Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ο νέος εχθρός Κασσελάκη και Γεροβασίλη

Δεν έχασαν κάτι (αναμετάξυ τους, που έλεγε κι μάνα μου) ο κύριος «κυρ Στέφανος» Κασσελάκης με την επίσημη «ζεϊμπεκατζού» της Κουμουνδούρου, την κυρά Όλγα Γεροβασίλη, ώστε να χρειαστούν «αγκαλίτσες και φιλάκια» και δημόσια ξεκαρδίσματα στην πορεία για τα 57 θύματα των Τεμπών, για να τα «ξαναβρούν», ο εστί μεθερμηνευόμενο «να συμπεθεριάσουν πολιτικά και όλα μέλι-γάλα».

Τίποτε δεν βρήκε η Όλγα με τον Στέφανο, ούτε το πρωί στο δρόμο, ούτε το βράδυ στο εστιατόριο που συνέφαγαν, σε επήκοο όλων στο μαγαζί, οι μεταξύ τους διαφορές είναι δομικές και αγεφύρωτες, μην ξεχνάτε πως παραμονεύει κι ο Αλέξης, άλλος είναι ο λόγος που συγκυριακά εμφανίζονται «νερό κι αλάτι» και ακούει στο όνομα «Νίκος Παππάς».

Του Χρήστου Υφαντή

Μεταξύ της Όλγας και του Στέφανου ο συγκυριακός δεσμός υπακούει, απλούστατα, στη λογική « ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» κι ο κύριος «13-0» Νίκος Παππάς είναι, πλέον εχθρός και των δύο στα ερείπια του ΣΥΡΙΖΑ, στη μάχη για το κουραδόκαστρο της Κουμουνδούρου.

Η κα Γεροβασίλη είναι πασίγνωστο πως δεν θέλει να τον βλέπει « τον γιο της δρακογενιάς» ούτε ζωγραφιστό μετά τα όσα έκανε ο «ποινικός της Κουμουνδούρου» στις διαδικασίες εντός της Πολιτικής Γραμματείας πριν την έναρξη του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κι απέτρεψε «το φάγωμα» του Κασσελάκη.

Στην παρεπιδημούσα την Κουμουνδούρου Συριζοκρατία όσα η Όλγα είπε και ελάλησε κατά του «Νικολάκη» παραμένουν viral, μεταφέρονται από στόμα σε στόμα σαν τα μηνύματα τους καιρούς της παρανομίας, έχουν αποκτήσει διαστάσεις μύθου και είναι ενδεικτικά της απέχθειας (και προσωπικής) που η πολιτική ηγερία του τσιπρισμού αισθάνεται για τον γιο του μπάρμπα-Στέλιου. 

Δεν απέχει πολύ από την αλήθεια η φημολογία πως η Όλγα ενημερώνεται, πριν επισκεφθεί την Κουμουνδούρου, για το που βρίσκεται το «κ…….δο», ώστε να διασφαλίσει πως δεν θα γίνει η νέα «Βατίδου» με το τακούνι από την αηδία που νιώθει (και διαλαλεί) για τον «σύντροφό της».

Στο ίδιο μήκος κύματος και όλη η παλιοπαρέα των συνομιλητών του Αλέξη Τσίπρα, μη εξαιρουμένου του μπάρμπα-Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος ποτέ δεν είδε με καλό μάτι τον εκ Γλασκώβης αφιχθέντα συνεργάτη του κ. Τσίπρα στις μέρες της δόξας ακόμη, τότε που τα ταξίδια στην Βενεζουέλα και οι κυπριακές κολεγιές του Νικόλα τον κατέστησαν «παρακοιμώμενο» του «κάθε εκατό χρόνια» ηγέτη και κόντεψαν, εκεί στις αρχές της Συγγρού, να ανατινάξουν από την βουλιμία τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ.

«Παμφάγο» τον ανεβάζει, «φιλοτομαριστή» τον κατεβάζει (αλλιώς το λέει, αλλά η φράση εμπίπτει στο νόμο περί τύπου) και διαμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις πως «για μένα αυτός πέθανε!».

Ο κ. Κασσελάκης από την άλλη, μπορεί «με βαριά καρδιά» να δέχθηκε το αποτέλεσμα της καθοδηγημένης από Παππά, Ρήγα και Φάμελλο ψηφοφορίας στο Συνέδριο, αλλά κατάλαβε πως αυτός είναι ο μεγάλος ηττημένος της διαδικασίας, καθότι αναγκασμένος για κάθε βήμα του να παίρνει την έγκριση του κ. Παππά, μια επιτροπεία εξευτελιστική για έναν άνθρωπο που εφτά μήνες πριν κέρδισε μια εκλογική μάχη για την προεδρία απέναντι στον σκληρό κομματικό μηχανισμό.

Οι σύμβουλοι του κ. Κασσελάκη που υπέδειξαν, αμέσως μετά την λήξη του Συνεδρίου, την νέα βασική αντίθεση που διαπερνάει το κόμμα σε αυτή την μετασυνεδριακή φάση και από την νέα εξίσωση του τρόμου έβγαλαν εκτός την Όλγα, στη θέση της μπήκε ο κ. Παππάς, ως « ο βασικός αντίπαλος του προέδρου για τον έλεγχο του κόμματος και την ανεμπόδιστη πολιτική του πορεία προς τις εθνικές εκλογές, μιας και οι ευρωεκλογές είναι χαμένη υπόθεση».

Ο κ. Κασσελάκης είναι πεισμένος πλέον πως «με τον Παππά δεν έχει προκοπή», η δημόσια εικόνα του ηγέτη που φιλοτέχνησε υπέστη σοβαρότατες ρωγμές, στον βαθύ κομματικό μηχανισμό διαθέτει εξαιρετικά μειωμένες προσβάσεις και η αυθεντικά υπονομευμένη πολιτική του δράση δεν τον ενδιαφέρει.

Τρίτος της παρέας ο Αλέξης Τσίπρας που διαμήνυσε παντού ότι « Παππάς τέλος», οριστικά και αμετάκλητα, «το γυαλί έσπασε και δεν ξανακολλάει», ο «άχαστος ηγέτης» δεν μπορεί να ξεπεράσει ( έβαλε το χέρι της κι η Περιστέρα) το πούλημα που έφαγε από τον προστατευόμενό του και την απαξία με την οποία του φέρθηκε «αυτός που τον πήρα από τα αζήτητα και τον έκανα άνθρωπο».

Με τον «Παππά στο πιάτο» για ανεπίσημο μενού εξελίσσεται, πλέον, η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ κι οι συμμαχίες που αναπτύσσονται δρομολογούνται με στόχο «την εξουδετέρωση του Νικολάκη», ότι Κασσελάκης και Γεροβασίλη (δηλαδή Τσίπρας) φωτογραφήθηκαν μέσα στην καλή χαρά δεν είναι καθόλου καλός οιωνός για τον διάδοχο του μπάρμπα Στέλιου του συνδικαλισταρά.

Η αρχή της αποκαθήλωσης του έγινε με κάθε επισημότητα! Πάρτε ποπ κορν κι αράξτε για τις υπόλοιπες σκηνές. Έχει πολύ ψωμί τα έργο!

Υ.Γ. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως ο Φάμελλος θα συνεχίσει να στηρίζει τον κ. Παππά, ούτε ότι ο Ρήγας δεν θα δει το φως το αληθινό στο γραφείο του Προέδρου κάποια στιγμή στο μέλλον!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

Ο Σωκράτης και η νέα ηγεσία

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών,που υπαγορεύουν και νέες ηθικές προσεγγίσεις.

Φόρτωση άρθρων...