Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Η υπεύθυνη οικονομική πολιτική απέναντι στην... έκθεση ιδεών της αντιπολίτευσης

Απόψεις Λουκάς Γεωργιάδης

Τα οικονομικά επιτεύγματα και το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, δεν χρειάζεται να τεθούν σε συζήτηση στο δημόσιο διάλογο, καθώς έχουν κριθεί και θα κριθούν στο μέλλον από την ίδια την πραγματικότητα.

Για του λόγου το αληθές, δεν υπάρχουν μεγαλύτερες και πιο απτές αποδείξεις από τις συνεχείς αναβαθμίσεις του Ελληνικού αξιόχρεου, την υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων, το κλίμα ευφορίας στο Χρηματιστήριο και την αποκλιμάκωση των επιτοκίων των κρατικών τίτλων. Το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει στοχευμένες μειώσεις φόρων και εισφορών, καθώς και άλλα μέτρα, τα οποία έχουν δημοσιονομικό κόστος το πολύ έως 2,5 δισ. ευρώ κατ΄ έτος και συνολικά 9 δισ. ευρώ, την τετραετία 2023-2026. Μάλιστα, με τη... βούλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν εγκριθεί τα... πάντα όλα, σε σχέση με τους δημοσιονομικούς και μακροοικονομικούς στόχους, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας της περιόδου 2023-2026.

Με βάση τα παραπάνω, έχουν πολύ... γέλιο τα κόμματα της αντιπολίτευσης που μιλάνε για... υποσχέσεις της κυβέρνησης, ενώ την ίδια στιγμή τα ίδια ανακοινώνουν μέσω... συνθημάτων και εκθέσεων ιδεών, παροχές που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια και τα περιθώρια της οικονομίας.  Μάλιστα, οι αρχηγοί τους γίνονται και γραφικοί, με τις απίστευτες ανοησίες που αφορούν έναν κόσμο που μόνο στο δικό τους... κεφάλι υπάρχει! Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι 3-4... Θεσσαλονίκες μαζεμένες! Πρόκειται για αστειότητες και για πράγματα τα οποία δεν γίνονται. Έστω και τα μισά να τολμούσε να εφαρμόσει μια κυβέρνηση, τότε αντί για επενδυτική βαθμίδα θα υποβαθμιζόμασταν, το Χρηματιστήριο θα έπαιρνε τον... κατήφορο, τα επιτόκια των κρατικών τίτλων τον... ανήφορο και οι επενδυτές θα γίνονταν... Λούηδες! Τελικώς, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγούσε και πάλι σε περιπέτειες μνημονιακού χαρακτήρα, γιατί σ΄ αυτήν τη ζωή πρέπει να κάνουμε... περήφανες διαπραγματεύσεις και να παίρνουμε μνημόνια στο κεφάλι!

Ο αδιόρθωτος ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με ένα κόμμα που δεν διορθώνεται με τίποτα και είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως και αυτοκριτικής.

Ο αρχηγός του θα τα παίξει όλα για όλα τις ημέρες που απομένουν, καθώς βλέπει ότι μια νέα μείωση των ποσοστών του στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, θα οδηγήσει σε... δυσάρεστες καταστάσεις. Ο Ελληνικός λαός τους έχει πάρει στο... καλαμπούρι, καθώς γνωρίζει πολύ καλά την τακτική του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία παραπέμπει στο γνωστό "το τάξιμο δεν χαλάσει σπίτια, αλλά μόνο το δώσιμο". Δείχνουν σαν να πέρασαν από τη διακυβέρνηση της χώρας μόνο για να προκαλέσουν ζημία άνω των 200 δισ. ευρώ και να χειροτερεύσουν την κατάσταση σε όλα! Δεν πρέπει να... θυμούνται ότι κυβέρνησαν! Γιατί αν το θυμόντουσαν θα ήταν πιο υπεύθυνοι. Νόμιζαν ότι απευθύνονται σε... ιθαγενείς κάποιας φυλής του... Αμαζονίου, επαναπαυμένοι στα ποσοστά του 2015. Δεν κατάλαβαν τίποτα, ούτε από την άνοδο Μητσοτάκη στο προσκήνιο το 2016, ούτε από την ήττα του 2019, ούτε από το σοκ της 21ης Μαίου.

