Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

H αξία της κυριακάτικης ψήφου, το... ξημέρωμα της Δευτέρας

Απόψεις Λουκάς Γεωργιάδης

Την Κυριακή ψηφίζουμε και τη Δευτέρα πρέπει να έχει προκύψει κυβέρνηση συνέχειας και αξιοπιστίας για να πάει η χώρα παραπέρα.

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει την αγωνία του πρώτου, καθώς το θέμα αυτό έχει ξεκαθαρίσει. Όμως, έχει τεντωμένες τις... κεραίες, καθώς το ενδιαφέρον εστιάζεται στον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή. Όσο περισσότερα κόμματα εισέλθουν στη Βουλή, τόσο θα "ψαλιδίζονται" οι έδρες. Θα πρέπει να συμβούν απίστευτα πράγματα για να μην κερδίσει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία, έστω και οριακά. Το μήνυμα της κάλπης πρέπει να είναι ξεκάθαρο και συντριπτικό. Την Κυριακή ψηφίζουμε γιατί θέλουμε τη Δευτέρα το πρωί, οι αγορές να συνεχίζουν να πανηγυρίζουν για το ελληνικό success story.

Από την άλλη πλευρά, η ψήφος της Κυριακής δεν πρέπει να αφήσει περιθώρια ώστε το... βράδυ να κάνουν... σχέδια και όνειρα, αυτοί που μειοδοτούν εις βάρος των εθνικών συμφερόντων, τόσα στα ζητήματα της οικονομίας, όσο και σε αυτά της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής ασφάλειας.
Επιπλέον, δεν πρέπει να δοθεί ζωτικός χώρος σε αυτούς που υποδύονται τους "πατριώτες", αλλά προσπαθούν μέσα από τον λαϊκισμό και το... παραμύθι να κρύψουν την πραγματική τους αδυναμία, που δεν είναι άλλη από την ανικανότητα τους. Ο ψηφοφόρος δεν πρέπει να δώσει θάρρος σε αυτούς που πλειοδοτούν ασύστολα, χωρίς να έχουν γνώση, χωρίς να διαθέτουν επάρκεια και χωρίς να είναι σε θέση να ασκήσουν διοίκηση. Επιπλέον, την Κυριακή ψηφίζουμε για να μη δώσουμε θάρρος σε κάθε... πικραμένο που έχει ψωνιστεί και νομίζει ότι θα μας ζαλίζει με τις ατελείωτες... μπουρδολογίες του!

Προφανώς, κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ψηφίσει όποιο κόμμα θέλει (προσοχή δεν... σταυρώνουμε τα ψηφοδέλτια). Όμως, είναι προφανές ότι η ψήφος δεν είναι μια κίνηση που γίνεται για τον... χαβαλέ. Προϋποθέτει την ευθύνη από την πλευρά των εκλογέων. Όπως στην καθημερινότητα μας οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι, το ίδιο πρέπει να συμβεί και την ώρα που θα μπούμε στο παραβάν. Είναι προφανές ότι η επανεκλογή της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μοναδική ορθολογική και υπεύθυνη επιλογή. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αποδρομή, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ανασυνταχθεί και να "χτίσει" επίπεδο αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσδοκώντας να ενισχύσει τη δύναμη του, στις Ευρωεκλογές του 2024 και να κερδίσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2027.

Η αναφορά στο 2027 είναι σχηματική, καθώς δεν αποκλείεται να γίνουν εκλογές νωρίτερα, για να επισπευστεί η διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Αν και ο Μητσοτάκης είναι λάτρης της εξάντλησης της τετραετούς θητείας, ουδείς μπορεί να προδικάσει ότι δεν θα μπει στον... πειρασμό για να φέρει νωρίτερα τις εξελίξεις σε σχέση με την επόμενη Βουλή, η οποία θα είναι αναθεωρητική.

