Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Τι (δεν) δείχνουν τα γκάλοπ που συνεχίζουν να «τρέχουν», γιατί δεν φοβίζει η επόμενη μέρα της κάλπης τους Ανδρουλάκη και Κασσελάκη και το ξεφούσκωμα του Βελόπουλου

Παρασκήνιο

Δεν εντοπίζουν κάποια σπουδαία ανατροπή οι δημοσκόποι στις μετρήσεις που θα συνεχίσουν να «τρέχουν» σε εβδομαδιαία πλέον βάση μέχρι τις κάλπες της 9ης Ιουνίου.
Η εικόνα για την Νέα Δημοκρατία είναι πάντως ελαφρώς βελτιωμένη, με το κυβερνών κόμμα να κινείται καθαρά πάνω από το 31% και οι πιθανότητες αύξησης των «γαλάζιων» ποσοστών να δείχνουν ισχυρές αφού η συσπείρωση στις τάξεις της ΝΔ είναι ακόμη πολύ χαμηλή. Το δημοσκοπικό (και κυρίως πολιτικό) ενδιαφέρον εντοπίζεται στην μάχη της δεύτερης θέσης, εκεί όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει τώρα ένα ελαφρύ προβάδισμα, ο Ανδρουλάκης όμως δηλώνει βέβαιος σε όλες τις ιδιωτικές συζητήσεις του πως θα κόψει τελικά το νήμα ως δεύτερος. Η αλήθεια είναι πως τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στο εύρος του 13%-17% 
Από εκεί και πέρα, ξεκίνησε ήδη το «ξεφούσκωμα» της Ελληνικής Λύσης κυρίως στον Βορρά, εκεί όπου ο Νεοδημοκρατικός μηχανισμός ξεκίνησε την πολιτική αντεπίθεση και ήδη αρχίζει να ψαλιδίζει τις πιθανότητες διψήφιου ποσοστού για τον Βελόπουλο πανελλαδικά.    
 
@ Ότι πάντως και να συμβεί για την μάχη της δεύτερης θέσης, ούτε ο Κασσελάκης, ούτε (περισσότερο) ο Ανδρουλάκης δείχνουν να είναι ανήσυχοι για την επόμενη μέρα στα κόμματα τους. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν πως ειδικά στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κάποιο ισχυρό και οργανωμένο μπλοκ ή κάποιο πρόσωπο που να διαθέτει το ειδικό πολιτικό βάρος να αμφισβητήσει τον Ανδρουλάκη, που ελέγχει και το κόμμα και την κοινοβουλευτική ομάδα. 
Πιο περίπλοκα θα είναι τα πράγματα για τον Κασσελάκη αφού στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν ακόμη (κυρίως Τσιπρικοί) πυρήνες που θα κινηθούν εφόσον ο Κασσελάκης είναι τρίτος. Όμως και αυτός είναι αποφασισμένος να μην αφήσει εύκολα το «μαγαζί» της Κουμουνδούρου που ήδη θεωρεί πως του ανήκει…    

@ Eπειδή οι ψυχαγωγικές εκπομπές είναι λίγες και δεν μπορούν να υπηρετήσουν τον στόχο του Κασσελάκη να είναι κάθε μέρα στον αφρό της επικαιρότητας, ο Στέφανος και οι φίλοι του έχουν βρει άλλες λύσεις: σχεδόν καθημερινά, έμπιστοι από το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συνεννοούνται με ψυχαγωγικές εκπομπές της πρωινής και μεσημεριανής ζώνης – πολλές φορές, μάλιστα, η συνεννόηση φτάνει στο σημείο του… ραντεβού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για κάποιο εξωτερικό γύρισμα. Μη νομίζετε, δηλαδή, ότι κάθε φορά που οι κάμερες πετυχαίνουν τον Κασσελάκη να βγάζει βόλτα το σκύλο ή να πηγαίνει γυμναστήριο ή να περπατάει γύρω από το σπίτι του στο Μετς αυτό γίνεται επειδή τον κυνηγάνε όλη την ώρα. 

@ Πολλές φορές, ο Κασσελάκης απλώς πηγαίνει εκεί που έχει δώσει ραντεβού, προκειμένου να κάνει υποτιθέμενες «αυθόρμητες» δηλώσεις τις κάμερες. Σκεφτείτε ότι τις περισσότερες φορές, ενώ υποτίθεται ότι το τηλεοπτικό συνεργείο απλώς πέφτει πάνω του, όλως τυχαίως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει στο μυαλό του μία συγκεκριμένη πολιτική παρέμβαση – έχει μάλιστα απομνημονεύσει και όλα όσα έχει να πει…
Παραλλήλως, είναι και… «Άγγλος» στα ραντεβού του -κάτι που δεν συνηθίζει στις υπόλοιπες συναντήσεις του…

@ Μέσω της σύνθεσης του ευρωψηφοδελτίου ο Νίκος Ανδρουλάκης προσπαθεί να δώσει την εικόνα ενός κόμματος που ενσωματώνει τη διεύρυνσή του τόσο προς το Κέντρο, όσο και προς τα αριστερά του πολιτικού χάρτη. 
Δύο υποψηφιότητες που εκφράζουν την διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ προς τα δύο αυτά ακροατήρια είναι του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος μπορεί να επαναπατρίσει κεντρώους ψηφοφόρους και του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου που έχει τη δυνατότητα να απευθυνθεί σε πρώην ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  
Στο δρόμο μάλιστα προς τις ευρωεκλογές, οι δύο άντρες αναμένεται να  βγουν μπροστά, κυρίως σε επικοινωνιακό επίπεδο, επιχειρώντας να πλαγιοκοπήσουν τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

