Κυριακή
10 Δεκεμβρίου 2023

Η «Ομπρέλα», ο... πρόεδρας Stephanos και ένα συνέδριο χωρίς νόημα

Απόψεις Χρήστος Υφαντής
Tags: ΣΥΡΙΖΑ

Χίλια τριακόσια (1300) λέει, (ζωή να 'χουν) στελέχη της «Ομπρέλας» συνεδρίασαν το Σαββατοκύριακο, μέσω τηλεδιάσκεψης και με εισήγηση του κ. Λάμπρου (αυτού του λαμπρού νέου που έκανε κολεγιές με έγκλειστους όντας σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης στα «χρυσά» χρόνια της κυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων) αποφάσισαν (το κατάφεραν τα θηρία!) να περιμένουν και μετά να αποφασίσουν!

Τι να περιμένουν; Κάτι συνεδριάσεις κάποιων «οργάνων», λέει, άνευ σημασίας και ουσίας που έχουν απομείνει, μετά την εκλογή του συντρόφου του Τάιλερ και του σκύλου στην προεδρία, αδειανά πουκάμισα, κανένας από τους νικητές δεν ασχολείται μαζί τους, γραμμένα τα έχουν και με το δίκιο τους, στο κάτω-κάτω της γραφής «ο πρώτος είναι πρώτος, ο δεύτερος τίποτε», οι Αμερικάνοι μας το έμαθαν αυτό, ο πρώτος (με σύζυγο και σκύλο) περί άλλων τυρβάζει!

Τι να αποφασίσουν; Αν θα μείνουν «να δώσουν τη μάχη μέχρι το συνέδριο κι ύστερα βλέπουμε», αν τους ρωτήσεις πότε θα γίνει αυτό το συνέδριο κανένας δεν ξέρει, κάτι είχαν ακούσει παλιότερα για τα μέσα Νοεμβρίου, τώρα ακούγονται άλλες κανονιές, έχει και να πάει φαντάρος ο πρόεδρας, το συνέδριο μπορεί να περιμένει, δεν είναι βλάκες ο Πολάκης με τον Παππά (και τη μουχρίτσα τον Τσίπρα από πίσω) να πάνε σε ένα συνέδριο μετά από εκλογές που δεν θα έχουν εκλέξει ούτε δημοτικό σύμβουλο!

Να πάνε και να πουν τι; Πως προέκυψε το νέο προεδρικό ζεύγος κι ο σκύλος παρέα, ποιοι τον πουσάρισαν, για ποιους λόγους, τι τους συνδέει με τον τέως πρόεδρο και μερικά επιχειρηματικά τζάκια που πολύ τα έχει βαλαντώσει ο Κυριάκος με τα ταμεία ανάκαμψης, τι σκέφτεται για το κόμμα, τι θέλει, τι δεν θέλει, σε ποιους θα επενδύσει και ποιους ακούει, που είναι ο Βάγκνερ, που είναι ο Πουτσίνι, τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;

Ο πρόεδρας Στέφανος έχει άλλο καημό τώρα να «κ@λοτρίβεται» με τον Μπέο, του συνιστώ (επειδή ξέρω πολύ καλά τον Αχιλλέα) να μαζευτεί και να απέχει από οποιαδήποτε κόντρα με τον δήμαρχο Βόλου, ο Μπέος δεν είναι από τα παιδάκια που μασάνε με την κομματίλα, ειδικά την αριστερή, έχει περάσει και από το μαγαζί παλιότερα, δεν χαμπαριάζει, «ιέχι ξιφίγι» που λένε στο χωριό μου! Ο Αχιλλέας είναι ικανός να πάει με φτυάρι ανά χείρας στη συγκέντρωση του Στέφανου και να του πει, σε κοινή θέα, «αγαπούλα, τσάκω το φτυάρι κι ένα να ξελασπώσεις κανένα πεζοδρόμιο, τα υπόλοιπα μας τα είπαν κι άλλοι!».

