Παρασκευή
21 Ιουνίου 2024

Το Μαξίμου επιστρατεύει και τον Τζιτζικώστα για την μάχη του Βορρά, όταν ο Βελόπουλος παρακάλαγε τον Σαμαρά να τον χρίσει ευρωβουλευτή και ο «φίλος» της διαπλοκής Κασσελάκης

Παρασκήνιο

Η κατάσταση με το παραδοσιακό συντηρητικό κοινό στη Βόρεια Ελλάδα έχει προκαλέσει συναγερμό το Μαξίμου, που αναζητεί λύσεις.
Έτσι λοιπόν προ ημερών δυο υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, της απολύτου εμπιστοσύνης του Μητσοτάκη, ανέβηκαν στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα προκειμένου να τον πείσουν να ενεργοποιηθεί ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών. Ως γνωστό το προηγούμενο διάστημα ο Απόστολός Τζιτζικωστας είχε τις δικές του εκλογές και το κόμμα είχε έλθει σε δεύτερη μοίρα. Λόγω όμως ότι σήμερα ο περιφερειάρχης έχει χτίσει υπερκομματικό προφίλ, διατηρεί υψηλή δημοφιλία και παράλληλα τα ποσοστά της ΝΔ δεν κινούνται ικανοποιητικά, κρίθηκε κάτι παραπάνω από αναγκαία η βοήθεια του…

@ Άκρως αποκαλυπτική αλλά και… απολαυστική ήταν η χθεσινή σύγκρουση στην Βουλή μεταξύ Άδωνη – Βελόπουλου, εκεί όπου ο υπουργός Υγείας, προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη για τον πρόεδρο της «Ελληνικής Λύσης». Η οποία είχε να κάνει με τα ασφυστικά… παρακάλια Βελόπουλο να τον χρίσει ευρωβουλευτή της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς στα 2014! «Ποιος ξέρει καλύτερα από εμένα πόσο παρακαλούσες τον Σαμαρά το 2014 να κατέβεις ευρωβουλευτής;» ανέφερε σε υψηλούς τόνους ο Αδνης Γεωργιάδης για να συνεχίσει: «Να ξέρει ο λαός ότι δεν είσαι στη Νέα Δημοκρατία επειδή σε έκοψε ο Σαμαράς. Το σόου το έκανες για να κοροϊδέψεις τον κόσμο. Εμένα δεν μπορείς να με κοροϊδεύεις. Παρακαλούσες και σε κόψανε και σου έκατσε να γίνεις τώρα αρχηγός». Αυτά προς γνώσιν και συμμόρφωση για τους ψηφοφόρους της ΝΔ που λοξοκοιτάζουν πιο… δεξιά.

@ Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να έχει το… νου του σε αρκετούς γαλάζιους ως προς το ποιοι συνομιλούν με ποια εκδοτικά κι επιχειρηματικά συμφέροντα, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει τέτοιες ανασφάλειες. Ούτε ανασφάλειες επίδοξων «δελφίνων» που ψάχνουν μιντιακούς «χορηγούς», όπως συμβαίνει με κάποιους «γαλάζιους». Άλλωστε, εδώ και καιρό οι μεγάλοι και σοβαροί επιχειρηματίες, τραπεζίτες, εκδότες και καναλάρχες δεν παίρνουν πολλούς ΣΥΡΙΖΑίους στα σοβαρά. Πέραν αυτού, όμως, ο Στέφανος Κασσελάκης, που, αν μη τι άλλο, μαθαίνει γρήγορα, έχει φροντίσει να έχει απευθείας επαφή σε προσωπικό επίπεδο με όλους τους, κατά Καραμανλή, «νταβατζήδες», καθιστώντας σαφές και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα υπάρξει ραντεβού, γεύμα ή άλλου τύπου συνεννόηση που να μη φτάσει στα αυτιά του, αργά ή γρήγορα. Είπαμε: μαθαίνει γρήγορα…

@ Μύδρους κατά του Χάρη Δούκα εξαπολύουν - σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους - αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη σχέση που έχει αναπτύξει τόσο με τους Συριζαίους στον δήμο της Αθήνας, με επικεφαλής τον Ζαχαριάδη, όσο και με διάφορες συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα. Μια ακόμα ένδειξη για το γεγονός ότι άγεται και φέρεται από αριστερίστικες απόψεις και αντιλήψεις είναι η ακύρωση της συναυλίας με την πρεσβεία του Ισραήλ, επισημαίνουν τα ίδια στελέχη, που βλέπουν ότι πίσω από την ακατανόητη συμπεριφορά και τις κινήσεις του δημάρχου Αθηναίων κρύβεται το σενάριο της σύγκλισης δυνάμεων από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον ίδιο. «Έτσι, βέβαια, όπως το πάει, στο τέλος θα μείνει μόνο με τους Συριζαίους», λένε οι εν λόγω Πασόκοι, που δεν έχουν και πολύ άδικο εδώ που τα λέμε…

