Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Η φάρσα του νέου εμφυλίου κι ένας κολοβός Ζαχαριάδης

Απόψεις Χρήστος Υφαντής

Αν δεν το έχετε καταλάβει ζούμε, εν έτει 2023 μ.Χ., εβδομήντα και κάτι ψιλά χρόνια μετά την λήξη του κανονικού εμφυλίου πολέμου, την καρικατούρα του.

Ένας σύγχρονος «Ζαχαριαδ-ίσκος», απόφοιτος «με μέσο» Πολυκλαδικού Λυκείου των Αμπελοκήπων, παρέα με μια ενεστώσα «Ρούλα Κουκούλου» (που περιμένει την λαϊκή δημοκρατία για να καταλάβει τους αρμούς της εξουσίας και κλαίει με μαύρο δάκρυ κάθε ξημέρωμα 6ης Ιουλίου για την χαμένη τιμή του δημοψηφίσματος) κήρυξαν, από Ζαππείου ορμώμενοι, την νέα εκδοχή του «εμφυλίου», στη λήξη του οποίου ( σε κάνα τρίμηνο, αντί για μια τριετία) θα φανεί αν θα καταλάβουν το «κουραδόκαστρο» προς το οποίο προσβλέπει σύμπασα η επαναστατημένη μάζα… και άλλες γραφικότητες.

Τρίζουν τα κόκκαλα του κανονικού Ζαχαριάδη εκεί στη μακρινή στέπα που τον έθαψαν για να μην τον φάνε τα σκυλιά οι φίλοι του οι ορίτζιναλ σταλινίστες, γυρνάει στο μνήμα η Κουκούλου με όσα βλέπουν από εκεί που βρίσκονται και μακαρίζουν τον Βαφειάδη που τους γνώρισε, με την εικόνα της Κουμουνδούρου σε λαϊκή υπερδιέγερση, ν΄ακονίζει τα γιαταγάνια και να καθαρίζει τους γκράδες για την έφοδο στα χειμερινά (προς το ανοιξιάτικο) ανάκτορα του τσάρου Μητσοτάκη.

Κι επειδή σε αυτή την έναρξη του νέου εμφυλίου όλα είναι «κάπως», ο κ. Τσίπρας (αριστερός καθότι και όχι … μαλθακός) φρόντισε και τους βουλευτές του στο πεζοδρόμιο να βγάλει και επανάσταση υπέρ της δημοκρατίας που βιάζεται από εκβιαζόμενους βουλευτές να κηρύξει και αποχή από τις ψηφοφορίες της Βουλής να αποφασίσει και την συμμετοχή τους στις διάφορες επιτροπές να εξαιρέσει, καθώς «καλή η πλάκα με τα κουμπούρια και τα όπλα παραπόδα», αλλά δεν είναι καιρός τώρα να χάσουμε «τα μιστά» (αθάνατη Σαπφώ Νοταρά!), είπαμε αριστεροί είμαστε, όχι μ…..ες!!!

Οι αντίπαλοι του, του Μητσοτάκη προεξάρχοντος και του Ανδρουλάκη ακολουθούντος, δεν έχασαν την ευκαιρία να καρφώσουν τον νεοσταλινικό χαβαλέ του «Ζαχαριαδ-ίσκου» της Κουμουνδούρου και να τον καταστήσουν (όχι πως θέλει μεγάλη προσπάθεια) συνώνυμο του πεζοδρομιακού χαβαλέ και της μαρξιστικής γραφικότητας, μην κοιτάτε αυτά τα σοβαρά που βγήκαν και είπαν «για την απειλή κατά του κοινοβουλευτισμού και άλλες παπαριές», από μέσα τους γελούσαν μέχρι δακρύων με τις εμπνεύσεις του βιλαετιού των νεοκομμουνιστών, είναι άφατη η χαρά να βλέπεις η ίδια η δήθεν αριστερά να δικαιώνει τη ρήση του μπαρμπα-Κάρολου «για τα ιστορικά γεγονότα και την επανάληψη τους».

Ο κακός χαμός έγινε εντός του ΣΥΡΙΖΑ και δεν λέει να σταματήσει! Οι ιστορικοί προπάτορες εκ του ηρωικού ΚΚΕ Εσωτερικού, οι εναπομείναντες σοβαροί (υπάρχουν και τέτοιοι) της πανεπιστημιακής συνομοταξίας και μερικά απολιθώματα άλλων εποχών που εξακολουθούν να πιστεύουν πως η αριστερά ποτέ να απέχει από τις διαδικασίες επειδή αυτή έχει πολιτικά και ιδεολογικά το πάνω χέρι ως αυτονοήτως «μπροοδευτικιά» και ικανή «να τους ταράξει στη νομιμότητα» τους αστούς εν γένει, δεν μπορούν να καταλάβουν «τι στο καλό έπαθε ο άχαστος ηγέτης» και βάλθηκε να κάνει ένα ολόκληρο κόμμα του 25% … δελφινάριο!

