Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Ο «εκβιαζόμενος» Ανδρουλάκης και η Παρθενόπη

Μπουρλότο στην Κουμουνδούρου κατάφερε κι έβαλε «με το καλημέρα» η κυρία Παρθενόπη/Πόπη Τσαπανίδου καταθέτοντας σε κοινή θέα την ψεκασμένη θεωρία του «εκβιαζόμενου Ανδρουλάκη», ως «εκόντος-άκοντος» συνεργαζόμενου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρώτη από όσες έχουν επιλεγεί για να ακολουθήσουν από τις σκληρές επιθέσεις της ομάδας Τσίπρα στην δεδομένη, πλέον, προοπτική να είναι και πάλι δεύτερος και να μην ασχολείται κανείς μαζί του!

Η δήθεν αθώα αναρώτηση μιας Πόπης για τα κίνητρα μιας πιθανής συνεργασίας (αν επιλεγεί από τον λαό δια της ψήφου του) Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη και η αστυνομική ανάγνωση της πραγματικότητας «με ένα θύτη και ένα θύμα, εκβιαζόμενο μάλιστα» υπακούει απολύτως στη λογική που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει να αντιπαρατάξει στην δυναμική των αριθμών που δεν του βγαίνουν με τίποτε.

Αυτή η «γαία πυρί μιχθήτω» λογική που δεν υπολογίζει ηθική και πολιτική τάξη, που στέλνει όλη τη λάσπη στον ανεμιστήρα και περιμένει να εισπράξει μόνο από την ακραία, υβριστική αντιπαράθεση διανθισμένη με δηλητηριώδη υπονοούμενα είναι, πλέον, η επίσημη με την οποία ο κ. Τσίπρας θα πορευτεί έως τις εκλογές, προσδοκώντας να καταναλωθεί από τους δικούς του σανοφάγους όσο πιο ανώδυνα γίνεται η νέα ήττα.

Η κυρία Τσαπανίδου, ιστορικό προϊόν της Πολακοβαξεβανικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, για την επιλογή της οποίας βγήκαν στα κάγκελα οι παλιοσειρές της Κουμουνδούρου κι αποδείχθηκε πως είχαν δίκιο, δεν έκανε τίποτε περισσότερο από τις εντολές που πήρε από τον «υβρίδιο Σύριζα»: να ανατινάξει, χωρίς να υπολογίζει νεκρούς, τις γραμμές άμυνας του κ. Ανδρουλάκη και να τον «επαναφέρει» πλησίστιο στην διαβόητη «μπροοδευτική κυβέρνηση», ώστε ο κ. Τσίπρας να μπορέσει να πάει στις εκλογές με ένα πιθανό κυβερνητικό αφήγημα.

Αν η προοπτική της συνεργασίας του «άχαστου ηγέτη» με το ΠΑΣΟΚ καταργηθεί στην πράξη εξαιτίας και της λογικής των αριθμών που δίνουν κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, ο πανθομολογούμενα πιο αγράμματος πολιτικός αρχηγός κόμματος (και δη αριστερού) στην ελληνική πολιτική ιστορία θα απομείνει γυμνός, όπως στην πραγματικότητα είναι, καθώς πρόταση κυβερνητική δεν μπορεί να συντάξει και όσα παραμύθια κι αν καταθέσει αποκλείεται να γίνουν πιστευτά, λόγω της καταστροφικής για τη χώρα και τους πολίτες διακυβέρνησης του.

Οι Πολακοβαξεβάνηδες είναι εκείνοι που κατ’ εξοχήν βολεύονται με αυτή την προοπτική, το να πείσουν την Πόπη «να τα πει και δημοσίως μ΄ ένα στυλ νιάου βρε γατούλα με τη ροζ μυτούλα» και να τα αφήσει να λειτουργήσουν στο πολιτικό σκηνικό ήταν εύκολη υπόθεση, η ίδια η Πόπη κατάλαβε πως αν δεν κάνει μια θεαματική κίνηση να δώσει στην γηρασμένη εικόνα της, εκτός από φίλτρα στις φωτογραφίες και λίγη κομματική λάμψη είναι χαμένη από χέρι, θα την καταπιούν οι άλλες «Ποπάρες» της νεοκομμουνιστικής ορθότητας και συναίνεσε «να ξεφύγει από το έρκος των οδόντων της» αυτή η συγκλονιστική πολιτική αλητεία.

