Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Μάχη μέχρι τελικής πτώσεως

Κινήσεις ματ στην προεκλογική σκακιέρα αναζητούν οι μονομάχοι των βουλευτικών εκλογών λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής. 

Οι δύο βασικοί διεκδικητές της εξουσίας, αλλά και ο κ. Ανδρουλάκης που ενδέχεται να παίξει και ρόλο ρυθμιστή για το σχηματισμό σταθερής Κυβέρνησης ανακατεύουν την τράπουλα αναζητώντας το «δέκα το καλό», ενώ εξαπολύουν εκατέρωθεν βολές για να διεκδικήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους στην τελική ευθεία. 

Από τη μία πλευρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνει τα βέλη του στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, σε μια συντονισμένη προσπάθεια να κυριαρχήσει στο λεγόμενο κεντρώο χώρο και να περιορίσει την όποια δυναμική του τρίτου κοινοβουλευτικά κόμματος. 

Πρόκειται για μια κρίσιμη δεξαμενή ψηφοφόρων που μπορεί να αποβεί καθοριστικό για την κατάκτηση του στόχου της αυτοδυναμίας. Στην αντίπερα όχθη, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στοχεύει, έστω και με καθυστέρηση στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς, κάνοντας διαρκώς ανοίγματα σε κάθε δημόσια εμφάνιση του. 

Αν είχε χτίσει νωρίτερα πολιτικές γέφυρες με το συγκεκριμένο ακροατήριο πιθανόν να είχε καταφέρει καλύτερο ισοζύγιο στις μετακινήσεις ψηφοφόρων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣYΡΙΖΑ. 

Όσον αφορά στον Νίκο Ανδρουλάκη, προσπαθεί λαμβάνοντας σαφείς αποστάσεις και από τις δύο πλευρές να περιφρουρήσει το ζωτικό πολιτικό χώρο που παραδοσιακά ταυτίστηκε με το ΠΑΣΟΚ. Η κατάκτηση της τρίτης θέσης με ένα διψήφιο ποσοστό που θα αγγίζει το 13% περίπου, θα του δώσει την ευκαιρία να παίξει έναν ξεχωριστό ρόλο την επόμενη μέρα, εφόσον βέβαια η αυτοδυναμία δεν καταστεί εφικτή. 

Εκτός των άλλων, τα επιτελεία των τριών κομμάτων δίνουν πλέον έμφαση σε συγκεκριμένα ακροατήρια, όπως οι νέοι, οι κοινωνικά ευάλωτοι και οι γυναίκες, τα οποία σε μεγάλο βαθμό θα διαμορφώσουν και την τελική εκλογική εικόνα το βράδυ της Κυριακής. 

Την ίδια ώρα, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ παλεύουν για να κερδίσουν τις εντυπώσεις μέσα από τη διεξαγωγή των ανοιχτών συγκεντρώσεων σε μεγάλες πόλεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το πολιτικό θερμόμετρο έχει χτυπήσει κόκκινο και οι αντίπαλες δυνάμεις είναι ήδη στο ριγνκ για έναν αγώνα μέχρι τελικής πτώσεως.   
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σύνταγμα 1975

Ι. Κυκλοφόρησε βιβλίο ενδιαφέρον: «Μ Ε Τ Α Π Ο Λ Ι Τ Ε Υ Σ Η» Αναφέρεται (και) στο Σύνταγμα του 1975. ΙΙ. Είναι προσθετέα και τα εξής: ...

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

Φόρτωση άρθρων...