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά, έχουν γραφτεί δεκάδες φορές κι έχουν αναλυθεί άλλες τόσες: ο κ. Τσίπρας είναι οριστικά δεύτερος και το γνωρίζει. Το ίδιο γνωρίζει πως εσχάτως ο τρίτος Ανδρουλάκης άλλαξε πλευρό στον ύπνο του και πλέον έχει στραφεί προς την «σταθερότητα». 

Κολεγιά με τους δύο αυτούς συν το καραφλό παγώνι με τα φαρδιά πουκάμισα δεν μπορεί να γίνει, άλλωστε ο μπαρμπα-Μήτσος του Περισσού το ξέκοψε οριστικώς και αμετακλήτως «εγώ με όλους εσάς ούτε καλημέρα».

Τι απομένει για να γελάσει το χειλάκι τη Περιστέρας και να της φύγει ο καημός από την χαμένη επανάσταση (και όχι το Χαμένο μου νι του Μπαρουφάκη), να ικανοποιηθεί το πολακοβαξεβανιστάν, να ζωηρέψει κι η Παρθενόπη και να παραμείνει ο θρόνος σταθερός και «οικονομισάριος» εις τους αιώνας των αιώνων; 

Ένα αριστερό «βουρ στον πατσά», στη θέση του θεϊκού λαϊκού εδέσματος βάλτε την κονόμα ως εκ της θέσεως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από κοντά και όλοι οι κολαούζοι της προεδρική αυθεντίας, ένας εσμός άεργων ιδεοληπτικών και σκιτζήδων της αδύνατης επανάστασης που έχουν βρει στο βαλκανικό ελλαδιστάν τον μήνα που τρέφει τους υπόλοιπους έντεκα ( κανονικά ένας εκλογικός μήνας τρέφει μέχρι 48 επόμενους), ολοκληρώθηκε το παζλ, ο σανός μοιράστηκε στο πόπολο.

Μη παίρνετε τοις μετρητοίς αυτή την ελαφριά ανάγνωση των εξελίξεων, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, είναι κωμικά! Αυτός που έκανε ο Τσίπρας είναι χειρότερο από έγκλημα, είναι λάθος!

Αν υπάρχει ένα ερώτημα να απαντηθεί και να καταλάβουν όλο τι συνέβη αυτό είναι «πόσα πήρε ο Τσίπρας για να κάνει στον Μητσοτάκη το μεγαλύτερο δώρο στην πολιτική του καριέρα», η απόφαση να μην μετέχεις στις ψηφοφορίες της Βουλής, αλλά να είσαι παρών στις συζητήσεις και να ψηφίζεις στις επιτροπές που πέφτει το μπαγιόκο κάνει πολλά λεφτά, όποιος σκέφτηκε αυτό το κόλπο τον λατρεύει τον Μητσοτάκη κι ας μην το δείχνει, τέτοια δώρα ούτε ο Μπισμπίκης στην Βανδή με το ξέκωλο στην πίστα …

Με τούτα και μ’ εκείνα πάνε κι οι Εκλογές του Απριλο-Μαΐου, τελείωσαν πριν την ώρα τους, ότι ήταν να γίνει έγινε, θα πάμε να ψηφίσουμε για να δούμε τι ποσοστό θα πάρει ο τρίτος κι  αν το καραφλό παγώνι θα μπει στη Βουλή, εδώ που τα λέμε με τον Τσίπρα απέναντι στην μάχη για το αριστερό χρίσμα όλο και κάτι θα τσιμπήσει, άντε να ετοιμαζόμαστε για τη νέα τετραετία να βλέπουμε και να ακούμε Πιερρακάκη να ευφραίνεται η καρδούλα μας μπας και γίνουμε κάποτε σοβαροί.

Α! ρε παντέρμη ανανεωτική αριστερά, που νάξερες πως στο όνομα σου και στην κληρονομιά σου επάνω θα συνέβαιναν τόσα εγκλήματα από μερικούς άεργους εμμονικούς της δεκάρας!!
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Ο Σωκράτης και η νέα ηγεσία

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών,που υπαγορεύουν και νέες ηθικές προσεγγίσεις.

Φόρτωση άρθρων...