Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

«Ξύλο» χωρίς έλεος τρώει κάθε μέρα ο Τσίπρας, το δημόσιο ξεκατίνιασμα για το δάνειο Κασσελάκη και γιατί ο Ανδρουλάκης δεν θέλει να βλέπει ούτε «ζωγραφιστό» τον Χάρη Δούκα 

Παρασκήνιο

Ανελέητο είναι το (πολιτικό) «ξύλο» που τρώει πλέον ο Τσίπρας από τους πρώην συντρόφους και συνοδοιπόρους του, οι οποίοι προφανώς και δεν μπορούν να καταπιούν την έμμεση «συγνώμη» που ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός για την σκευωρία της Novartis και τις καθεστωτικές αθλιότητες που επέτρεψε να εκτυλιχθούν στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.
Μέχρι και η «Δημοκρατία» του Φιλιππάκη (όπως και η ΕΣΤΙΑ), που αποτέλεσαν για μια πενταετία τον κυρίαρχο εκφραστή του Δεξιού πυλώνα του ΣΥΡΙΖΑ, (ελέω του Πάκη Παυλόπουλου και του Μίμη του Παπαγγελόπουλου) τον ξέσκισε κρεμώντας τον στα μανταλάκια. Όλα εδώ πληρώνονται βεβαίως…  

@ Η απόφαση του βασικού μετόχου της Alter Ego Βαγγέλη Μαρινάκη, να αποκτήσει τους τίτλους της ιστορικής εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», καταβάλλοντας μάλιστα αντίτιμο είκοσι φορές πάνω (!) από την αρχική τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού, επιβεβαιώνει πως ο γνωστός εφοπλιστής, εκτός από το ποδόσφαιρο, στο οποίο ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ τα τελευταία δέκα χρόνια, αποτελεί πλέον και τον πιο ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΙΧΤΗ στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης.    

@ Πρωτοφανές στα μεταπολιτευτικά χρονικά, το δημόσιο ξεκατίνιασμα των οικονομικών διευθυντών του ΣΥΡΙΖΑ που συνοδεύονται από απειλές για μηνύσεις και αγωγές. Η αλήθεια πάντως είναι, βλέποντας τα τραπεζικά εξτρέ που χθες δημοσιοποιήθηκαν, πως ο Κασσελάκης πράγματι έβαλε 230 «ζεστά» χιλιάρικα παραμονές Χριστουγέννων, για να πληρωθούν δημοσιογράφοι της «Αυγής» και του «Στο Κόκκινο» που όπου σταθούν και όπου βρεθούν τον βρίζουν πατόκορφα…  

@ Δεν συνιστά δα και είδηση πως το μέσο iq των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ευρω-βουλευτών είναι εξαιρετικά χαμηλό. Πλην ίσως του πρώην ΕΚΚΕτζή Κούλογλου, η πολιτική ευφυΐα των υπολοίπων είναι κυριολεκτικά για κλάματα. Άρα κανείς εκ των παροικούντων της πολιτικής Ιερουσαλήμ δεν εξεπλάγην με τα όσα αποκάλυψε ο ευρωβουλευτής Αρβανίτης για την συγγραφή του πρόσφατου ανθελληνικού ψηφίσματος των Βρυεξελλών,  «καρφώνοντας» κυριολεκτικά τον… εαυτό του!  Το παιδί λειτουργεί με… χαμηλές εγκεφαλικές ταχύτητες, όπως όλη η δημοσιογραφική πιάτσα γνωρίζει, άρα όλα μπορούν να δικαιολογηθούν…  

@ Υπό του μηδενός (σχεδόν… πολικές) είναι οι «θερμοκρασίες» στις σχέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη και του νεοεκλεγέντος δημάρχου Χάρη Δούκα. Τελευταίο επεισόδιο που επιβεβαιώνει και την κακή χημεία που διέπει τις σχέσεις μεταξύ των δύο πολιτικών, αποτέλεσε η απόφαση Δούκα να «θάψει» τους υποψηφίους που πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις προχθεσινές εκλογές στην ΚΕΔΕ. Στην Χαριλάου Τρικούπη, είναι σχεδόν εξοργισμένοι, με την απόφαση Δούκα να στηρίξει πρόσωπα αριστερότερα του ΠΑΣΟΚ, και να αδιαφορήσει για τις επιθυμίες της ηγεσίας του «πράσινου» κόμματος, μέλος του οποίου – για να μην ξεχνιόμαστε - είναι και ο νυν δήμαρχος. Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως πλέον ο νυν δήμαρχος Αθηναίων, έχει αποφασίσει να ανοίξει δική του, αυτόνομη, περπατησιά την ίδια μάλιστα στιγμή που υπάρχουν διάφοροι τριγύρω του, που του παραφουσκώνουν και τα μυαλά…   

