Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας με τον Κασσελάκη έχει μπλέξει

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον Βασίλη Σκουρή και τον Σωτήρη Ξενάκη, με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο 9ο Φόρουμ των Δελφών.

«Ο κ.Τσίπρας με τον κ. Κασσελάκη έχει μπλέξει. Είναι βέβαιο ότι ο κ. Τσίπρας έπαιξε κάποιον ρόλο στην εκλογή Κασσελάκη είτε ενθαρρύνοντάς τον είτε στηρίζοντάς τον κατά της κ. Αχτσιόγλου, αλλά δεν νομίζω ότι είχε στο μυαλό του την εικόνα του κ. Κασσελάκη και το πώς θα εξελισσόταν. Ο Κασσελάκης έχει αυτονομηθεί πια από τον Τσίπρα, ακολουθεί τον δικό του δρόμο, ακολουθεί τη δική του σχέση με τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, όλο αυτό κάνουν την επιστροφή Τσίπρα ή οποιαδήποτε άλλα σχέδια Τσίπρα πολύ πιο δύσκολα. Την πάτησε λίγο ο κ. Τσίπρας με τον Κασσελάκη», είπε αρχικά.

«Οι αιχμές του κ. Τσίπρα κατά του κ. Κασσελάκη δεν βλάπτουν τον κ. Κασσελάκη, βλάπτουν τον κ. Τσίπρα στο ακροατήριό τους», πρόσθεσε.

Για τον κ. Βελόπουλο είπε: «Ο κ. Βελόπουλος θα έχει καλή εμφάνιση στις ευρωεκλογές. Ο κ. Βελόπουλος είναι πολύ καλός λαϊκιστής. Ήταν πάντα πολύ καλός πωλητής, δεν είναι άνθρωπος ανίκανος, έχει κάποιες σημαντικές ικανότητες τουλάχιστον στο να κοροϊδεύει τον κόσμο, σε αυτό είναι πάρα πολύ ικανός, άρα είναι προφανές ότι ένα ακροατήριο θα το βρει. Και συγκυριακά λόγω διαφόρων άλλων πραγμάτων η ατζέντα της εποχής τον ευνοεί, ο ίδιος είναι ικανός, άρα έχει πιθανότητες να πάρει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό».

"Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι άνθρωπος που πρέπει να τον υποτιμήσεις"

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα μπορούσαν να συγκυβερνήσουν Κασσελάκης - Βελόπουλος, απάντησε: «Δεν θα είχε πρόβλημα ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Αν φτάναμε σε ένα σημείο για να γίνει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ελληνικής Λύσης, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα ούτε από τη μια πλευρά ούτε από την άλλη. Εδώ ο Τσίπρας τα βρήκε με τον Καμμένο που ο Τσίπρας ήταν αριστερός, ο Κασσελάκης δεν είναι αριστερός. Ο Κασσελάκης είναι οπορτουνιστής. Τον Κασσελάκη όσο τον ακούω να μιλάει τόσο καταλαβαίνω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχει βρεθεί τελείως επειδή δεν υπήρχε άλλο κόμμα να έχει διεκδίκηση ηγεσίας εκείνη τη στιγμή. Όταν τον άκουσα να λέει ότι το ΝΑΤΟ είναι ιερή συμμαχία, έμεινα έκπληκτος. Ιερά αμυντική συμμαχία δεν την έχω πει ούτε εγώ».

«Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι άνθρωπος που πρέπει να τον υποτιμήσεις, διότι έχει πολύ μεγάλο επικοινωνιακό ταλέντο και σε μια εποχή που οι δημοκρατίες σε μεγάλο βαθμό παρασύρονται από τα social media και από την εικόνα, ο κ. Κασσελάκης σε ένα τέτοιο πολιτικό περιβάλλον έχει πλεονεκτήματα. Προφανώς ακόμα δεν έχει πολιτικό βάρος και αυτό είναι που τον βλάπτει αν το αποκτήσει», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν επιμένει ότι ο κ. Βελόπουλος είναι ο πιο κοντινός στη ΝΔ, απάντησε: «Σε σύγκριση με τη Νίκη και τους Σπαρτιάτες. Ο κ. Βελόπουλος είναι super market, δηλαδή χθες στη Βουλή έκανε υπεράσπιση Καραμανλισμού. Εκεί βλέπει ότι μπορεί να πάρει, εκεί θα πάει να πάρει».

Στην ερώτηση αν θα είναι πρόβλημα για τη Ν.Δ. να πάρει χαμηλότερο ποσοστό από 30% στις ευρωεκλογές, απάντησε: «Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν κρίνεται στις ευρωεκλογές, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα παραμείνει σταθερή και την επόμενη μέρα, η πολιτική ισχύς όμως κρίνεται στις ευρωεκλογές. Ασφαλώς αν έχεις ένα κακό αποτέλεσμα η δυνατότητά σου να κυβερνάς την επομένη δεν είναι ίδια με πριν. Για τη χώρα είναι σημαντικό η πολιτική σταθερότητα να μη χαθεί. Ένα κακό αποτέλεσμα της Ν.Δ. για τη χώρα είναι κακό πράγμα γιατί θα δημιουργήσει πολιτική αστάθεια».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραμένει πιστή στον αγώνα

Μπορεί ο φόβος για την κατακραυγή και η εντεινόμενη δυσπιστία για την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα να μην άφησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κανένα περιθώριο να επιτρέψει στην Άννα ...

Το ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα στις ΗΠΑ - Ήρθε σε κέφι στη Μέκκα του Καπιταλισμού (Video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει τον Δημήτρη Κουτσούμπα να χορεύει ζεϊμπέκικο στις ΗΠΑ, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ...

Φόρτωση άρθρων...