Ανεξαρτήτως της παραμέτρου της Συνταγματικής Αναθεώρησης, μια ευρεία νίκη του Μητσοτάκη την Κυριακή, επί της ουσίας θα είναι προάγγελος νίκης στις εκλογές του 2027! Εκτός αν στην πορεία αποφασίσει να γίνει... Τσίπρας, κάτι που θεωρούμε παντελώς αδύνατο. Αυτό που έχουμε γράψει πολλές φορές από αυτήν εδώ τη στήλη είναι ότι η χώρα θέλει μια γεμάτη οκταετία ακόμη, προκειμένου να ολοκληρωθούν και να φέρουν απτά αποτελέσματα οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Επιλογή συνέχειας

Οι βάσεις για την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας έχουν μπει, αλλά απαιτείται διαρκής προσπάθεια ώστε να ενισχύεται συνεχώς. Δεν υπάρχει το "δικαίωμα" στις καθυστερήσεις, ούτε στις ανατροπές. Από το 2032 θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε τα ποσά που λάβαμε από τους εταίρους μας στο πλαίσιο της οικονομικής βοήθειας για να σταθούμε όρθιοι εντός της Ευρωζώνης.

Αν οι δημιουργικές δυνάμεις της οικονομίας δουλέψουν στο φουλ τα επόμενα 8 χρόνια, τότε από το 2032, θα είναι... παιχνιδάκι η αποπληρωμή των υποχρεώσεων μας. Τότε, θα βρισκόμαστε σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Σε αυτά τα οκτώ χρόνια δεν υπάρχει το περιθώριο για να ξαναμπλέξουμε με... Τσίπρες και λοιπούς καταστροφείς. Τα λάθη του παρελθόντος δεν μπορούν να επαναληφθούν. Το ίδιο ισχύει και για τους πάσης φύσεως... παλαβούς που διεκδικούν την ψήφο μας την Κυριακή. Και σε αυτό το επίπεδο, η απάντηση του εκλογικού σώματος πρέπει να είναι καθαρή και υπεύθυνη.

Η χώρα έχει πληρώσει πανάκριβα τον τυχοδιωκτισμό, τον λαϊκισμό και την... τρέλα. Δεν είμαστε στο επίπεδο όπου μπορούμε να κοιτάμε πίσω ή να εκλέγουμε... χαβαλέδες για να γελάμε!

Έχει δίκιο ο Τσίπρας που μιλάει για κόμματα που γελοιοποιούν τη δημοκρατία μας. Ωστόσο, πρέπει να αναγνωρίσει και αυτός, ότι έτσι ξεκίνησε και στη συνέχεια έγινε κάτι πολύ χειρότερο. Ξεκίνησε από ένα μικρό κόμμα που είχε σημαντικές προσωπικότητες, αλλά στην πορεία, υπό τη δική του καθοδήγηση εξελίχθηκε σε έναν ιδεοληπτικό... αχταρμά, όπου κυριάρχησαν τα ψέματα και η... παλαβομάρα! Για όλα τα παραπάνω, η αξία της ψήφου μας την Κυριακή, πρέπει να έχει πρακτικό θετικό αντίκρισμα για τη χώρα μας. Κριτής μας θα είναι ο υπόλοιπος κόσμος. Αυτός θα τιμολογήσει τις επιλογές μας και αυτός θα μας στείλει το ανάλογο μήνυμα. Η δουλειά μας είναι μία και μόνη: να κάνουμε επιλογή συνέχειας για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η 21 Απριλίου 1967

Ι. Πρόσφατο βιβλίο αναφέρεται στην επταετή δικτατορία. Μακρές είναι οι αναλύσεις. Λείπει το κύριο. Η πράξη επιβολής: οιονεί ταυτότης της εκτροπής. Η “κοινή βοή” από...

Όργιο αντισημιτισμού στη Γαλλία

Σοβαρές καταγγελίες του Πρωθυπουργού Γκαμπριέλ Αττάλ, που βλέπει η άνοδος του ισλαμο-ναζισμού σε γαλλικά σχολεία και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, να υπονομεύει τη Γαλλική Δημοκρα...

Οι πολίτες στην απόγνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ χορηγός του Μητσοτάκη με τον «ξεσαλωμένο» Κασσελάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Κασσελάκη βυθίζεται στο κατάντημα της πολιτικής. Ο τύπος ακούει λέξεις, έννοιες και συνθήματα που αγνοούσε ως τώρα και τα πετάει όπου βρει και όπως μπορεί. Θυμίζει...

Φόρτωση άρθρων...