@ Μπορεί να θέλουμε αρκετό δρόμο μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, ωστόσο κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εμπνέονται από το ρητό ότι «των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».
Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, δύο βουλευτές του κόμματος που εκλέχτηκαν με το ΠΑΣΟΚ από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται για τις περιφέρειες που θα πολιτευτούν στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Ο λόγος για τον Δημήτρη Μάντζο και τον Παναγιώτη Δουδωνή, που θεωρούνται εξ απορρήτων του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο μεν πρώτος φημολογείται ότι θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών, ο δε δεύτερος στον Νομό Λέσβου, λόγω της εντοπιότητας αλλά και της συχνής του παρουσίας στο νησί.

@ Πριν προλάβουν να πάρουν ανάσα οι φορολογούμενοι από τον ΕΝΦΙΑ του 2023, τώρα πρέπει να κάνουν το κουμάντο τους να πληρώσουν την πρώτη δόση του φετινού φόρου έως τις 30 Απριλίου. Τα εκκαθαριστικά σημειώματα ανέβηκαν στο Taxisnet και αυτοί που δεν έχουν κανένα λόγο ανησυχίας είναι περίπου 1.000.000 κάτοχοι ακίνητης περιουσίας, καθώς απαλλάσσονται ολικώς ή μερικώς από την πληρωμή του φόρου. Συνολικά, τα «ραβασάκια» αφορούν 7.200.000 φορολογούμενους, ενώ σημειώνεται ότι φέτος, η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 11 δόσεις, αντί για 10. Δηλαδή, θα πληρώνουμε από τις 30 Απριλίου και έως τον Φεβρουάριο του 2025. Μεταξύ των ωφελημένων θα είναι και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις της τριπλής ασφάλισης της κατοικίας τους από σεισμό, φωτιά και πλημμύρα. Να σημειωθεί ότι χιλιάδες Έλληνες προχωρούν στην πλήρη εξόφληση του φόρου που τους αναλογεί, όμως σημαντικός αριθμός φορολογούμενων αδυνατεί να εξοφλήσει ακόμη και δόσεις των 20 και 30 ευρώ!

@ H επόμενη πενταετία θα είναι καθοριστική για το μέλλον της Ελλάδας, η οποία πρέπει να μετασχηματιστεί σε μία ισχυρή οικονομία, αλλάζοντας την παραγωγική της δομή. Αυτό δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intrakat, κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη με τον δημοσιογράφο, κ. Νίκο Φιλιππίδη.
Ο κ. Εξάρχου σημείωσε ότι η Ελλάδα οφείλει να δημιουργήσει μία οικονομία με σοβαρή παραγωγική βάση, στοχεύοντας στο μέλλον και αυτό είναι μία προσπάθεια που πρέπει να ξεκινήσει τώρα. Και επισήμανε ότι τα επόμενα 3 με 5 χρόνια είναι εκείνα που θα καθορίσουν την πορεία της χώρας μας μετά το 2032, όταν και θα λήξει η περίοδος χάριτος των δανείων που έλαβε κατά την προηγούμενη δεκαετία.

@ Στα 48,40 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για τη Mytilineos η Eurobank Equities (από 45.20) μετά τη συμφωνία με τη ΔΕΗ, διατηρώντας την ως μία από τις κορυφαίες επιλογές της στην Ελλάδα.
Σε νεό report  της με τίτλο "Περισσότερο από μια απλή συμφωνία, πάνω από 10% ανάπτυξη" η χρηματιστηριακή σημειώνει πως τα τελευταία δύο χρόνια η Μυτιληναίος έχει παρουσιάσει εντυπωσιακά αποτελέσματα, αξιοποιώντας τις συνέργειες που προκύπτουν από το καθετοποιημένο μοντέλο. Μετά την εξαιρετική επίτευξη του φιλόδοξου στόχου για EBITDA 1 δισ. ευρώ για το οικονομικό έτος 23 (+23% σε ετήσια βάση), βλέπουμε ακόμη άφθονο περιθώριο ανάπτυξης χάρη στην ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τη σταθερή ανάπτυξη των Μετάλλων. Επιπλέον, βλέπουμε τη συμφωνία με τη ΔΕΗ που δημιουργεί αξία ως τον πρώτο καταλύτη που θα οδηγήσει τη μετοχή υψηλότερα. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βρήκε ο Φίλιππος τον Ναθαναήλ: Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη - Τι άλλο μένει να δούμε

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενταχθεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει κεντ...

Άγρια κόντρα Γεωργιάδη - Πολάκη στη Βουλή για τους ιδιώτες γιατρούς σε δημόσια νοσοκομεία

Σφοδρή σύγκρουση με ανταλλαγή βαρύτατων χαρακτηρισμών είχαν τη Μ.Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης με αφορμή την τροπολογία που επιτρέπει σε ...

Φόρτωση άρθρων...