Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Ποια είναι η τελευταία... ζαριά του Τσίπρα

Η πλήρης κάλυψη του Τσίπρα στους... εκλεκτούς του Τουρκικού Προξενείου Θράκης, που συμπεριλήφθηκαν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη, καθώς και η αναφορά του σε τουρκική μειονότητα στον Alpha, έστω και από... κεκτημένη ταχύτητα, δεν αποτελούν τυχαία γεγονότα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει την εντύπωση ότι αποτελεί υποχείριο του Ερντογάν, ο οποίος μετά τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές, τρώει... σίδερα και επιβάλλει (όπου τον παίρνει...) την ατζέντα του!! Κάποια στιγμή η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αποκαλύψει τον τρόπο και τον λόγο για τον οποίο, οι δηλώσεις του Τσίπρα γίνονται πρωτοσέλιδα στον Τύπο της γειτονικής χώρας...

Ο Τσίπρας προσπαθεί να κρατήσει στο... μαγαζί όσο γίνεται περισσότερους "δικαιωματιστές", για να πετύχει ένα... αξιοπρεπές ποσοστό... συντριβής στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής. Ωστόσο, είναι τέτοια η συγκυρία που έχει στο μυαλό του και την ενίσχυση των υπολοίπων κομμάτων, ιδίως αυτών που βρίσκονται στα πολύ δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και προσπαθούν να μπουν στη νέα Βουλή. Επιπλέον, το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, ήταν μία ακόμη... άσκηση... συκοφάντησης, με "μενού" το Λιμενικό και με προφανή στόχο να σταλεί ένα μήνυμα προς τους απάτριδες και εθνομηδενιστές, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πιστός στις επάλξεις της ανθελληνικής γραμμής που ακολουθεί πιστά εδώ και χρόνια!

Ειδικά για το θέμα του ναυαγίου στην Πύλο και του αντημητσοτακικού παραληρήματος επί υπηρεσιακής κυβέρνησης, μπορούμε να γράψουμε πολλά. Τα καθάρματα που πήραν στον λαιμό τους τόσους απελπισμένους ανθρώπους, πρέπει να λογοδοτήσουν, αλλά το σόου Τσίπρα ενόψει εκλογών για να πλήξει τη Νέα Δημοκρατία, μάλλον πάσχει και μάλιστα πολύ σοβαρά. Η επιλεκτική ευαισθησία του Τσίπρα, κάνει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στον ίδιο και στο κόμμα του, καθώς "ξυπνά" στο εκλογικό σώμα την εικόνα των (μη) αντιδράσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τους νεκρούς στο Μάτι, τη Μάνδρα και τη Marfin.

Πάντως, με αφορμή το τραγικό ναυάγιο και τη συζήτηση για το Μεταναστευτικό, ο Τσίπρας βλέπει ότι υπάρχουν στα αριστερά του κάποια κόμματα, τα οποία πιστεύουν τα ίδια και δεν θα ήταν κακό στην παρούσα συγκυρία να ενισχυθούν και να μπουν στη Βουλή. Συνεπώς, θα έβλεπε με καλό μάτι την είσοδο της "Πλεύσης Ελευθερίας" αλλά και του "ΜεΡΑ 25" από την αριστερή... πολυκατοικία, ενώ, από την άλλη, θέλει να... τσιτώσει το δεξιό και ακροδεξιό ακροατήριο, με την ελπίδα ότι θα είναι στην επόμενη Βουλή, η "Ελληνική Λύση", η "ΝΙΚΗ", ακόμη και οι "Σπαρτιάτες", τους οποίους στηρίζει ο Κασιδιάρης και τον οποίο ο Τσίπρας έχει... αβαντάρει εμμέσως, καθώς δεν ψήφισε τη διάταξη για την απαγόρευση καθόδου του κόμματος "Έλληνες". Η λογική του Τσίπρα είναι ότι ο εχθρός του εχθρού του είναι... φίλος του! Αφού ο Κασιδιάρης μισεί τον Μητσοτάκη, τότε είναι... φίλος του Τσίπρα, καθώς εξυπηρετεί τον ευσεβή πόθο για να "κόψει" ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία..
Προσωπική επιβίωση...

Ο Τσίπρας ξέρει ότι θα χάσει με μεγάλη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία και το βράδυ των εκλογών θα αμφισβητηθεί, μέχρι σημείου... εκπαραθύρωσης από το κόμμα.

Όμως, κακά τα ψέματα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Τσίπρας, έστω και αν είναι ο καλύτερος... πελάτης του Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Έχει καταφέρει να στήσει ένα αρχηγικό κόμμα, αλλά με τόσα πολλά στελέχη που θα μείνουν απέξω, ποτέ δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να του... ξημερώσει. Γιατί ακόμη και οι πλέον ευεργετηθέντες, μπορούν να γίνουν οι μεγαλύτεροι... αχάριστοι, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Αριστερά διαχρονικά έχουν ξεσπάσει οι μεγαλύτεροι "εμφύλιοι" σε πολιτικό επίπεδο!

