Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Ιδού ο στρατός του Ερντογάν στην Ευρώπη

Οι Τούρκοι «ιδεαλιστές», που το παίζουν αντι-ιμπεριαλιστές και άλλοι ισλαμοαριστεριστές κάνουν ό,τι μπορούν για να δηλητηριάσουν τη νεολαία

Το να γνωρίζεις επακριβώς ποιος είναι ο αντίπαλός σου, τι επιδιώκει, τι μέσα χρησιμοποιεί και πώς ενεργεί, είναι στοιχειώδεις γνώσεις που δεν έχουν καμιά σχέση με ακραίους εθνικισμούς και άλλα παρόμοια.

Αυτές τις ερμηνείες τις χρησιμοποιούν οι φαιοκόκκινες δυνάμεις στην Ελλάδα, οι οποίες σκοπίμως και ιδιοτελώς για λόγους εξουσίας παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας σε μια προσπάθεια να αποκόψουν την Ελλάδα από τη Δύση και τον φυσικό πνευματικό της χώρο.

«….Η Οθωμανική αυτοκρατορία», γράφει ο Τούρκος μελετητής - ερευνητής του Ινστιτούτου Brookings στις ΗΠΑ Ομέρ Tασπινάρ «….ήταν ιστορικά ο μεγάλος εχθρός της Ευρώπης. Με θρησκευτικούς και στρατιωτικούς όρους ο «Τρομερός Τούρκος» αντιπροσώπευε τον «άλλο» και με τον φανατισμό του έπαιξε ρόλο στην εμπέδωση της Ευρωπαϊκής Χριστιανικής ταυτότητας στην Ευρώπη.

Με την πάροδο των αιώνων η αυτοκρατορική λάμψη έσβησε και η εδαφική συρρίκνωση άρχισε και τότε η Οθωμανική άρχουσα τάξη αναζήτησε τη σωτηρία στον εκμοντερνισμό και στη Δυτικοποίηση. Ο τουρκικός εκμοντερνισμός είχε συνταυτιστεί με την Ευρώπη και τη Δύση.

Δεν υπήρξε προσπάθεια να υπάρξει διάκριση μεταξύ νεωτερικότητας και Δυτικοποίησης. Ο Δυτικός πολιτισμός έπρεπε να εισαχθεί χοντρικά, ιδίως στα μάτια των Νεότουρκων, των πλέον ένθερμων οπαδών του Ευρωπαϊσμού κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

Ο Δυτικός πολιτισμός, νόμοι, ενδυμασία, ημερολόγιο και αλφάβητο θεωρήθηκαν στοιχεία ενός πακέτου. Στην προσπάθεια να εισάγει τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, η Δημοκρατία του Ατατούρκ κατήργησε το Χαλιφάτο, το αραβικό αλφάβητο, την Ισλαμική εκπαίδευση και τις αδελφότητες των Σούφι.

Υιοθέτησε Δυτικούς νομικούς κώδικες από τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ελβετία μαζί με το λατινικό αλφάβητο και το Δυτικό ημερολόγιο, τις γιορτές της Δύσεως και το δυτικό μετρικό σύστημα.

Η επίσημη ιστορία και γλώσσα υπέστησαν αλλοίωση.

Το παραδοσιακό φέσι απαγορεύθηκε και οι άνδρες ενθαρρύνθηκαν να φορούν Ευρωπαϊκά καπέλα. Κατά τον ίδιο τρόπο, οι γυναίκες αποθαρρύνονταν από το να φοράνε την Ισλαμική μαντήλα. Οι υιοθετημένοι νομικοί κώδικες επέφεραν την ισότητα των φύλων και οι γυναίκες απέκτησαν την ψήφο.

Παρά τις φιλόδοξες αυτές μεταρρυθμίσεις, ο εκμοντερνισμός του Κεμάλ και η δυτικοποίηση μόλις που άγγιξε την τουρκική κοινωνία.

Ενώ οι αγροτικές θρησκευόμενες μάζες παρέμειναν γενικώς ανεπηρέαστες από την κυβερνητική γραφειοκρατία, ήταν οι στρατιωτικοί, η κυβερνητική γραφειοκρατική μηχανή και η μικρή αστική μεσαία τάξη που υιοθέτησε τη δυτικοποίηση που επέβαλε ο Κεμάλ.

Με λίγα λόγια, το πολιτιστικό χάσμα μεταξύ του Κεμαλικού κέντρου και της περιφέρειας της Ανατολίας είχε καταστεί ανυπέρβλητο. Όπως παραφράσθηκε το σύνθημα του κόμματος του Ατατούρκ, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της δεκαετίας του 1920, η τουρκική κυβέρνηση «διοικούσε για τον Λαό, παρά τη θέληση του Λαού».

Το πείραμα του βίαιου εξευρωπαϊσμού της τουρκικής κοινωνίας από τον Κεμάλ, το οποίο κατόρθωσε να συντηρηθεί μέχρις ενός βαθμού ελέω Στρατού, ήλθε να το αλλάξει με συστηματικό τρόπο ο Ερντογάν με την εργαλειοποίηση της θρησκείας.

Η προσπάθειά του είναι να ηγηθεί της παγκόσμιας ισλαμικής κοινότητας, της Ummah….».

