Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Kασσελάκης: Μια υποψηφιότητα υπέρ του συστήματος, με το σύστημα, για το σύστημα

Ο κ. Στέφανος Κασσελάκης είναι (εκτός από «πρίγκιπας», αυτοδημιούργητος, μαθηματικό μυαλό, κοινωνικά ευαίσθητος, εφοπλιστής, gay και ενεργός στην «αριστερή» συνιστώσα του Δημοκρατικού κόμματος στις ΗΠΑ) μόλις 35 ετών! Στις παλιές καλές εποχές της «Κομσομόλ» θα ήταν κομματικό μειράκιο, σήμερα εμφανίζεται να διεκδικεί (την ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του μετά βαΐων και κλάδων) την προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!

Η απάντηση στο προφανές ερώτημα « γιατί ένας καλομαθημένος και αμερικανοθρεμμένος 35άρης εντός του συστήματος έως τα μπούνια διεκδικεί την προεδρία σε ένα ημι-διαλυμένο πολιτικό μόρφωμα, η προοπτικές του οποίου στην καλύτερη περίπτωση δεν πείθουν ούτε την Περιστέρα με τη Ζανέτ, με θέσεις και απόψεις που εκφεύγουν του ορθού κομματικού λόγου», είναι « δεν διεκδικεί την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, την εκπροσώπηση της μελλοντικής κεντροαριστεράς στην Ελλάδα διεκδικεί, η οποία εξακολουθεί να τελεί σε σύγχυση και να αδυνατεί να απαντήσει στοιχειωδώς ακόμη και στην κακογραμμένη πολιτική Μητσοτάκη».

Η περιχαράκωση ενός τόσο «ικανού και πετυχημένου» (όπως από το βιογραφικό προκύπτει), αυτοδημιούργητου σε αμερικανικό περιβάλλον επιχειρηματία, στα ημιθανή πλαίσια ενός ξεπερασμένου αριστερού πολιτικού παραληρήματος που πλασάρεται ως «εναλλακτικός κομματικός λόγος» θα ήταν μι αυτοκτονική επιλογή για ένα επίδοξο «πολιτικό ηγέτη», που έχει μάθει να σκέφτεται και να ενεργεί με όρους αγοράς στην εκλεπτυσμένα προοδευτική εκδοχή της. Μια τέτοια περιχαράκωση αρμόζει σε μια Αχτσιόγλου που δεν έχει μάθε στη ζωή της τίποτε πέρα από τη διαδρομή «Κουμουνδούρου-πεζοδρόμιο» και να ανακατεύει την κανονικότητα με την αριστερά.

Ο κ. Κασσελάκης πολιτεύεται ήδη με όρους «Δημοκρατικών στις ΗΠΑ», επιχειρεί να οριοθετήσει την παρουσία του σε χώρους ευρύτερους του γνωστού ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιεί την Κουμουνδούρου ως εφαλτήριο, η ανακοίνωση του μανιφέστου του (έστω και σε πρωτόλεια μορφή) στους τάφους των Βενιζέλων (σας θυμίζει κάτι το ιδιώνυμο;) είναι η αφετηριακή άρνηση του να ενταχθεί στο ιστορικό σύστημα ΣΥΡΙΖΑ και να δίνει αναφορά για το τι λέει και κάνει στον κάθε Φίλη και στον κάθε Σκουρλέτη.

Το πολιτικό του μανιφέστο είναι η συνισταμένη των πάγιων ιστορικών θέσεων της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, ακούγεται ευχάριστα και προκαλεί θετικούς συνειρμούς, το στυλ και ο προσωπικός του χαρακτήρας εκφεύγουν αυτής της ιδεολογικής «μαυρίλας» της εγχώριας αριστεράς, η δημόσια εικόνα του δεν έχει καμία σχέση με την αντι-τουριστική νεοκομμουνιστική κρατικοδίαιτη νομενκλατούρα, δεν είναι επαγγελματίας άεργος, ούτε σιτίζεται στο πρυτανείο, δεν επεδίωξε ποτέ να συνδεθεί οργανικά με μια καρέκλα, ούτε να περπατήσει όλη τη διαδρομή από την ΚΟΒα στην Νομαρχιακή κι από εκεί στην Κεντρική Επιτροπή. Με όρους αριστερού πολιτικού ορθολογισμού είναι ένας «ξένος».

