Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Η δημοσκόπηση της Pulse, οι ανατροπές και τα μηνύματα

Η δημοσκόπηση της Pulse, έδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον δεύτερο κόμμα, ενώ η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να κάνει... πάρτι!

Σύμφωνα με τη μέτρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει άλλες 2,5 μονάδες μέσα σε 15 ημέρες, ενώ δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν η αποχώρηση των "6+6" των... 3Χ12 και των 3 επί 15 και 11! Ως προς τα ποσοστά με αναγωγή, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 38% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15% (διαφορά 23 εκατοστιαίων μονάδων), ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,5% (διαφορά 23,5 μονάδων), το ανεβασμένο ΚΚΕ κινείται στο 10,5%, οι "Σπαρτιάτες" και ο... αναστημένος Βαρουφάκης στο 3,5%, ενώ "Νίκη" και Πλεύση Ελευθερίας στο 3%.

Η μέτρηση της Pulse έχει πολλά και πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία και για την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τη σημερινή εικόνα, αλλά και τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Οι σημερινοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν σε ποσοστό 57% τα πράγματα θα πάνε καλύτερα μετά από τις αποχωρήσεις των στελεχών της "Ομπρέλας", ενώ οι  ψηφοφόροι του περασμένου Ιουνίου δηλώνουν το ίδιο σε ποσοστό μόλις 38%. Επίσης, το 80% των σημερινών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίνουν τους εσωκομματικούς χειρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων του Ιουνίου το ποσοστό έγκρισης πέφτει στο 60%.

Με τέτοια ευρήματα, καλύτερα να ασχοληθεί ο Κασσελάκης με τα... παϊδάκια, τα οποία μαγειρεύει τόσο καλά όπως μας... ενημέρωσε εσχάτως ο σύντροφος Τάιλερ Μακμπέθ!

Τέλος, πολύ αποκαλυπτική είναι η δημοσκόπηση και σε σχέση με το μείζον θέμα που αφορά την κυβέρνηση και σχετίζεται με τη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών. Εδώ, με βάση τα σημερινά δεδομένα (θα υπάρξουν αλλαγές προς το καλύτερο, όπως μαθαίνουμε), οι 2 στους 3 δηλώνουν ότι συμφωνούν με το νέο τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών, με την πλειονότητα να επισημαίνει ότι τα μέτρα είναι προς τη θετική κατεύθυνση αλλά  απαιτούνται διορθώσεις. Μάλιστα, σχεδόν 1 στους 2 ελεύθερους επαγγελματίες συμφωνεί με το μοντέλο φορολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση!

Αυτό και αν είναι δώρο για τον Μητσοτάκη, σε μια δύσκολη αναμέτρηση με την επαγγελματική ομάδα, η οποία σε ποσοστό 54% ψήφισε το κυβερνών κόμμα στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Φόρτωση άρθρων...