Ο Τσίπρας ενδιαφέρεται για να σώσει τον... εαυτούλη του. Ξέρει ότι αν αρχίσει η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, θα βγουν πολλά στη... φόρα και μπορεί να δημιουργηθεί τεκτονικός σεισμός με... επίκεντρο το κτίριο της Πλατείας Κουμουνδούρου και εστιακό βάθος λίγα μέτρα πιο κάτω από την... υπόγα! Ξέρει ότι το ποσοστό του θα είναι απογοητευτικό, αλλά θα ήθελε να δει στη Βουλή ακόμη και τη... νευρική Κωνσταντοπούλου ή τον πολιτικό τυχοδιώκτη Βαρουφάκη. Άλλωστε και οι τρεις τους έχουν συνεργαστεί...

Από την άλλη πλευρά, για να συμπληρωθεί το παζλ της... επιβίωσης του Τσίπρα και της μη αμφισβήτησης του μέσα στο κόμμα, ο ίδιος επιθυμεί διακαώς την είσοδο στη Βουλή, τόσο του Βελόπουλου και της "Νίκης", όσο και των "Σπαρτιατών"! Με... εννιακομματική Βουλή και με το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να χάσει έστω ένα μικρό μέρος των δυνάμεων της (π.χ. 2 εκατοστιαίες μονάδες), τότε ο Μητσοτάκης θα συγκεντρώσει στην καλύτερη των περιπτώσεων μια πολύ ισχνή μειοψηφία, η οποία θα του επιτρέψει να σχηματίσει κυβέρνηση, αλλά ενδεχομένως να μην μπορεί να ασκήσει την εξουσία, έτσι όπως αυτός θέλει. Αν επιβεβαιωθεί ένα τέτοιο σενάριο, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ πέσει στο 17%, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να αμφισβητηθεί ο αρχηγός του.

Ο... χαμένος Τσίπρας θα απευθυνθεί στους συντρόφους του και θα τους πει ότι ο Μητσοτάκης δεν βγήκε παντοδύναμος στις εκλογές, κάτι που θα ισοδυναμεί με... επιτυχία! Επιπλέον, θα τους επισημάνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανασυνταχθεί ενόψει των Ευρωεκλογών του 2024, προκειμένου να κατοχυρώσει τη δεύτερη θέση και να μην απειληθεί από το ΠΑΣΟΚ, αξιοποιώντας παράλληλα την όποια φθορά θα έχει καταγράψει μια αυτοδύναμη αλλά και μερικώς αδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν λέμε για τους Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου, γιατί εκεί δεν προλαβαίνει να κάνει τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ για να... μαζέψει το χάος, ενώ κανείς δεν θα θέλει να... ψελλίσει έστω ότι έχει τη στήριξη του Τσίπρα. Όποιος του έχει πει... καλημέρα ή έστω,... τηλεφώνα, θα πάει... άπατος στις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές. Και ο Τσίπρας ξέρει ότι ουσιαστικά δεν θα υπάρχει σε αυτήν την εκλογική διαδικασία, ούτε ως παράγοντας επηρεασμού, αλλά ούτε και ως κόμμα που θα μπορεί να κερδίσει κάποια μεγάλη περιφέρεια ή κάποιον μεγάλο δήμο.

Ο κίνδυνος για τη χώρα λόγω παρουσίας πλήθους κομμάτων στη Βουλή

Το σενάριο της εννιακομματικής Βουλής και το ενδεχόμενο να μην κερδίσει κάτι πιο ουσιαστικό η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαίου, μπορεί να βάλει τη χώρα σε περιπέτειες.

Μια αυτοδύναμη αλλά σχετικά αδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που θα έχει κερδίσει υψηλό ποσοστό, αλλά θα έχει χάσει πολλές έδρες από... κομματίδια και... παλαβούς που θα έχουν μπει στη Βουλή, θα είναι πρόβλημα για τη χώρα. Οι ξένες αγορές θα μας δουν κάπως... διστακτικά, Ο Μητσοτάκης θα έχει απέναντι του ένα μπλοκ που θα αντιστρατεύονται τα συμφέροντα της χώρας, παίζοντας εμμέσως ή και... αμέσως το παιχνίδι του Ερντογάν και του Πούτιν. Μια τέτοια κυβέρνηση θα είναι δύσκολο να προχωρήσει με... άνεση σε μεγάλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις και σε αποφάσεις, οι οποίες εκ των πραγμάτων πρέπει να προκαλέσουν... αντάρα γιατί πρέπει να αλλάξουν τα κακώς κείμενα τουλάχιστον πέντε δεκαετιών. Και μην ξεχνάμε ότι άλλο είναι να έχεις ισχυρό ποσοστό και πάνω από 160 έδρες με πέντε ή έξι αντίπαλα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλο να έχει οκτώ!

