Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Η μάχη των εντυπώσεων και η ώρα της αλήθειας

Στις παραδοσιακές ανοιχτές συγκεντρώσεις με τα σημαιάκια, τα φαντασμαγορικά σκηνικά και τους γνωστούς θαμώνες προσπαθούν να κερδίσουν τη μάχη των εντυπώσεων η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο τους υπό τον κωδικό «συσπείρωση», προκειμένου να πείσουν τους αναποφάσιστους για να προσέλθουν στην κάλπη και να κάνουν την επιλογή τους. 

Στη διαδικασία αυτή Πειραιώς και Κουμουνδούρου έχουν θέσει και τα τηλεοπτικά σποτ στην πρώτη γραμμή  στα οποία η κάθε παράταξη προσδίδει διαφορετικά χαρακτηριστικά. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είναι το βασικό πρόσωπο της καμπάνιας επενδύει σε ένα θετικό αφήγημα, στέλνοντας το μήνυμα ότι θέλει την επόμενη τετραετία να πάει τη χώρα πιο ψηλά. Στην άλλη πλευρά, ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετώντας ως επικοινωνιακή ομπρέλα τη λέξη «δικαιοσύνη», ποντάρει στις κακές στιγμές της Κυβέρνησης με τα στελέχη του κόμματος να βάζουν στο στόχαστρο τους τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

Υποκλοπές, Τέμπη, ακρίβεια συνιστούν τα βασικά συστατικά για την οπτικοποίηση του πολιτικού μηνύματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μια συντονισμένη προσπάθεια να ενισχύσουν το αντικυβερνητικό μέτωπο. 

Αυτό κρίνεται λογικό από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να υπολείπεται δημοσκοπικά του κυβερνώντος κόμματος και χρειάζεται ένα δυναμικό επίλογο τα τελευταία εικοσιτετράωρα της εκστρατείας του για να ελπίζει σε καλύτερα αποτελέσματα. 

Απομένουν μόνο δύο μέρες για να ανοίξουν οι κάλπες και οι πολίτες να αποφασίσουν  και για το πρώτο κόμμα, αλλά και για το χαρακτήρα της επόμενης κυβέρνησης. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η πόλωση της τελευταίας εβδομάδας θα οδηγήσει σε αύξηση των ποσοστών του δικομματισμού ακόμα και από την πρώτη Κυριακή. 

Η Νέα Δημοκρατία  εμφανίζεται ως το απόλυτο φαβορί, αλλά κανείς δεν μπορεί να προδικάσει με βεβαιότητα το τελικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για μια διαδικασία με ένα κομμάτι της κοινής γνώμης να παραμένει «βουβό». 

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει αίτημα για πολιτική αλλαγή ή ο κόσμος θα περιμένει καρτερικά να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του στην κάλπη; Κυριακή κοντή γιορτή…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η φοροδιαφυγή και η λαθρεμπορία ένα βήμα μπροστά από τις φορολογικές αρχές

Ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας αποτελεί ένα σημαντικό νομοσχέδιο, δεδομένου ότι με το παρόν ρυθμίζονται οι φορολογικές διαδικασίες σε ενιαίο Κώδικα που καλύπτει τους φόρους...

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Φόρτωση άρθρων...