Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ικανοποίηση στη Νέα Δημοκρατία για την επανασυσπείρωση, τα επόμενα βήματα

Ικανοποίηση επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τις τάσεις επανασυσπείρωσης που καταγράφει το κόμμα μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εθνικών εκλογών. Η τραγωδία των Τεμπών και το δικαιολογημένο μούδιασμα που προκάλεσε στην κοινή γνώμη ανησύχησε προς στιγμή τους επιτελείς της Πειραιώς που τώρα βλέπουν στα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων ανάκαμψη των ποσοστών σε μία κρίσιμη περίοδο. 

Ωστόσο, χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη και στοχευμένη δουλειά, προκειμένου να πετύχουν τον επαναπατρισμό των γαλάζιων ψηφοφόρων που τώρα είτε λοξοκοιτούν στα δεξιά, είτε περιφέρονται δυσαρεστημένοι στη δεξαμενή των αναποφάσιστων.

Στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης υπάρχει αισιοδοξία ότι τα πράγματα μπορεί να πάνε ακόμα καλύτερα και αναμένουν τις μετρήσεις μετά τις διακοπές του Πάσχα, οι οποίες θα δώσουν ένα σαφέστερο στίγμα ενόψει και της μεγάλης μάχης της 21ης Μαΐου. 

Στην παρούσα φάση, γίνεται μια ενδελεχής αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων των πολιτών και το βάρος πέφτει στους τομείς εκείνους που προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία, όπως η αντιμετώπιση της ακρίβειας, τα κοινωνικά θέματα, η στέγη και άλλου. 

Η στρατηγική των δύο μεγάλων κομμάτων αποκαλύπτει πως η νεολαία συνιστά ίσως το νούμερο ένα target group μέχρις τις εκλογές. Οι λογαριασμοί του Tik Tok έχουν πάρει μεν φωτιά, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των νέων ζητούν συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα τους και αύξηση των ευκαιριών για το μέλλον. Κοντολογίς, θέλουν περισσότερη ουσία και όχι επιδερμική επικοινωνία, ενώ αποδεικνύονται δύσκολοι στην τελική τους επιλογή. 

Ειδικά για τη Νέα Δημοκρατία που βρίσκεται εδώ και τέσσερα χρόνια στην εξουσία και πιέζεται περισσότερο δημοσκοπικά λόγω των Τεμπών, η προσέλκυση των νέων συνιστά το μεγαλύτερο στοίχημα, λαμβάνοντας κανείς υπόψη ότι ο πήχης είναι ψηλά και η αυτοδυναμία προϋποθέτει ένα 38% τη δεύτερη Κυριακή. 

Η μάχη για την νεολαία έχει μόλις αρχίσει και η γαλάζια παράταξη αναπτύσσει βήμα βήμα δράσεις που αγγίζουν στο μαλακό υπογάστριο της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...