Το χειρότερο απ΄ όλα εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έχουν βγάλει μπροστά να μιλάνε όλοι αυτοί που είναι είτε άσχετοι είτε παντελώς ανεύθυνοι. Το πιθανότερο είναι να συγκεντρώνουν και τα δύο χαρακτηριστικά σωρευτικά. Ο κόσμος δεν δίνει μία στα όσα λένε, ενώ την ίδια στιγμή, διαπιστώνει ότι τα... μαγικά του Τσίπρα με τον ΦΠΑ, τα είδαμε και στην Ισπανία, όπου ο Σάντσεθ μετά το "μαύρο" που έφαγε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, προκήρυξε εθνικές για τις 23 Ιουλίου. Ο κόσμος έχει ξεγράψει τον Τσίπρα και για να έχει άλλη ευκαιρία στο μέλλον, θα πρέπει να αλλάξει θεαματικά. Αν δεν υποστεί φυσικά, νέο πατατράκ στις 25 Ιουνίου και υποχρεωθεί να... αυτοσυνταξιοδοτηθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται σήμερα ένα πολιτικό σκύβαλο που πνέει τα λοίσθια. Πηγαίνει ολοταχώς προς χαμηλότερα επίπεδα. Εξέφρασε σε άλλες εποχές την οργή και την απογοήτευση, αλλά όταν ήρθε η στιγμή για να κυβερνήσει, τα έκανε... κουλουβάχατα! Τελείωσε στη συνείδηση του κόσμου ως δυνητικός κυβερνητικός "παίκτης" και φαίνεται ότι θα τελειώσει και ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο ΠΑΣΟΚ, όλα καλά;       

Από την άλλη πλευρά, το ΠΑΣΟΚ με τη Βαβέλ δηλώσεων σχετικά με το τι θα φορολογηθεί... λίγο ή πολύ, μάλλον δείχνει ότι δεν θέλει ακόμη να αποκτήσει δυναμική κυβερνητικού "παίκτη".

Αφού τα έκαναν μαντάρα τα στελέχη του στα κανάλια, στο τέλος ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, για να στείλει το μήνυμα ότι θα μειώσει τους φόρους για τους αδύναμους και θα φορολογήσει τους δυνατούς. Γενικολογίες και πλήρης άγνοια της πραγματικότητας, ιδίως μετά τα αποτελέσματα της φορολογικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Όμως, ακόμη και αυτή η εκδοχή είναι λίγο πιο λογική σε σχέση με τον παραλογισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Το κακό με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν έχουν ατζέντα για να βγουν επιθετικά μπροστά και να πείσουν το εκλογικό σώμα και φυσικά δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν με τα πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας στην οικονομία.

Ο κόσμος βλέπει συνεχείς μειώσεις φόρων, εκτιμά ως ένα πολύ σημαντικό βήμα την αύξηση των μισθών και των συντάξεων και δείχνει κατανόηση στο παγκόσμιο φαινόμενο της ακρίβειας, το οποίο πλήττει όλους μας. Επιπλέον, όπου ακούει για πολλά... κεράσια και από το ΠΑΣΟΚ, μάλλον... δεν κρατάει καλάθι! Ολοένα και περισσότερο φαίνεται ότι ωριμάζουμε ως λαός μετά το αποτυχημένο εκλογικό πείραμα του 2015. Δεν υπάρχει χώρος για νέες απατηλές παραστάσεις σ΄ ένα θέατρο του παραλόγου, με θεατές τους Έλληνες πολίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ τιμωρήθηκε και ως αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν επιβραβεύτηκε για όσα υποσχέθηκε. Όλα καλά;

Κυριαρχία Μητσοτάκη

Ο Μητσοτάκης παίζει μόνος του σε όλα τα επίπεδα γιατί έχει καταφέρει να πείσει το εκλογικό σώμα για την πρόταση εξουσίας και το μέλλον της χώρας, ενώ οι πολίτες αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του έναν νοικοκύρη που ξέρει τι πρέπει να κάνει, πότε πρέπει να δώσει και πώς να μην θέσει σε κίνδυνο την πορεία του... πλοίου.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας συμπεριφέρεται ως υπεύθυνος "καπετάνιος", την ίδια στιγμή, που τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν επιδοθεί σ΄ έναν ανταγωνισμό για το ποιος είναι ο καλύτερος... μούτσος στο πλοίο! Η συνθηματολογία σ΄ έναν κόσμο που αλλάζει και γράφεται με άλλους όρους, δυστυχώς, έχει εγκλωβίσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης στον αδιέξοδο δρόμο των... πολυέξοδων επιλογών της δεκαετίας του ΄80 και των ανεύθυνων συνθημάτων της μνημονιακής εποχής..

Όσο η οικονομία θα βελτιώνεται και η κοινωνία θα βλέπει ότι αλλάζει σελίδα η καθημερινότητα του, τόσο τα κόμματα της ανεύθυνης αντιπολίτευσης θα παραμένουν στάσιμα και εκτός ρεαλιστικού πολιτικού πλαισίου. Είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για να ξεχωρίσει η μοναδική και υπεύθυνη πολιτική, η οποία φέρνει αποτελέσματα και ανοίγει δρόμους για ένα καλύτερο μέλλον. Η περιθωριοποίηση των λαϊκιστών που παίζουν με τις ελπίδες του λαού και προσπαθούν να τον παρασύρουν σε... παραδείσους που δεν υπάρχουν, θα είναι διαρκής. Και εφόσον δεν αλλάξουν, τότε απλά θα βουλιάξουν...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...