@ Με το βλέμμα στραμμένο στην «μαύρη τρύπα» του λεκανοπεδίου της Αττικής είναι η Χαριλάου Τρικούπη, επιχειρώντας να «σπάσει» το «καθεστώς» των μονοψήφιων ποσοστών, που σημείωσε στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, εν αντιθέσει µε την περιφέρεια, όπου συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά. Με δεδομένο πως ένα μεγάλο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, σύμφωνα με όλες σχεδόν τις μετρήσεις, φαίνεται να προέρχεται από τις περιοχές του Λεκανοπεδίου, το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι γεμάτο με εξορμήσεις «πράσινων» βουλευτών και στελεχών σε γειτονιές της Αττικής, ενώ περιοδείες σε μεγάλους δήμους της πρωτεύουσας έχει ήδη ξεκινήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να ενισχύσει την επιρροή του κόµµατος. Ψηλά στην ατζέντα των περιοδειών θα τεθούν τα θέματα της στεγαστικής κρίσης, της ακρίβειας, του πληθωρισμού και του αυξημένου κόστους διαβίωσης των πολιτών.

@ Με βαριά πρόστιμα κινδυνεύουν όσες επιχειρήσεις δεν προχώρησαν στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών τους με τα POS ή δεν είχαν κλείσει ραντεβού με τεχνικούς για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Όσες εταιρείες δεν προχωρήσουν στην εγκατάσταση των συστημάτων, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα 10.000 έως 20.000 ευρώ, τα οποία μειώνονται στο μισό, για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε οικισμούς με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους, εκτός αν είναι τουριστικά. Το μόνο ελαφρυντικό που μπορεί να έχουν οι 12.000 επιχειρήσεις για την καθυστέρηση στη διασύνδεση ταμειακών και POS, σχετίζεται με ανωτέρα βία ή απλή αμέλεια. Σε περίπτωση υποτροπής εντός πενταετίας τα πρόστιμα διπλασιάζονται και για κάθε επόμενη ίδια παράβαση τριπλασιάζονται. Πάντως, αυτοί που βρίσκονται περισσότερο στο στόχαστρο είναι οι ταξιτζήδες και οι λαϊκατζήδες, οι οποίοι είναι... μετακινούμενοι. Το πρόστιμο για τους παραβάτες ανέρχεται σε 1.500 ευρώ, ενώ 255.000 επιχειρήσεις έχουν ολοκληρώσει κανονικά τη διαδικασία σύνδεσης των σχετικών συστημάτων.

@ Μείωση 8,5% κατέγραψαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, τον συγκεκριμένο μήνα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 20.747 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), έναντι 22.682 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2023 (αύξηση 28,4% είχε σημειωθεί τον Μάρτιο 2023 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022). Τα καινούργια αυτοκίνητα ανέρχονται σε 13.285 έναντι 14.408 που κυκλοφόρησαν τον Μάρτιο 2023, παρουσιάζοντας μείωση 7,8%.

@ Με ισχυρά κέρδη 485 εκατ. ευρώ έκλεισε το 2023 η ΔΕΗ, γεγονός που επιτρέπει στη διοίκηση τη διανομή μερίσματος 0,25 ευρώ ανά μετοχή, μετά από 10 χρόνια! Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 622 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 26 εκατ. ευρώ το 2022. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Γιώργο Στάσση, η επιχείρηση έχει έργα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή, ισχύος 2,8 Γιγαβάτ, ενώ πέρυσι, η εγκατεστημένη ισχύς αυξήθηκε κατά 1,1 Γιγαβάτ. Φέτος, η διοίκηση στοχεύει σε λειτουργικά κέρδη 1,7 δισ. ευρώ, ενώ το όφελος από την εξαγορά της Enel Romania ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις κυρίως σε ΑΠΕ αυξήθηκαν πέρυσι κατά 61%, ενώ η χρηματοοικονομική θέση της επιχείρησης είναι πιο ισχυρή από ποτέ. Από την άλλη, το οριστικό κλείσιμο της συμφωνίας για την εξαγορά του Κωτσόβολου, αλλά και η συνεχής αύξηση του δικτύου καταστημάτων (ξεπερνά τα 20 σε όλη την Ελλάδα), καθιστούν την επιχείρηση ως τον ανερχόμενο γίγαντα στη λιανική, κάτι που θα έχει θετική επίδραση στα μελλοντικά μεγέθη της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...