@ H εικόνα  διάλυσης που σήμερα χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, θα προκαλέσει κύμα ανακατατάξεων στην ευρύτερη Αριστερά, αφού αυτοί που θα εγκαταλείψουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσουν στέγη όπως εκτιμάται, κυρίως στη Νέα Αριστερά.
Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας «μισεί θανάσιμα» την Έφη Αχτσιόγλου τους αφήνει αδιάφορους αφού το πολιτικό κεφάλαιο του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει καεί ολοσχερώς.
Την ίδια στιγμή είναι σίγουρο ότι μετά το διαφαινόμενο στραπάτσο των ευρωεκλογών ο Κασσελάκης θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός κόμματος που να ταιριάζει στα πιστεύω του.
Δείχνει αποφασισμένος να αλλάξει λογότυπο καθώς και ιδεολογικό προσανατολισμό.
Δεν αποκλείεται επίσης να βάλει πωλητήριο στο κτίριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου αλλάζοντας γραφεία για να μην θυμίζει σε τίποτα την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια οι κινήσεις Κασσελάκη μετά τις ευρωεκλογές θα αφορούν μόνο στον ίδιο, γιατί το κόμμα του θα βρεθεί στο πολιτικό περιθώριο.

@ Παρότι έχει ανοίξει σαφέστατη αρχηγική περπατησιά, ο Διονύσης Τεμπονέρας προβληματίζεται με κάτι: μετά την ανοιχτή σύγκρουση που είχε με τον Στέφανο Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία, αλλά και μετά την παρουσία του στη εκδήλωση για τον διάλογο στην Κεντροαριστερά στο θέατρο «Άλφα», δεν δέχθηκε μόνο θετικά σχόλια. H στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει ότι και δια ζώσης, και τηλεφωνικά, αλλά και διαδικτυακά, ο Τεμπονέρας δέχθηκε πολύ περισσότερες και πολύ εντονότερες επικρίσεις απ’ όσες περίμενε -και, μάλιστα, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που στο παρελθόν συγκαταλέγονταν μεταξύ των πολιτικών φίλων του. Αν, δηλαδή, κατάλαβε κάτι απ’ όλα αυτά, αυτό είναι ότι τα ερείσματα του Στέφανου Κασσελάκη στη βάση και σε «πυρήνες» του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι βαθύτερα απ’ όσο περίμενε…

@ Δυο «ξένοι» στην ίδια πόλη: Στην  Θεσσαλονίκη βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα ένας νυν και ένας πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.
Ο λόγος για τον Ανδρέα Σπυρόπουλο και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη που βρέθηκαν στην συμπρωτεύουσα για τους ίδιους περίπου λόγους.
Ειδικότερα, ο πρώτος έδωσε  το παρών στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της δημοτικής οργάνωσης του κόμματος της Τούμπας, ενώ είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει σειρά κλειστών συσκέψεων και επαφών με κομματικά στελέχη.
Σε εκδήλωση για κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας παραβρέθηκε και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και συγκεκριμένα της οργάνωσης της Β' Θεσσαλονίκης, ενώ κατά την παραμονή του στην συμπρωτεύουσα, ο πρώην Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Ανατολικής Αττικής είχε επαφές με κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη. 

@ Τρομοκρατημένοι είναι χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τους λογιστές τους ότι η Εφορία «ανακάλυψε» απλήρωτους φόρους από το... 2015! Μισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, αγρότες και εταιρείες έχουν λάβει την τελευταία περίοδο τέτοιες ειδοποιήσεις από την Εφορία, ενώ καλό είναι όλοι οι φορολογούμενοι να μπουν στους λογαριασμούς τους στο Taxisnet για να δουν αν θα πάθουν... εγκεφαλικό ή θα επανέλθει η καρδιά τους στη θέση της! Υπάρχουν χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν έχουν e-mail και θα λάβουν σχετικές ειδοποιήσεις για εκκρεμή πληρωμή φόρων. Τέτοιοι φόροι έχουν προκύψει λόγω διαφορών στα ποσά από τις βεβαιώσεις αποδοχών των εργοδοτών ή μη δήλωσης των αναδρομικών από συντάξεις, που αμέλησαν να τα δηλώσουν. Εννοείται ότι ποσά φόρου της τάξης των 100 και 200 ευρώ θα διπλασιαστούν καθώς επιβάλλονται πρόστιμα και προσαυξήσεις.

