Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Νομιμότης (και) Νομοθεσία

    I. Περιορισμός εκλογιμότητας γίνεται (και) δια νόμου. Διαρκής αναδιατύπωση, όμως, τέτοιας διάταξης συνιστά εντολή στην Δικαιοσύνη, για ικανοποίηση πολιτικού στόχου: 1 + 1 = 2 (!!!).
    ΙΙ. Είπε αρμόδιος στη Βουλή ότι το Κοινοβούλιο νομοθετεί. Το Δικαστήριο εφαρμόζει. 
    ●●● Αν και νομικός, ο αρμόδιος, «ξέχασε;» το άρθρ. 25 § 3 του Σ. Από Ιουνίου 1975 ακόμη και η νομοθεσία αδυνατεί ν’ ασκείται καταχρηστικά, μάλιστα εναντίον της πολιτικής επιθυμίας μεγάλης μερίδας του Ελληνικού Λαού (!!!). 
Ήδη, αν ασκείται, είναι άκυρη. Και την ακυρότητα ελέγχει το Στρασβούργο (!!!). 
    ●●● Η άνω συμπεριφορά θέτει -πρωτίστως- ζήτημα αρχής. Σε άλλους καιρούς θα είχαμε, μάλλον, (και) σύγκλιση της Ολομέλειας του Δικαστηρίου, προς έκφραση διαμαρτυρίας (!). 
    ●●● Όμως, όταν μία κοινωνία πέφτει: πέφτει συνολικά. Χαμηλώνουν όλοι: άρχοντες και αρχόμενοι. Ανεβαίνει -μόνο- η θρασύτης. 
    III. Πορευόμενη προς εκλογές, η Ν.Δ., πολλαπλασιάζει (!!!) τα ατοπήματα. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το γεωπολιτικό σταυρόλεξο της Μέσης Ανατολής

Σε σημείο καμπής βρίσκονται τα γεωπολιτικά λόγω της έντασης στις σχέσεις Ισραήλ-Ιράν, ενώ την ίδια στιγμή, τα μηνύματα από τις αγορές είναι πολλά, προειδοποιητικά, αλλά και σε μεγά...

Το ηθικό της εταιρείας και τα μάτια σας

Η κρίση είναι εδώ και θα μείνει αρκετό καιρό. Σίγουρα δε, συνοδεύεται από αλλαγές και διαδικασίες αντιμετώπισης της που προκαλούν αβεβαιότητα. Συνεπώς, πέρα από τα οικονομικά προβλ...

Φόρτωση άρθρων...