Ο κ. Κασσελάκης είναι ένας μπροστινός «με την θετική έννοια του όρου». Διεκδικεί σήμερα την ηγεσία ενός ολόκληρου κόσμου με στόχο, του ίδιου και όσων τον κανοναρχούν ιδεολογικά, πολιτικά και επικοινωνιακά, μια ιδιόμορφη και εν πολλοίς αναγκαία «κανονικοποίηση» της ελληνικής πολιτικής σκηνής, ώστε η χώρα, στη νέα γεωπολιτική συνθήκη ( για τα επόμενα πενήντα χρόνια) να πορευτεί ορθολογικά και να μην αντιμετωπίσει και πάλι διάφορες ψυχοπαθητικές αριστερές παλαβομάρες ως μοναδική εναλλακτική.

Η υποψηφιότητα του είναι σημειολογικά ιστορική και αφορά στο μέλλον αυτού του λαμπρού οικοπέδου του πλανήτη, η μοίρα του οποίου σήμερα (και στο προσεχές μέλλον) είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές που συντελούνται, τις νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται και τα τεράστια συμφέροντα που διακυβεύονται από τις νέες δυνάμεις που ξεπηδούν απέναντι σε παλιές που ήδη επαναπροσδιορίζουν τη στάση τους στον πλανήτη.

Με άξονα τη θέση της Ελλάδας και τις βασικές πολιτικές επιλογές της σε διεθνές επίπεδο διαμορφώνεται (και στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη) στη χώρα ένα νέο πολιτικό σκηνικό που αναζητεί να ξεπεράσει τις παλαιοβαλκανικές αγκυλώσεις και την εγχώρια Agricola πολιτική εκπροσώπηση του κεντροαριστερού χώρου και να προσφέρει μια ισχυρή και βάσιμη σταθερότητα στη χώρα στο πρόσωπο δυο πολιτικών με ίδια τα βασικά χαρακτηριστικά τους και σχετικά διακριτό πολιτικό λόγο, προσανατολισμένο ισχυρά στη Δύση, άρα βάσιμου συμμάχου και συνεργάτη.

Αχτσιόγλου, Παππάδες, Τσακαλώτοι και Ανδρουλάκηδες (ο Τζουμάκας είναι εκτός συναγωνισμού έτσι κι αλλιώς) εζυγίσθηκαν, εμετρήθησαν κι ευρέθησαν ελλιπείς, κανένας από αυτούς δεν μπορεί (και εξαιτίας των τεράστιων προσωπικών τους ελλειμμάτων και της εγγενούς ιδεοληψίας τους) να εγγυηθεί την δικομματική ομαλότητα, ούτε να παράσχει επαρκείς διαβεβαιώσεις υπέρ μιας εγγυημένης πορείας της χώρας στον διεθνή καπιταλισμό στην εποχή της ψηφιοποιημένης οικονομίας, ο κ. Κασσελάκης είναι από μόνος του το φωτεινό υπόδειγμα ενός φιλελεύθερου καπιταλισμού, άρα «ιδού ο νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυχτός» … και τα σκυλιά δεμένα!

Η υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ και αύριο στην εν γένει κεντροαριστερά είναι η προωθημένη απάντηση του «συστήματος» στις ανάγκες που χρειάζεται να ικανοποιηθούν για την επόμενη πεντηκονταετία (και βλέπουμε) στην περιοχή, είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος, ένα δίδυμο Μητσοτάκη-Κασσελάκη (και με κοινή καταγωγή από τα Χανιά) διαμορφώνει όρους κανονικότητας στην πολιτική ηγεσία της χώρας και παρέχει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις στον διεθνή παράγοντα υπέρ των ισχυρών συμφερόντων που υπερασπίζεται.

Με άλλα λόγια ήρθε η ώρα η Ελλάδα να παίξει «με τους όρους του συστήματος» όντας μέσα στο σύστημα για να κλείσει και η τελευταία πουτινική τρύπα σε μια περιοχή του πλανήτη εξαιρετικά ευαίσθητη με βάση τις μεταπολεμικές συνθήκες στην Ουκρανία και στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο.

Η άλλη εκδοχή είναι ότι « ο κ. Κασσελάκης κάνει πλάκα για να περνάει την ώρα του, λεφτά έχει κάπως πρέπει να τα ξοδέψει», το παραμύθι πως γοητεύθηκε από την πολιτική σκέψη του Τσίπρα και την υπέρ της κάθαρσης τακτική του Πολάκη δεν έχει δράκο!

Σε απλά ελληνικά δεν περιποιεί τιμή στον κ. Κασσελάκη να χάνει έστω και μια ώρα από τη ζωή του για να γίνει πρόεδρος σε ένα κομματικό καφενείο όπως είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να έχει δεύτερες σκέψεις στο μυαλό του!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...