Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Ήρθε η στιγμή για το άλμα στο αύριο

Ξεκίνησα να γράφω το άρθρο κάνοντας μια ιστορική αναδρομή από το 2009 μέχρι και σήμερα, με στόχο να παρουσιάσω τα γεγονότα που μεσολάβησαν σε αυτή την περίοδο και να καταλήξω στο σημαντικό διακύβευμα των επικείμενων εθνικών εκλογών.

Κάπου στην πορεία το ξανασκέφτηκα, καθώς όλα αυτά τα έκρινε ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 21ης Μαΐου, όπου έδωσε ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αποδοκίμασε τον λαϊκισμό, την δημαγωγία και τις δυνάμεις που έχουν μείνει κολλημένες στα «μεγαλεία» του παρελθόντος.

Με βάση αυτή την ετυμηγορία και τον εκλογικό νόμο που θα ισχύσει την Κυριακή, η Νέα Δημοκρατία θα καταλάμβανε περίπου 170 έδρες, δημιουργώντας ισχυρή αυτοδύναμη Κυβέρνηση, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ με την απλή αναλογική επέλεξε να ταλαιπωρήσει για ακόμη μια φορά τον ελληνικό λαό, να μας οδηγήσει σε διπλές κάλπες, οι οποίες θα μας στοιχίσουν περίπου 400 εκατομμύρια και στο τέλος ο κύριος Τσίπρας να πει τη γνωστή φράση «mea culpa» για να δικαιολογήσει μια ακόμη αυταπάτη του. Με αυτά τα δεδομένα, πριν ένα μήνα, έκλεισε αυτός ο κύκλος και πλέον έχει αφεθεί στις αρμοδιότητες του ιστορικού του μέλλοντος να κρίνει τα πρόσωπα και τα γεγονότα.

Δική μας αρμοδιότητα είναι να μιλήσουμε για το νέο κύκλο που ανοίγεται μπροστά μας και πως θα γράψουμε τις νέες σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας, καθώς είμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Στις 25 Ιουνίου, το πρωί της Κυριακής οι κάλπες θα είναι άδειες, τίποτα δεν είναι δεδομένο και εμείς θα κληθούμε να επιλέξουμε όχι απλά το κόμμα που θα κυβερνήσει τη χώρα για τα επόμενα 4 χρόνια, αλλά εκείνον που θα χτίσει την Ελλάδα του μέλλοντος.

Την προηγούμενη τετραετία, η Ελλάδα κατάφερε να κάνει άλματα, ψηφιοποιήθηκε το Κράτος, βελτιώνοντας τις συναλλαγές του με τον πολίτη, η οικονομία έτρεξε με σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ήρθαν εταιρείες κολοσσοί από το εξωτερικό για να επενδύσουν, αυξήθηκαν οι μισθοί και  δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας, μειώνοντας παράλληλα την ανεργία σε ποσοστά προ μνημονίων. 

Παράλληλα, η Ελλάδα, μέσω στρατηγικών συμφωνιών, θωρακίστηκε αμυντικά απέναντι σε κάθε απειλή, ενώ αναβάθμισε τον ρόλο της στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο στερέωμα, καθώς πλέον είναι πρωταγωνίστρια των εξελίξεων και ο λόγος της έχει βαρύτητα. Την ίδια στιγμή, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις, χωρίς να μείνει κανένας συμπολίτης μας πίσω. Όλα αυτά δεν έγιναν από την μία ημέρα στην άλλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε πως είναι ένας πολιτικός που σέβεται τη σχέση του με τον λαό και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, τηρώντας στο ακέραιο τη «Συμφωνία Αλήθειας» που σύναψε το 2019. 

Με την ίδια σοβαρότητα, παρουσίασε στην προεκλογική περίοδο το σχέδιο του για την επόμενη τετραετία και το πως οραματίζεται την Ελλάδα του μέλλοντος. Τώρα είναι η σειρά μας να αποφασίσουμε αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να βαδίζει με σταθερότητα μπροστά και να κάνει άλματα στο αύριο. 

Ιδιαίτερα οι νέοι δείξαμε στις 21 Μαΐου ότι θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στην Ελλάδα του 2030, όπως οραματίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τώρα ήρθε η στιγμή να το επιβεβαιώσουμε. 
 

* Ο Δημήτρης Μαλούχος είναι αναπληρωτής Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού ΟΝΝΕΔ, Οικονομολόγος

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πολύτροπος Ηγέτης: Το κλειδί της επιτυχίας

Η διαρκής επιτυχία των επιχειρήσεων, των οργανισμών αλλά και των κοινωνιών, εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από την αποτελεσματική ηγεσία και το αποτελεσματικό μάνατζμεντ. Αυτό πρ...

Οι «Σαλώμες» του ΣΥΡΙΖΑ, το μίσος για τον Μητσοτάκη και οι νεόγεροι του Τσίπρα

Ενεοί και μονίμως απορούντες οι εναπομείναντες νεόγεροι της παλιάς σχολής Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη παρακολουθούν την επέλαση κάθε είδους «Σαλώμης» στην Κουμουνδούρου και τη...

Φόρτωση άρθρων...