Δυστυχία μαύρη από όπου και να το πιάσεις! Οι μεν να καίγονται για την αριστερά και τον Μαρξ και να τσουρουφλίζονται σε συνεδριάσεις από τα παλιά με κεντρική εισήγηση, ερωτήσεις, απαντήσεις, τοποθετήσεις και δευτερολογίες, ο πρόεδρας με τον νοσοκόμο και τον σκύλο να ιδρώνουν στα μηχανήματα στο γυμναστήριο και να καίγονται για τις θερμίδες που έχασαν στο «Σπέτσαθλον» (κατά το Δέκαθλον, Σπάρταθλον κ.λ.π.), να πουλάνε τρελίτσα με σέλφι κι ο Αλέξης ευθυτενής με πράσινη μπλούζα να αγορεύει στη «Λεωφόρο» με τον Βαρδινογιάννη δίπλα του και να αναγορεύεται ήδη σε «μαυρόγατα» από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που δεν βλέπουν άσπρη μέρα όποτε πατάει το πόδι του στην εξέδρα. Κι όλοι αυτοί μαζί σε ένα κόμμα! Αυτό στη Θεσσαλία «καφενείο» το λένε, τώρα αν εσάς σας αρέσει να το λέτε «κόμμα» με γειά σας με χαρά σας!

Σενάριο να το γράψεις όλο αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται κανένας να ασχοληθεί. Οι μόνοι που εξακολουθούν και ασχολούνται και περιμένουν να χιονίσει για να δουν άσπρη μέρα είναι αυτοί οι ταλαίπωροι της αδύνατης επανάστασης, οι Ομπρελιστές και οι διάφοροι Τζανακόπουλοι για τους οποίους έχει σταματήσει ο χρόνος στον 19ο αιώνα με τα σφυριά και τα δρεπάνια, τις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις, τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό και τις κοπτάτσιες του Σπίρτζη την ώρα που έχει ανατιναχτεί το μαγαζί με τις ευλογίες του dear Alexis και της Peristeras κι ετοιμάζεται σε διπλανό οικόπεδο νέο, πιο γυαλιστερό και με φωτεινή επιγραφή στην πρόσοψη.

Για να καταλάβετε τη σοβαρότητα της συνεδρίασης και την πλέρια αποφασιστικότητα που επικράτησε μεταξύ των «αποφάσεων» που έλαβαν οι τηλεδιασκεφθέντες είναι «να μιλήσουν με την πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου για να συντονίσουν τις κινήσεις τους», που να το πεις αυτό και να μην σε πάρουν με τα λεμόνια, οι ντομάτες είναι πανάκριβες, ούτε για «ντου» δεν προσφέρονται. Τέτοια επαναστατική πρωτοτυπία που αλλού τη βρίσκεις;

Ότι όλοι αυτοί οι περίεργοι τύποι είχαν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους 4,5 χρόνια με λαϊκή εντολή και διπλή επιβεβαίωση και σήμερα δεν ανήκουμε στη ζώνη του Σαχέλ, μόνο στην ύπαρξη του Θεού της Ελλάδας μπορεί να αποδοθεί, όποιος κι αν είναι αυτός ο «Θεός» μιλάμε για μεγάλο μάγκα που κατάφερε και γλίτωσε τη χώρα από αυτά τα υπολείμματα λογικής κι έχουμε όλοι μας σήμερα μια πιθανότητα να σωθούμε!

Λεβέντες και λεβέντισσες τηλεδιασκέπτονται με εισήγηση Λάμπρου (!!!), δίπλα τους γίνεται «του Τάιλερ του κάγκελο και το χέσιμο του σκύλου» κι αυτοί ψάχνουν το προτσές της επανάστασης και την αριστερή ψυχούλα τους την ώρα που όλοι τους στην ουσία αναζητούν μια δικαιολογία για να εγκαταλείψουν την Κουμουνδούρου κι ο ιδρυματισμός που έχουν πάθει δεν τους αφήνει.

Το χειρότερο όλων; Έχουν την απαίτηση να τους πάρει στα σοβαρά η κοινωνία των πολιτών, να ασχοληθεί με την παλαβομάρα που τους δέρνει και να επενδύσει πολιτικά στην αριστερή μακαριότητα τους ως αντίβαρο στον πρόεδρα Στέφανο και στον νοσοκόμο «άνευ τετραετούς φοίτησης» που κουβαλάει μαζί του όπου σταθεί κι όπου βρεθεί!

Παρακμή κι απάνω τούρλα!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γάμος Ομοφυλοφίλων

Ι. Ορισμένοι περιθωριακοί, κυρίως, τύποι επιμένουν, φανατικά στην νομοθέτηση γάμου ομοφυλοφίλων. ΙΙ. Όμως, κυρίως, δεν είναι ζήτημα αν θέλει, αλλά εάν το δύναται η Κυβέρνηση. ...

Φόρτωση άρθρων...