Το ιδανικό σενάριο για τη χώρα δεν περιλαμβάνει τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από μια ισχυρότατη αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, περαιτέρω συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ και αποτυχία εισόδου στη Βουλή για τουλάχιστον δύο κομματίδια ή μορφώματα που διεκδικούν την ψήφο του εκλογικού σώματος. Πραγματικά, θα είναι πολύ άδικο για τα συμφέροντα της χώρας να έχει κερδίσει η Νέα Δημοκρατία με 22-25 μονάδες τον ΣΥΡΙΖΑ και να έχει μια εκλογική δύναμη, η οποία θα είναι συρρικνωμένη λόγω της εισόδου πολλών κομμάτων στη Βουλή. Επειδή τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά και η κάλπη.... άδεια, στις 25 Ιουνίου, δεν ψηφίζουμε απλά για να βγει μια αυτοδύναμη και παντοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Ψηφίζουμε για να πάρουν το μάθημα τους οι αβανταδόροι του Ερντογάν και οι "πατριώτες" που θέλουν το... καλό της Ελλάδας, εξυπηρετώντας άμεσα ή έμμεσα τα συμφέροντα του Ρώσου σφαγέα Πούτιν, κάνοντας ταυτόχρονα τον Ερντογάν να τρίβει τα χέρια του!

Συνεπώς, οι εκλογές της προσεχούς Κυριακής δεν είναι... χαβαλές, ούτε συνιστούν μια επιδερμική προσέγγιση του στυλ "ε, αφού θα βγει η Νέα Δημοκρατία, δεν χρειάζεται να πάω να ψηφίσω". Κάθε άλλο. Οι εκλογές της Κυριακής είναι αυτές οι οποίες θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη θέση και την παρέμβαση της Ελλάδας, στην Ευρώπη και γενικά στη Δύση. Μια ισχυρή αυτοδυναμία με πάνω από 160 βουλευτές θα εγγράψει υποθήκες για μια νέα θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας για την την περίοδο 2027-2031! Αυτά που διακυβεύονται για τη χώρα μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια, είναι κολοσσιαίας σημασίας και δεν πρέπει να χάσουμε μια ιστορική ευκαιρία.

Το μήνυμα των εκλογών πρέπει να είναι ξεκάθαρο, πεντακάθαρο και ισχυρότατο προς τους θεσμικούς εταίρους μας στη Δύση και κατ΄ επέκτασιν προς τις αγορές. Επειδή δεν χωρούν... πειράματα, πρέπει το αποτέλεσμα της κάλπης να επιβεβαιώσει τον προσανατολισμό της χώρας, προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των εθνικών μας συμφερόντων. Αυτοί που είναι αντίθετοι με τα συμφέροντα της χώρας και τη δυσφημούν ή αυτοί που πλειοδοτούν με ανόητες ψευτοπατριωτικές και εθνικιστικές κορώνες, αποτελούν μέρος του προβλήματος. Και για να μην έχουμε πρόβλημα ως χώρα, την προσεχή Κυριακή, δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να... πυροβολήσουμε τα πόδια μας, κάνοντας τη χάρη σε ξένες και εγχώριες δυνάμεις που θέλουν να υπονομεύσουν για διάφορους λόγους τα εθνικά μας συμφέροντα...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Όργιο αντισημιτισμού στη Γαλλία

Σοβαρές καταγγελίες του Πρωθυπουργού Γκαμπριέλ Αττάλ, που βλέπει η άνοδος του ισλαμο-ναζισμού σε γαλλικά σχολεία και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, να υπονομεύει τη Γαλλική Δημοκρα...

Νομοθετικό Χάος

Ι. Προϋπόθεση νομοθέτησης είναι η συνειδητοποίηση της δογματικής του δικαίου. ● Δόγμα είναι το αυταπόδεικτο, άρα και μη αμφισβητούμενο. Είναι για τους Χριστιανούς, ...

Ποιο μέλλον για την ευρωπαϊκή οικονομία;

Ενώ οι Eυρωεκλογές πλησιάζουν, τα σοβαρά ευρωπαϊκά προβλήματα που θα έπρεπε να απασχολούν τους ψηφοφόρους θεωρούνται μάλλον περιττή… πολυτέλεια! Το έλλειμμα οικονομικού δυναμισμ...

Φόρτωση άρθρων...