Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Αλέξη, έπεσαν οριστικά οι μάσκες

Εν μέσω των εκδηλώσεων των Απόκρεω και της μασκαράτας, σε όλη την Ελλάδα, είχαμε και μια παράπλευρη απώλεια, καθώς από κάποιους καρναβαλιστές έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύφθηκαν οι μουτσούνες τους. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την θυμηδία του φιλοθεάμονος κοινού, επειδή πολλοί από τους μασκαράδες ήταν πασίγνωστα πρόσωπα, τα οποία παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Σημειώνουμε ότι η θεατρική μάσκα συνδέεται με την λατρεία του Διονύσου και την γένεση του δράματος. Το ιερό έμβλημα του Διονύσου, ήταν ο τράγος και γι’ αυτό οι χορευτές κατά τις εορτές, μεταμφιέζονταν σε τράγους, φορώντας τραγίσια δέρματα και τοποθετούσαν στο κεφάλι τους κέρατα. Στην σημερινή εποχή ορισμένοι από τους μη μασκοφόρους, δεν ονομάζονται τράγοι, αλλά ως επί το πλείστον… χοιροβοσκοί.

Τι, όμως, σημαίνει η έκφραση ‘’έπεσαν οι μάσκες;’’. Είναι μια μεταφορική έννοια η οποία περιγράφει την έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου για αλλαγή προσωπικότητας, δηλαδή να καλύψει ‘’τα έργα και τις ημέρες του’’ και να προβάλλει προς τα έξω έναν άλλο εαυτό. Πάρα πολλές φορές, όταν ‘’πέφτουν οι μάσκες’’ , κάποιοι άλλοι, διατείνονται ότι ‘’έπεσαν από τα σύννεφα’’, με όσα είδαν και άκουσαν. Συνηθέστατα, - μεταφορικά πάντα- μάσκες φορούν οι πολιτικοί, οι οποίοι σπάνια αποκαλύπτουν το αληθινό τους πρόσωπο, το τι πρεσβεύουν και τι πρόκειται να κάνουν.

Κι αυτό γίνεται γιατί πέρα από μικρόνοες, είναι κρυψίνοες. Ιδιαίτερα- μάλιστα- πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι είναι ανασφαλείς, λόγω και του φόβου, μήπως ανατραπούν. Επειδή είναι καχύποπτοι, συγκεντρώνουν γύρω τους πρόσωπα, τα οποία ομνύουν στο όνομά τους και τους προστατεύουν από ‘’ανεπιθύμητους’’ , οι οποίοι δεν προσκυνούν τον… πολυχρονεμένο.

Σκοπός τους είναι η εξουσία, την οποία επιχειρούν να κατακτήσουν με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο. Οι λαϊκιστές πολιτικοί αρχηγοί, εμφανίζονται ως ανυποχώρητοι υπερασπιστές των λαϊκών αιτημάτων, για να εξασφαλίσουν την εύνοια των ψηφοφόρων. Ένα τέτοιο παράδειγμα, αποτελεί ο ουτιδανός πολιτικός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανεδείχθη πρωθυπουργός το 2015 και με την στήριξη ακροδεξιού μορφώματος, παρίστανε τον ‘’Ηρακλή’’ της δημοκρατικής νομιμότητας. Και ερχόμαστε στο σημερινό θέμα, καθώς ο Τσίπρας, παραπέμπει για διαγραφή, τον ‘’πιστό του Άργο’’ (έτσι ονομαζόταν το τετράποδο του Οδυσσέα, που τον περίμενε να επιστρέψει από την Τροία) Παύλο Πολάκη, ο οποίος προχώρησε σε μια πρωτοφανή και ανοίκεια ενέργεια, να ‘’καταδώσει’’ στον ελληνικό λαό, δικαστές, δημοσιογράφους, πολιτικούς και άλλα πρόσωπα, χαρακτηρίζοντας τους ως ‘’κοινούς εγκληματίες’’.

Ο Πολάκης, προχώρησε σε αυτή την ανήθικη ενέργεια, ‘’τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος’’. Δηλαδή σε μια ενέργεια, για την οποία άνοιξε τον δρόμο ο ίδιος ο Τσίπρας και ακολουθεί σύμπας ο ΣΥΡΙΖΑ. Ναι λοιπόν, Αλέξη έπεσαν οι μάσκες, της εχθροπάθειας των λαϊκισμού, του μίσους κατά των αντιπάλων, της πολιτικής ανωμαλίας, της περιφρόνησης των εθνικών δικαιωμάτων, του φαρισαϊσμού και της υποκρισίας. Τώρα ο λαός, μπορεί να δει, πρόσωπα χωρίς… μάσκες. Και να κρίνει αναλόγως στις προσεχείς εκλογές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Η φοροδιαφυγή και η λαθρεμπορία ένα βήμα μπροστά από τις φορολογικές αρχές

Ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας αποτελεί ένα σημαντικό νομοσχέδιο, δεδομένου ότι με το παρόν ρυθμίζονται οι φορολογικές διαδικασίες σε ενιαίο Κώδικα που καλύπτει τους φόρους...

Φόρτωση άρθρων...