Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Στις 15 Ιανουαρίου η πραγματική εικόνα για την "Ομικρον", ο Τσίπρας παίζει την κολοκυθιά με το Συνέδριο και η σημαντική δωρεά Έλληνα εφοπλιστή σε 4 Ελληνικά Πανεπιστήμια

Κανονικά και στην ώρα τους θα ανοίξουν τα Σχολεία όπως έγραφε από χθες το On Target. 
Αφού παρά κάποιες εισηγήσεις ειδικών – που συνιστούν όμως μειοψηφία στην Επιστημονική Επιτροπή – η Κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο αλλά και αυτό που επιβάλει η κοινή λογική. Τα κλειστά σχολεία για δύο ή τρεις βδομάδες επιπλέον, τινάζουν στον αέρα τον οικογενειακό προγραμματισμό αλλά και την ομαλή λειτουργία της αγοράς, σε ότι έχει να κάνει κυρίως με τις εργαζόμενες μητέρες παιδιών του Δημοτικού. 
Ενώ και κανείς επιστήμονας, ακόμη και από αυτούς που εισηγούνται την μετάθεση της έναρξης των μαθημάτων , δεν μπορεί να εγγυηθεί πως η διακοπή των μαθημάτων θα περιορίσει την μετάδοση της μετάλλαξης της «Όμικρον». 

@ Την ίδια στιγμή το σημείο κορύφωσης της «Όμικρον» θα είναι γύρω στις 15 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στατιστικά μοντέλα των επιστημόνων, με το «κοντέρ» τότε να γράψει πιθανώς και τα 100.000 ημερήσια κρούσματα. Το μείζον όμως θέμα πλέον για την επιστημονική κοινότητα δεν είναι τα κρούσματα, αλλά πόσοι από αυτούς θα νοσήσουν και θα χρειαστούν νοσηλεία σε απλές κλίνες ΜΕΘ ή σε εντατικές. Η εικόνα από τις χώρες της Ευρώπης, και πιο συγκεκριμένα από την Μεγάλη Βρετανία, που «προηγείται» περίπου 20 μέρες σε σχέση με την Ελλάδα είναι μέχρι στιγμής ενθαρρυντική. Αφού ο αριθμός των νοσηλευομένων με μετάλλαξη «Όμικρον» σε σχέση με την «Δέλτα» είναι πολύ περιορισμένος, όπως και η κλινική κατάσταση των φορέων της «Όμικρον» που χαρακτηρίζεται, μέχρι στιγμής, εξαιρετικά ήπια. Για να δούμε όμως τι θα γίνει και στην Ελλάδα

@ Πάντως μέχρι την 15η Ιανουαρίου δεν αναμένεται ουδεμία αλλαγή στα μέτρα που αφορούν την εστίαση αλλά και τα πρωτόκολλα που αφορούν την καθημερινότητα μας (μετακινήσεις κλπ). Μάλιστα δεν είναι διόλου απίθανο τα μέτρα να επεκταθούν μέχρι και το τέλος του Ιανουαρίου, τότε που ολοκληρώνεται και το πακέτο στήριξης των εργαζομένων στα καταστήματα ψυχαγωγίας και διασκέδασης. 

@ Συναγερμός σήμανε χθες στο Μαξίμου, μετά την δημοσιοποίηση της είδησης περί νόσησης από Covid του Άκη Σκέρτσου. Αν και στο πρωθυπουργικό γραφείο λαμβάνονται, καθημερινά, πολύ αυστηρά μέτρα βάση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, με συνεχή rapid test που αφορούν τόσο τους επισκέπτες όσοι και στους εργαζόμενους σε αυτό, υπήρξε κινητοποίηση.
Αυτό πάντως που μας τονίσθηκε από πολλές πλευρές, είναι πως ο πρωθυπουργός ΔΕΝ συναντήθηκε με τον Σκέρτσο το τελευταίο 24ωρο και είχε απλά κάποια τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του. 