Αυτά επισημαίνει στο περιοδικό Foreign Affairs ο νομικός κ. Γεώργιος Κ. Οικονόμου, πρόεδρος της American Hellenic Institute στην Ελλάδα. Εμμέσως δε πλην όμως σαφώς, την πρακτική πλευρά των παραπάνω απόψεων έρχονται να επιβεβαιώσουν και ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφάλειας, οι οποίες, κάνοντας λόγο για την «εργαλειοποίηση» της θρησκείας από τον Ερντογάν, αναφέρονται στον «στρατό που… ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποιεί για να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη και ιδιαίτερα την ευαίσθητη καρδιά της».

«…Υπάρχει ένας μυστικός στρατός που καθοδηγείται προσωπικά από τον Ερντογάν και που δρα σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία», μας λέει ο Γκυ Γκουντώ, πρώην υπεύθυνος των Βελγικών Υπηρεσιών Ασφάλειας για την ανατολική Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική. Μέσα από τα τζαμιά και τους 160 ιμάμηδες που κάνουν ισλαμική «κατήχηση», η Τουρκία έχει στη διάθεσή της ένα όπλο που δύσκολα πλέον εξουδετερώνεται στα ευρωπαϊκά κράτη δικαίου. Με προπαγάνδα και εκβιασμούς οι ιμάμηδες και οι «Γκρίζοι Λύκοι» εκβιάζουν κυριολεκτικά τα 6 εκατομμύρια Τούρκους που βρίσκονται στην καρδιά της Ευρώπης και δεν τολμούν να ανοίξουν το στόμα τους. Εσείς οι Έλληνες αυτές τις εξελίξεις πρέπει να τις παρακολουθείτε προσεκτικά και κυρίως να καταλάβετε πώς τις χρησιμοποιεί ο Ερντογάν για να εκβιάζει και να απειλεί τους Ευρωπαίους εταίρους. Κατά καιρούς μας «πουλάει» κάποιες πληροφορίες για να θολώσει τα νερά και νομίζει ότι έτσι μας καθησυχάζει. Γνωρίζουμε, όμως, ότι ο άνθρωπος είναι αδίστακτος και ύπουλος…».

«Στην Τουρκία όπως και στη διασπορά στην Ευρώπη, αναφέρει σε μια μεγάλη έρευνά του το γαλλικό περιοδικό “Λε Πονάν” που το εξώφυλλό του έχει τίτλο «Ο στρατός του Ερντογάν στην Ευρώπη», οι Τούρκοι «ιδεαλιστές», που το παίζουν αντι-ιμπεριαλιστές και άλλοι ισλαμοαριστεριστές κάνουν ό,τι μπορούν για να δηλητηριάσουν τη νεολαία με τον ισλαμοαριστερισμό και την πολιτική ορθότητα…».

Στο πλαίσιο αυτό καταλαμβάνουν έναν ολοένα και πιο σημαντικό χώρο μεταξύ των φοιτητών του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου", κρίνει ένας καθηγητής - ερευνητής που ειδικεύεται στην Τουρκία, υπό την κάλυψη της ανωνυμίας. "Είναι ένα εξαιρετικά πειθαρχημένο κίνημα, συνεχίζει, το οποίο το 2016 ακολούθησε τον αρχηγό του Ντέλετ Μπαχτσέλι, όταν υπέγραψε συμμαχία με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από το 2016, το «μητρικό σπίτι» των Γκρίζων Λύκων, το ΜΗΡ (Εθνικό Κόμμα Δράσης), έχει δημιουργήσει συνασπισμό με το προεδρικό ισλαμικό κόμμα, το ΑΚΡ. Η επιρροή του έχει αυξηθεί σταθερά στην κορυφή του κράτους. "Γνωρίζουμε, επίσης, ότι είναι πολύ κοντά στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και στη μαφία», προσθέτει ο καθηγητής του πανεπιστημίου. Αυτό επιτρέπει σε αυτήν την κίνηση να δράσει, τις περισσότερες φορές με πλήρη ατιμωρησία. Η απειλή είναι τέτοια που ανησυχεί πολλές χώρες μέλη της E.E. και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά την απαγόρευσή του.

Στις 4 Νοεμβρίου 2020 η Γαλλία ήταν η πρώτη που επέβαλε κυρώσεις. Ένα διάταγμα κήρυξε τη διάλυση της «de facto» ομάδας των Γκρίζων Λύκων. Το κίνημα χαρακτηρίζεται εκεί ως «παραστρατιωτικό και υπερεθνικιστικό». Ερώτημα: τι γνωρίζουν οι Γάλλοι για πιθανές δράσεις του στρατού Ερντογάν στην Ελλάδα;

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τα ηχηρά μηνύματα Στουρνάρα στο εκλογικό σώμα

Χθες, η Τράπεζα Ελλάδος έδωσε στη δημοσιότητα την ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκπέμπει ηχηρά μηνύματα, δύο μήνες πριν τη δ...

Το γεωπολιτικό σταυρόλεξο της Μέσης Ανατολής

Σε σημείο καμπής βρίσκονται τα γεωπολιτικά λόγω της έντασης στις σχέσεις Ισραήλ-Ιράν, ενώ την ίδια στιγμή, τα μηνύματα από τις αγορές είναι πολλά, προειδοποιητικά, αλλά και σε μεγά...

Το ηθικό της εταιρείας και τα μάτια σας

Η κρίση είναι εδώ και θα μείνει αρκετό καιρό. Σίγουρα δε, συνοδεύεται από αλλαγές και διαδικασίες αντιμετώπισης της που προκαλούν αβεβαιότητα. Συνεπώς, πέρα από τα οικονομικά προβλ...

Φόρτωση άρθρων...