Όλες οι προσπάθειες των «λογικών» (όσοι έχουν πιθανόν απομείνει ή ισχυρίζονται οι ίδιοι ότι είναι) Συριζαίων να αποδιώξουν την ρετσινιά που τους κόλλησε η Πόπη και να μαζέψουν τον δηλητηριώδη τραχανά που άπλωσε το Ποπάκι, κατανοώντας πως η εικόνα της και τα λεγόμενα της είναι πρώτος λαχνός για τον Μητσοτάκη, ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγήσουν ολόκληρη την εκλογική αναμέτρηση σε άλλη λογική, σε μια κουλτούρα συνεργασιών με την δικαιολογία πως «αν ο Ανδρουλάκης είναι πρόθυμος να συμπράξει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας (οι παλαβομάρες «χωρίς πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη» μάλλον είναι παρελθόν), δεν υπάρχει λόγος να πάμε σε δεύτερη εκλογική μάχη και να θέσουμε σε διακινδύνευση τη χώρα».

Ο κ. Τσίπρας και οι Πολακοβαξεβάνηδες με την Πόπη αυτή τη στροφή του κ. Ανδρουλάκη έχουν βάσιμα ανιχνεύσει και επιχειρούν, μάλλον μάταια όπως φαίνεται, να την αποτρέψουν ρίχνοντας στο παιχνίδι ό,τι πιο ανήθικο μπορεί να καταθέσει η νεοσταλινική αριστερά, δήθεν υποψίες για τη ηθική υπόσταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και στυγνό εκβιασμό από την πλευρά Μητσοτάκη.

Μια Κυβέρνηση «εκβιαζόμενων», είτε ειδικώς (Ανδρουλάκης), είτε γενικώς (όλοι μαζί από τον ιμπεριαλισμό) βολεύει τόσο σαν δικαιολογία για την επερχόμενη βέβαιη ήττα όσο και για την μετεκλογική τακτική του κ. Τσίπρα, που θα μπορεί να αποδώσει τη νέα αποδοκιμασία του από τους πολίτες σε διάφορες «σκοτεινές δυνάμεις που εκβίασαν τον αδύναμο Ανδρουλάκη και τον έστειλαν πεσκέσι στη Νέα Δημοκρατία να κάνει τον βαστάζο του Άδωνιδος»…

Αυτή η κυβέρνηση «καίει» και το άλλο, το πιο παρανοϊκό σενάριο «για μια μπροοδευτική κυβέρνηση ειδικού σκοπού και εξάμηνης το πολύ διάρκειας με επικεφαλής ένα «τρίτο πρόσωπο» ( κατά προτίμηση εύσωμο έως χοντρό) που θα προέκυπτε για να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τους διάφορους Μητσοτάκηδες» και στη συνέχεια θα προχωρούσε (καλώς εχόντων των πραγμάτων) στη διεξαγωγή εκλογών με τον Μητσοτάκη ξεδοντιασμένο και ανήμπορο να απειλήσει «τη δεύτερη φορά αριστερά».

Είναι μεγάλο το κόλπο των Τσιπραίων με την εικόνα του εκβιαζόμενου Ανδρουλάκη να υπερίπταται στην εκλογική αναμέτρηση κι είναι ειδικής κοπής, η Πόπη κρίθηκε η κατάλληλη με το πολιτικό νάζι της να πλασάρει την εικόνα αυτή και να την αφήσει να λειτουργήσει.

Εδώ που τα λέμε για μια απόφοιτο Α΄ Λυκείου που κονόμησε από την Καραμανλική ΕΡΤ «της μαύρης αντίδρασης» 500.000 ευρώ σε δύο χρόνια, η τωρινή δουλειά είναι πανεύκολη, άσε που είναι και ερωτεύσιμη…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιατί το μακελειό στη Ρωσία μπορεί να εξελιχθεί σε ένα εφιαλτικό γεωπολιτικό και οικονομικό ντόμινο

Το τρομοκρατικό χτύπημα της Παρασκευής κοντά στη Μόσχα σε άλλες εποχές, θα αποτελούσε αποκλειστική υπόθεση της ρωσικής κυβέρνησης, αλλά υπό το πρίσμα του πολέμου με την Ουκρανία, α...

Το άγχος οδηγεί σε νέα λάθη την αντιπολίτευση

Το τελευταίο δωδεκαήμερο έχουν δημοσιευτεί όχι μία, αλλά πέντε δημοσκοπήσεις. Ίσως μια ματιά σ' αυτές βοηθήσει να κατανοήσουμε τους πραγματικούς λόγους κατάθεσης πρότασης μομφής κα...

Φόρτωση άρθρων...