Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Η Eύα, ο Παράδεισος και ο Qatarαμένος όφις

Το αρχαιότερο αμάρτημα. Η απληστία. Η Εύα η πρώτη γυναίκα πάνω στην γη το διέπραξε. Είχε τα πάντα, είχε τον παράδεισο, αλλά ήθελε να δει μήπως μπορεί και καλύτερα. Και δάγκωσε τον απαγορευμένο καρπό. Χάθηκαν όλα! Μπορεί να είναι και κληρονομιά του ονόματος και έτσι  η Εύα του Ευρωκοινοβουλίου να έβαλε μπουρλότο με την απληστία της, στον κατά κοινή ομολογία δικό της «παράδεισο». Με τόσο χρήμα στην τσέπη από την ευρωβουλευτική αποζημίωση τι άλλο μπορεί να είναι αυτό που θα σε κάνει να πεις ναι σε χρηματισμό σε μαύρη σακούλα, πέρα από την απληστία;

H Eύα Καϊλή χρειάστηκε μόλις 10 χρόνια για να αναρριχηθεί στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου και μάλιστα σε θέση αντιπροέδρου έπειτα από την πρώτη της εμφάνιση στο Mega το 2004 που παρουσίαζε το Δελτίο Ειδήσεων του Σαββατοκύριακου. Αξιοκρατικά, με σπουδές στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, επίσης ως  υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Οικονομίας και με  μαθήματα οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και Δημοσιογραφίας ασχολήθηκε με την πολιτική και εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΤΟ 2007. Έπειτα από 7 χρόνια μεταπήδησε από τον εγχώριο στον ευρωπαϊκό πολιτικό στίβο, όταν εξελέγη ευρωβουλευτής, το 2014. Το 2019 επανεξελέγη ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, λαμβάνοντας 145.650 ψήφους. Από το 2019 μέχρι τον Δεκέμβρη του 2022 ήταν επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Στις 18 Ιανουαρίου 2022 η Καϊλή έγινε αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
 

Το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ είχαν επιδεινωθεί και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης είχε ήδη πει στην Καϊλή τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια το 2024. Και το βράδυ της Παρασκευής, μόλις κυκλοφόρησε η είδηση της σύλληψής της, τη διέγραψε. 
Μια φιλόδοξη γυναίκα και αποτελεσματική προφανώς με τους στόχους της. Η ζωή τής τα έδωσε όλα απλόχερα, πέρα από την εντυπωσιακή ομορφιά, της χάρισε έναν σύντροφο, αναλόγων προσόντων και ένα παιδί, πριν δυο χρόνια. Η ζωή της δίχως άλλο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κινηματογραφική και θα συγκαταλεγόταν ανάμεσα σε αυτές με το happy ending. Aν δεν είχε επιλέξει να φερθεί σαν κακής κρίσης τζογαδόρος. Αν δεν είχε γνέψει συγκαταβατικά στον qatarαμένο όφη που της κούνησε αντί για το μήλο, μια σακούλα υπερχειλισμένη από χρήμα. Μια απόφαση.   Αυτό ήταν!  Γιατί τι είναι η ευτυχία; Τζόγος! Χρειάζεται να ξέρεις που να σταματήσεις. Είναι λεπτή η ισορροπία ανάμεσα στην φιλοδοξία και στην απληστία. Η πρώτη προτέρημα, η δεύτερη ωρολογιακή βόμβα!
 

Τη συνέχεια μετά την σύλληψη της Εύας Καϊλή με τη διαδικασία του αυτόφωρου από τη βελγική ομοσπονδιακή αστυνομία κατηγορούμενη μαζί με άλλα άτομα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά που συνδέονται με το Κατάρ, θα την παρακολουθήσουμε με αγωνία . Μετά τη σύλληψη διαγράφηκε από την Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, με την οποία συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και από το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, ενώ της αφαιρέθηκαν όλες οι αρμοδιότητες που είχε ως αντιπρόεδρος. Tην συνέχεια θα την παρακολουθήσουμε, την κατάληξη όμως της μοιραίας απόφασης να συνεχίσει να τζογάρει ώσπου να πιάσει το Τζακ Ποτ (ποιο να ήταν άραγε για τα δεδομένα της Εύας αυτό;) την μάθαμε ήδη. Δεν σταμάτησε όταν έπρεπε και ο qatarαμένος όφις που είχε την μορφή κάποιου Άραβα στην ιστορία της Εύας, τα «μάζεψε όλα από το τραπέζι»

Ήταν λοιπόν απλά μια απόφαση ενός άπληστου ανθρώπου που ενεργοποίησε την βόμβα, αν τελικά υπάρξει καταδίκη για τις κατηγορίες που της προσάπτουν;

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Σύνταγμα 1975

Ι. Κυκλοφόρησε βιβλίο ενδιαφέρον: «Μ Ε Τ Α Π Ο Λ Ι Τ Ε Υ Σ Η» Αναφέρεται (και) στο Σύνταγμα του 1975. ΙΙ. Είναι προσθετέα και τα εξής: ...

Φόρτωση άρθρων...