Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Άθλημα Τσίπρα

Ι. Ο Αλέξης Τσίπρας, κυρίως από το 2014 έδωσε νέα πνοή στην Αριστερά. Διαφοροποιήθηκε ριζικά έναντι όλων των άλλων: κυρίως του Πασόκ.

Ξεκαθάρισε προς πάντας ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους, προς τους Ευρωπαίους, αποτελεί, αμιγώς, εσωτερικό ζήτημα. Ανάγεται στην εθνική κυριαρχία και φιλοτιμία μας (!!!).

Άρα, δεν δεχόμεθα υποδείξεις και μνημόνια. Μόνοι, εμείς, θα κανονίσουμε ρυθμό εξόφλησης χρεών, κατά τις δυνάμεις μας (!!!).

Αυτά τα ωραία τυποποιήθηκαν την 13.9.2014 με το περίφημο «Συμβόλαιο της Θεσσαλονίκης». Ακολούθησε την 5.7.2015 (και) Δημοψήφισμα. Το ό χ ι πρώτευσε με 61,31 % (!!!).

ΙΙ. Ο κ. Τσίπρας δημοκρατικά πάνοπλος συνάντησε τους Ευρωπαίους εταίρους τη νύχτα 13-14.7.2015. Άμα την είσοδο έλαβε τον λόγο ο κ. Schäuble. Και είπε: κ. Τσίπρα τί χρήματα θέλετε να φύγετε από την Ε. Ένωση. Είμεθα δημοκράτες. Γνωρίζουμε τις δεσμεύσεις σας έναντι του Ελληνικού λαού. Τις σεβόμεθα. Όμως, δεν τις αποδεχόμεθα. Δεν συνυπάρχουμε.

●●● Εκεί ο κ. Τσίπρας υπέστη «τήξη μετάλλου». Διελύθη. Έπαυσε κάθε αντίσταση, ώστε να μείνουμε στην Ε. Ευρώπη. Αποδέχθηκε μνημονιακή πολιτική πρωτοφανούς σκληρότητας (!!!).

ΙΙΙ. Έκτοτε ο κ. Τσίπρας πολιτικώς έσβησε. Κάποιο ποσοστό από ψυχογενείς αρνητές τον ακολουθεί.

●● Η άρνηση, όμως, ουδέποτε μεταλλάσσεται σε θέση.

● Αλλ’ η κυβέρνηση, αφ΄ εαυτής, αποτελεί «θέση».  

● Κείται, κατ’ ακολουθίαν, μακράν του κ. Τσίπρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Σύνταγμα 1975

Ι. Κυκλοφόρησε βιβλίο ενδιαφέρον: «Μ Ε Τ Α Π Ο Λ Ι Τ Ε Υ Σ Η» Αναφέρεται (και) στο Σύνταγμα του 1975. ΙΙ. Είναι προσθετέα και τα εξής: ...

Φόρτωση άρθρων...