Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ποιοι είναι αυτοί που κάνουν διακοπές φέτος στην Ελλάδα;

Απόψεις Στέλλα Δροσοπούλου

Μετά τις ολιγοήμερες διακοπές στην Ύδρα της παγκοσμίου πλέον φήμης influencer και ιδιοκτήτριας μάρκας fashion ρούχων Chiara Ferragni, με τα πολλά εκατομμύρια followers, τι θα λέγατε να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά σε μερικά Instagram προφίλ από τουρίστες που απολαμβάνουν τον ελληνικό ήλιο και τις θάλασσες της πατρίδας μας;

Από πού κατάγονται; Που κατοικούν; Με τι ασχολούνται; Και σε ποιο ελληνικό προορισμό επέλεξαν να βρεθούν τον Ιούλιο;

Η επιλογή έγινε τυχαία ανάμεσα από προφίλ κατοίκων εξωτερικού που εμφανίζονται στο #greece και με κριτήριο ότι αυτές τις ημέρες βρίσκονται ή βρέθηκαν, σε κάποιον δημοφιλή προορισμό της Ελλάδας και με δεδομένο ότι , όπως είναι το σύνηθες, ανεβάζουν φρεσκοτραβηγμένες φωτογραφίες.

Είναι ξεκάθαρο πως δεν αποτελεί το άρθρο προϊόν έρευνας, ούτε το δείγμα είναι τέτοιο ώστε να απαντήσουμε σε κάποια ερευνητικά ερωτήματα, (ο καθένας βέβαια είναι ελεύθερος να καταλήξει σε ότι συμπεράσματα επιθυμεί) όμως ας πάρουμε μια γεύση μιας και πολλές φορές όταν είμαστε σε ένα νησί αναρωτιόμαστε «από πού να είναι αυτός ο Τουρίστας;»

Ας ξεκινήσουμε με την εντυπωσιακή Miss Universe 2021, η Ουκρανικής καταγωγής η οποία όπως αναφέρει στο προφίλ της @rimmel_queen, το οποίο ακολουθούν 76.500 άτομα διαμένει στο Dubai. Η συγκεκριμένη καλλονή μπορείτε να μαντέψετε από πού ανέβασε πριν δυο ημέρες Instagram post; Εύκολο! Από την Μύκονο φυσικά!

29

Το ίδιο νησί επέλεξε και η Βραζιλιάνα CEO εταιρίας Social Media @alinemonaretto η οποία ταξίδεψε στην Ελλάδα μετά το Παρίσι. Με τόπο διαμονής το Sao Paolo της Βραζιλίας η influencer και επιχειρηματίας με τους 67.400 ακόλουθους, εμπλούτισε το προφίλ της με υλικό από την γραφική Μύκονο.

29

Aπό το Dubai ταξίδεψε ως την Μύκονο και η κεντρική παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής του Αραβικού καναλιού MBC1 @sara_murad με τους 432.000 followers.

Στον ακριβότερο ελληνικό προορισμό επέστρεψε (όπως συμπεραίνει κανείς από μια γρήγορη ματιά) και κάποιος Ούγγρος επιχειρηματίας ο οποίος πρέπει να άφησε ικανοποιημένους τους επιχειρηματίες του νησιού, αν κρίνουμε από τις επιλογές διασκέδασης και την πολυτελή περιβολή του.

Κάτοικος του Dubai η επιχειρηματίας @kellymariehodgkin αυτές τις ημέρες διασχίζει τις θάλασσες του Ιονίου με το οικογενειακό σκάφος όπως συμπεραίνει εύκολα κανείς ενώ φαίνεται να έχουν επισκεφθεί αρκετά μέρη με οργανωμένες μαρίνες στην Ελλάδα. Τις δημοσιεύσεις της από Κεφαλονιά, Ιθάκη Πόρο και Ναύπλιο, θα τις έχουν ζηλέψει οι περισσότεροι από τους 55.000 ακόλουθούς της.

