €6.306 εκατ. το 2022, μείωση που ήρθε ως συνέπεια της αποκλιμάκωσης των τιμών ενέργειας. Κατόπιν τούτων, προτείνεται μέρισμα €1,50 ανά μετοχή (με ανοδική προσαρμογή για τις ίδιες μετοχές κατά την ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος).

@ Άνοιξαν χθες οι οικονομικές προσφορές για τη σύμβαση παραχώρησης του κεντρικού τμήματος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να αναδεικνύεται ως προτιμητέος επενδυτής.
Tο κατασκευαστικό κόστος του έργου υπολογίζεται σε περίπου 1,8 δισ. ευρώ, η αιτούμενη κατά την περίοδο μελετών – κατασκευών χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου ανέρχεται στα 693 εκατ. ευρώ (σε τρέχουσες τιμές), ενώ η επιδότηση κατά την περίοδο λειτουργίας (δικαίωμα απόληψης σκιώδους διοδίου) αντιστοιχεί σε ποσοστό 64,62% επί των επιβαλλόμενων στους χρήστες διοδίων τελών.

Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος της παραχώρησης είναι 35 έτη, εκ των οποίων έως πέντε (5) έτη (έως 60 μήνες) είναι η περίοδος μελετών – κατασκευών.

@ Η PRODEA Investments (Prodea) ολοκλήρωσε την απόκτηση επιπρόσθετου ποσοστού 55% στην Mediterranean Hospitality Venture PLC από τον κυπριακό όμιλο εταιρειών Yoda PLC, διαμορφώνοντας πλέον το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της στην MHV στο 80% και το συνολικό τίμημα ανήλθε σε €254 εκατ.

Η εν λόγω απόκτηση ενισχύει σημαντικά την παρουσία της Prodea στον ξενοδοχειακό κλάδο, συμβάλλοντας στην σημαντική αύξηση του μεγέθους του χαρτοφυλακίου της σε ακίνητη περιουσία στον τομέα της φιλοξενίας, η αξία του οποίου διαμορφώνεται πλέον στα €660 εκατ. περιλαμβάνοντας περίπου 1.800 δωμάτια

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βελόπουλος σε Ιερώνυμο: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες στον κλήρο, αλλά ούτε και η ιεραρχία στους πιστούς

«Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους» επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος απαντώντας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος νωρίτερα δή...

Φόρτωση άρθρων...