@Γελάει το άπαν με την απόφαση (;) του Τσίπρα να αναβάλει ή να μεταθέσει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ λόγω Πανδημίας. Ο ίδιος άνθρωπος που μερικές μέρες πριν και με 100 νεκρούς καθημερινά ζητούσε «εδώ και τώρα» εκλογές, δηλαδή να μπει η χώρα σε μια (τουλάχιστον) δίμηνη περιπέτεια στην κορύφωση της Πανδημίας, ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ να διοργανώσει δια ζώσης το προγραμματισμένο για τα τέλη Φεβρουαρίου Συνέδριο του κόμματος του.
Θα το επαναλάβουμε: Τα πολιτικά καμώματα του ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥ Τσίπρα, θα κερδίσουν με το σπαθί τους περίοπτη θέση στα σκετς του καλοκαιρινού Δελφινάριου.   

@ Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στην Χαριλάου Τρικούπη, αφού οι συνεργάτες του Ανδρουλάκη θεωρούν ως δική τους πολιτική «νίκη» την επιβολή πλαφόν στα διαγνωστικά τεστ από την κυβέρνηση. Δηλώνουν μάλιστα αποφασισμένοι να συνεχίσουν στο ίδιο αντιπολιτευτικό τέμπο, με συγκροτημένες προτάσεις και στοιχειοθετημένες παρεμβάσεις, κόντρα στις άναρθρες κραυγές των Τσιπρο –Πολάκηδων που συνεχίζουν να βυσσοδομούν στα κοινωνικά δίκτυα.            

@ Η οικογένεια του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, βρίσκεται πίσω από την σημαντική δωρεά ύψους 750.000 ευρώ με την οποία τοποθετούνται κυλιόμενες πόρτες ασφαλείας (τουρνικέ όπως στις Τράπεζες) στα τέσσερα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας  το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,  το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  
Η πολύ σημαντική αυτή δωρεά, που διασφαλίζει την νομιμότητα, την εύρυθμη λειτουργία των Ιδρυμάτων αλλά την ασφάλεια των φοιτητών, έγινε μέσω της  Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου «Αιγέας» Πρόεδρος της οποίας είναι η κ. Μαρίνα Μαρτίνου.
Βεβαίως οι γνωστοί σεσημασμένοι ακροαριστεροί τραμπούκοι, που συνεχίζουν δυστυχώς να λυμαίνονται τα Δημόσια Πανεπιστήμια, ήδη απειλούν με «βίαιες αντιδράσεις». 

@   Σε συμφωνία με ευνοϊκούς όρους κατέληξαν μετά από μακρές διαπραγματεύσεις η ΔΕΠΑ Εμπορίας με τη Gazprom όσον αφορά τη φόρμουλα τιμολόγησης του φυσικού αερίου με το οποίο προμηθεύει η ρωσική εταιρία την ελληνική αγορά.
Η νέα συμφωνία, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του υφιστάμενου συμβολαίου ΔΕΠΑ – Gazprom, το οποίο λήγει το 2026, εξασφαλίζει μια ανταγωνιστική τιμή για τη χώρα μας από το 2022 και στο εξής, σε σχέση με τα επίπεδα στα οποία κυμαίνονται σήμερα οι τιμές του φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά.
Η συμφωνία δημιουργεί έδαφος για την περαιτέρω στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τη ΔΕΠΑ τους πρώτους μήνες του 2022. Τα μέτρα στήριξης θα οριστικοποιηθούν από τη διοίκηση της ΔΕΠΑ μέσα στον Ιανουάριο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΔΕΠΑ προσφέρει ήδη έκπτωση 16% στα οικιακά τιμολόγια τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο και 40% τον Δεκέμβριο.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σιμόπουλος: «Ο Φλώρος ήταν έξαλλος, έκανε κεφαλοκλείδωμα και έριξε μπουνιά»

Αυτόπτης μάρτυρας στο πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν ο βουλε...

Στίγκας για το «μπλόκο» στους «Σπαρτιάτες»: Επειδή το είπε ο Άρειος Πάγος είναι θέσφατο; Δεν είμαι αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη

Το κόμμα των Σπαρτιατών δεν θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου και αυτό γιατί ο πραγματικός αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος θεωρείται ο καταδικασμ...

Πραγματικός ηγέτης των «Σπαρτιατών» ο Κασιδιάρης – Τους ξεσκέπασε ο Άρειος Πάγος

Κόλαφος είναι για τους «Σπαρτιάτες» το σκεπτικό του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με το οποίο το κόμμα κόπηκε από τις Ευρωεκλογές. Οι Αρεοπαγίτες κατέληξαν ομόφωνα στο ...

Φόρτωση άρθρων...