Η Ελληνοιταλίδα, μοντέλο στο επάγγελμα @sofiavalleri μένει μόνιμα στο Μονακό. Το προφίλ της στο Instagram έχει 102.000 ακόλουθους και από τις 6 Ιουλίου ανεβάζει φωτογραφίες, ιδιαίτερα σκανδαλιστικές ομολογουμένως, από την Μήλο.

29

Οι γείτονες τουρκικής καταγωγής δεν λείπουν από το παζλ, όπως ο ψηφιακός δημιουργός με τους 72.200 ακόλουθους, που όπως δηλώνει ασχολείται με Ταξίδια, Μόδα, Πολιτισμό και Τέχνη, @mehmetustaoglu.

Ο νεαρός έχει επισκεφτεί όπως φαίνεται από το προφίλ του πολλές φορές την Ελλάδα αλλά φέτος το καλοκαίρι πέρασε πολλές ημέρες στην Θάσο ενώ έκανε βόλτα από την Χαλκιδική επίσης.

Η εκτυφλωτική Σικελιανή ψηφιακή δημιουργός ή influencer @sabryborzi ταξίδεψε στις 5 Ιουλίου στην Σαντορίνη και δημιούργησε εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό από εκεί. Η μόνιμη κατοικία της είναι η Κατάνια της Ιταλίας και έχει κερδίσει στο προφίλ της στο Instagram 176.000 followers που απόλαυσαν το Ελληνικό τοπίο από τις δημοσιεύσεις της.

29

Στο ίδιο νησί βρίσκεται αυτές τις ημέρες και η Ινδή χειρουργός οδοντίατρος από το Δελχί που δείχνει να είναι η πρώτη της φορά στην Ελλάδα.

Από την λίστα με τους επισκέπτες των Ελληνικών νησιών δεν λείπει και η Σερβία. Η Σέρβα CEO εταιρίας μοντέλων και παραγωγής και παρουσιάστρια όπως δηλώνει, επέλεξε τα νησιά των Σποράδων Σκιάθο και Σκόπελο, ενώ και πέρυσι τον Ιούλιο ήταν στην Αθήνα.

Από το Τελ Αβιβ με αγάπη η fitness και dance trainer @oritsagisarne έκανε διακοπές στο Πόρτο Χέλι και σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής και όπως φαίνεται θα συνεχίσει. Να σημειώσω πως αξίζει περισσότερους από 10.000 followers.

29

Ίσως ο επόμενος στη λίστα να μπορούσε να την βοηθήσει, μιας και ο Άγγλος επιχειρηματίας που επισκέφθηκε την Ρόδο είναι ειδικός της ψηφιακής ανάπτυξης εταιριών.

Ζαλιστήκατε από την τόση dolce vita; Σε λίγες ημέρες θα μάθετε για το πρόγραμμα υποστήριξης των Ελλήνων από την Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού, ενώ παράλληλα αναμένουμε τα αποτελέσματα του Κοινωνικού Τουρισμού. Γιατί όπως καταλάβατε η παραπάνω λίστα δεν περιλαμβάνει τυχαία άνω του μέσου οικονομικού επιπέδου επισκέπτες. Συμβαίνει επειδή κυρίως τέτοιοι ανέβασαν σχετικές δημοσιεύσεις αυτή την περίοδο από ελληνικούς προορισμούς και προφανώς οι τιμές στα νησιά είναι προσαρμοσμένες σε τέτοιου επιπέδου τουρίστες. Αν ωστόσο διαφωνείτε με το δικό μου συμπέρασμα, δεν έχετε παρά να κάνετε ότι εγώ. Ιδού το Instagram, ιδού και τα συμπεράσματα!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευθύνη – Ποινική – Πολιτική

Ι. Ποινική ευθύνη υπάρχει όταν ωρισμένη πράξη είχε ά μ ε σ ο εγκληματικό αποτέλεσμα. ● Πολιτική ευθύνη γεννάται από την εν γένει κακή λειτουργία του κράτους. Άρα και...

Φόρτωση άρθρων...