@ Σε διπλή προσφορά που δείχνει το υψηλό επίπεδο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προχώρησε ο Όμιλος της Helleniq Energy. Πιο συγκεκριμένα, ολοκληρώνει τα αντιδιαβρωτικά έργα στις καμένες δασικές εκτάσεις της Δυτικής Αττικής, από την περυσινή καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου, τα οποία περιλαμβάνουν παρεμβάσεις σε μια έκταση 6.200 στρεμμάτων. Μάλιστα, πρόκειται για 100% οικολογικές παρεμβάσεις, με τα υλικά των κατασκευών να προέρχονται αποκλειστικά από τα καμένα δέντρα της περιοχής, ενώ με το έργο ασχολούνται έμπειροι επιστήμονες και επαγγελματίες. Από την άλλη, ο όμιλος ανακοίνωσε τη χορήγηση υποτροφιών σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, οι οποίες απευθύνονται σε όσους έχουν επιτύχει υψηλές αποδόσεις. Οι υποτροφίες αυτές απονέμονται στο πλαίσιο συνεργασίας της εταιρείας με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Βιομηχανικά Συστήματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου», που υλοποιεί το πανεπιστήμιο. 

@ Σε 10 ακόμη υποκαταστήματα επεκτείνει το τμήμα της προσωπικής τραπεζικής (personal banking) η Παγκρήτια Τράπεζα, στην οποία συμμετέχει ως μεγαλύτερος μέτοχος πλειοψηφίας η Thrinvest Holdings των Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου. Το COBALT Personal Banking προσφέρει σημαντικά προνόμια στους πελάτες, οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση σε εξατομικευμένες επενδυτικές υπηρεσίες. Θα λειτουργεί δε, στα καταστήματα Καλαμαριάς, Πάτρας, Τρίπολης, Καλαμάτας, Λεωφόρου Ικάρου Ηρακλείου, 25ης Αυγούστου Ηρακλείου, Λεωφόρου Δημοκρατίας Ηρακλείου, Αγ. Νικόλαου, Καλλιθέας Ρεθύμνου και Χανίων. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Αντώνη Βαρθολομαίο, «η τράπεζα θέλει να γίνει σημείο αναφοράς στον χώρο των επενδυτικών υπηρεσιών». 

@ Συνεχίζεται για ακόμα 12 μήνες η διατήρηση ανώτατου ορίου στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων. Το μέτρο αφορά χορηγήσεις σε ευρώ αλλά και ελβετικό φράγκο.Σε συνέχεια της από 11 Απριλίου 2023 ανακοίνωσης με θέμα «Πρόγραμμα Ανταμοιβής για Συνεπείς Πελάτες Στεγαστικών Δανείων» (εφεξής «Πρόγραμμα»), η Τράπεζα, συνεχίζοντας την πρωτοβουλία υποστήριξης αλλά και ανταμοιβής των πελατών της, ιδιωτών συνεπών δανειοληπτών, ανακοινώνει την παράταση του Προγράμματος για άλλους 12 μήνες, με τους ιδίους όρους όπως αναλυτικά περιγράφονταν στην ανακοίνωση της 11ης Απριλίου 2023.

@ Στις 7-8 και 9 Μαρτίου η Protergia θα δώσει δυναμικό παρόν στην έκθεση Renewable Energy Tech στη Helexpo στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα στο ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 15 ΙΣΟΓΕΙΟ | Stand C12, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις πρωτοποριακές υπηρεσίες και τα καινοτόμα προϊόντα ενέργειας που παρέχει η Protergia και να συμμετάσχουν σε 1 μοναδικό διαγωνισμό!
Η Renewable EnergyTech είναι η πρώτη διεθνούς προσανατολισμού έκθεση που οργανώνεται στην Ελλάδα και αφορά στην αγορά της πράσινης και έξυπνης ενέργειας.
Η Protergia θα βρίσκεται εκεί, για να παρουσιάσει την ευρεία γκάμα των «πράσινων» προϊόντων και υπηρεσιών της όπως: την πρωτοποριακή υπηρεσία ηλεκτροκίνησης Chargespot, προγράμματα που αξιοποιούν μοναδικά τη δύναμη του ήλιου προς όφελος των καταναλωτών, όπως τα Protergia Sun SaveBusiness και το Protergia Helios Value, αλλά και την φιλόδοξη technology startup- Avocado. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνει πως το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των ενεργειών της είναι μια από τις σταθερές της προτεραιότητες.
Στο πλαίσιο της έκθεσης η Protergia διοργανώνει έναν μεγάλο διαγωνισμό με δώρο μια ξεχωριστή εμπειρία ηλεκτροκίνησης. Συγκεκριμένα, ένας τυχερός θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα 3ήμερο με ένα premium ηλεκτρικό αυτοκίνητο με απεριόριστες δωρεάν φορτίσεις στο δίκτυο Chargespot  το οποίο διαθέτει πάνω από 1.000 σημεία φόρτισης.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...