Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Νέα Δημοκρατία: Eπενδύει στην οικονομία με το βλέμμα στους αναποφάσιστους

Τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης στην οικονομία και τις προοπτικές που δημιουργούνται για την επόμενη μέρα βάζει η Νέα Δημοκρατία σε πρώτο πλάνο. 

Σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία εν μέσω προεκλογικής περιόδου, οι γαλάζιοι επιτελείς ρίχνουν το επικοινωνιακό βάρος στα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, τα οποία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βελτίωσαν θεαματικά τη θέση της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο στερέωμα. Μάλιστα σε μία περίοδο που η

Κυβέρνηση Μητσοτάκη χειρίστηκε σε ένα μεγάλο βαθμό επιτυχώς δύσκολες κρίσεις, όπως ήταν η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, η πληθωριστική, αλλά και η εθνική απέναντι στην Τουρκία. 

Κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες θεωρούν την ανθεκτικότητα και τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών αξιοσημείωτη, ενώ υπενθυμίζουν το απαύγασμα αυτής της προσπάθειας, δηλαδή την μείωση των φόρων, την αύξηση των επενδύσεων, τη μείωση της ανεργίας, την προσέλκυση μεγάλων οικονομικών κολοσσών. Απομένει πλέον η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, προκειμένου η ελληνική οικονομία να επιστρέψει μετά από αρκετά χρόνια στη δημοσιονομική κανονικότητα. 

Το αφήγημα αυτό δημιουργεί και μια προοπτική στους πολίτες για το επέκεινα, μια επόμενη μέρα με περισσότερη σταθερότητα, αυξημένες ευκαιρίες και καλύτερο διαθέσιμο εισόδημα. Την ίδια ώρα ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία καλείται να δώσει πειστικότερες απαντήσεις για το ζήτημα της ακρίβειας, το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δύσκολη διεθνή συγκυρία. 

Όμως οι πολίτες ζητούν περισσότερους ελέγχους στην αγορά και ασφαλιστικές δικλείδες για την προστασία τους, καθώς με τα σημερινά δεδομένα τα βγάζουν δύσκολα πέρα. 

Ταυτόχρονα, το κυβερνών κόμμα επιχειρεί τη σύγκριση με το ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε ευκαιρία, αναδεικνύοντας τα μελανά σημεία της περιόδου 2015-2019, όπως ήταν η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. Κοντολογίς, η κυβερνητική παράταξη αναπτύσσει σταδιακά τη στρατηγική της με το βλέμμα στη δεξαμενή των αναποφάσιστων. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Μεταπολίτευση

Στο ομότιτλο βιβλίο περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες. Δεν τονίζονται -όμως- τα κρίσιμα συμβάντα του 1 9 7 3. Αυτά, δηλαδή, που -συνολικά- οδήγησαν στην τελική α π ο σ ά θ ρ ω σ η ...

Φόρτωση άρθρων...