Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Οι Ευρωεκλογές, οι συσχετισμοί και η ανάγκη για επικράτηση της κοινής λογικής λόγων των διεθνών εξελίξεων

Παρασκήνιο

Τα κόμματα παρουσίασαν τους υποψηφίους των ευρωψηφοδελτίων τους πιστεύοντας ότι έχουν κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές.

Η Νέα Δημοκρατία με τη συμπερίληψη του φυλακισμένου και εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας στην Αλβανία, Φρέντι Μπελέρη, εκπέμπει έναν ισχυρό συμβολισμό τόσο προς την Ευρώπη σε σχέση με τη στάση της απέναντι στην Αλβανία, όσο και σε σχέση με το δεξιό ακροατήριο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την κίνηση αυτή επιχειρεί μια αντιστάθμιση των απωλειών που έχει προκαλέσει ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, μετατοπίζοντας προς τα δεξιά συντηρητικά στρώματα που ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Είναι βέβαιο ότι η ΝΔ θα ανεβάσει τη συσπείρωση της, αλλά μέχρι τις εκλογές έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο και τα όποια συμπεράσματα μπορεί να είναι φωτογραφίες της στιγμής.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να εκπλήσσει με την εντυπωσιακή στροφή του, ξεπερνώντας τις κλασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις τελευταίες ημέρες έχει ταχθεί υπέρ των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ, έχει πάει σε εκκλησία, έχει διαβάσει το "Πιστεύω" και γενικώς έχει βαλθεί να τρελάνει τους συντρόφους του στο κόμμα, οι περισσότεροι εκ των οποίων πρεσβεύουν εντελώς αντίθετη ιδεολογία. Μπορεί να κερδίσει κάτι από το κεντροαριστερό κοινό, φαίνεται όμως ότι με αυτήν τη στροφή, θα χάσει προς τα αριστερά του.

Στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να φτιάξουν ατζέντα εκλογών, μήπως και μπορέσει ο Ανδρουλάκης να πλησιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Η στροφή του Κασσελάκη προ τη Δύση, θα διώξει κόσμο, ωστόσο, δύσκολα θα πάνε αριστεροί προς το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη και μάλλον θα προτιμήσουν τη Νέα Αριστερά, το ΚΚΕ ή την Πλεύση Ελευθερίας. Όσο για την Ελληνική Λύση αποτελεί μια εναλλακτική για τους απογοητευμένους της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι ωστόσο, πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν τις... ανοησίες του αντιευρωπαϊστή Βελόπουλου και κυρίως το γεγονός ότι παραμένει... αθεράπευτα Πουτινικός! Το ίδιο ισχύει και για τη "Νίκη", ενώ ως προς τους Σπαρτιάτες δεν έχουμε να πούμε και πολλά, καθώς βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός Βουλής.

Με βάση τη σημερινή εικόνα του πολιτικού σκηνικού, οι πολίτες πρέπει να έχουν ανοικτά τα... μάτια τους, για να εκλέξουν αυτούς που θα κάνουν την Ελλάδα με πιο δυνατή φωνή μέσα στην Ευρώπη. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει ξεκάθαρα η Νέα Δημοκρατία και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου "Δημοκράτες".

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί ακόμη κόμμα εμπιστοσύνης, παρά το γεγονός ότι ο Κασσελάκης προσπαθεί να χωρέσει σε ένα ρούχο που είναι... 20 νούμερα μικρότερο από αυτά που φοράει συνήθως. Όλοι οι υπόλοιποι, δηλαδή ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας, Νέα Αριστερά, Νίκη, Σπαρτιάτες, Βαρουφάκηδες κλπ., αποτελούν μια κατηγορία κομμάτων που δεν μπορούν να υπηρετήσουν τα συμφέροντα της χώρας, καθώς ανήκουν στο αντιευρωπαϊκό μπλοκ ή "ψηφίζουν"... λαθρομετανάστευση και φουλ του... Πούτιν!

Με λίγο μυαλό και με βάση όσα συμβαίνουν γύρω μας, πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι Ευρωεκλογές δεν είναι μια διαδικασία όπου ψηφίζουμε... χαλαρά, αλλά υπό τις νέες συνθήκες που επικρατούν στο γεωπολιτικό περιβάλλον, πρέπει να αποτελούν μέσο για να γίνει η φωνή της Ελλάδας πιο δυνατή μέσα στην Ευρώπη. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να στείλουμε... σούργελα στο Στρασβούργο. Αυτοί που θα εκλεγούν πρέπει να είναι πιστοί στρατιώτες των ευρωπαϊκών ιδεών και να τάσσονται απέναντι στον Πούτιν και όσους θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο... σπίτι μας.

Το καθαρό μυαλό αποτελεί προϋπόθεση για να στείλουμε στην Ευρωβουλή τους καλύτερους και πιο πιστούς υπέρμαχους των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να ξεχωρίσουμε ποιοι είναι υπέρ ενός καλύτερου ευρωπαϊκού μέλλοντος, σε σχέση με αυτούς που πιστεύουν ότι το μέλλον μας είναι καλύτερο, αν ευθυγραμμιστούμε με το πολιτικό περιθώριο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...