Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πώς αντιλαμβάνεται τους «δεσμούς φιλίας» η κυρία Ζαχάροβα

Είναι απολύτως βέβαιον, ότι όσα παραληρηματικά εξέμεσε εναντίον της χώρας μας, η ευειδής εκπρόσωπος του Υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, δεν έγιναν οικεία βουλήσει. Άλλωστε δεν μπορεί να ενεργεί εκουσίως, σε τόσον σοβαρά ζητήματα, αφού είναι «η φωνή του κυρίου», και σε κάθε περίπτωση, πρέπει να έχει την έγκριση του προϊσταμένου της Σεργκέι Λαβρόφ. Επομένως, προκαλεί εντύπωση η συμπεριφορά της Ρωσικής κυβέρνησης, εναντίον της χώρας μας, ωσάν η Ελλάδα, να χρωστά ευγνωμοσύνη, στην Τσαρική Ρωσία, την Σοβιετική Ένωση ή και στην σημερινή Ρωσία του Πούτιν.

Σημειώνουμε, ότι η κυρία Ζαχάροβα, ανιστόρητα φερόμενη, μίλησε για «αιώνιους δεσμούς», Ελλάδος- Ρωσίας αγνοώντας – προφανώς σκόπιμα- ότι η χώρα της, σε πολλές ιστορικές περιόδους συμπεριφέρθηκε προδοτικά εναντίον της χώρας μας. Εάν νομίζει, η εκπρόσωπος του Λαβρόφ, ότι έχει σημαντικό ακροατήριο στην πατρίδα μας, το οποίο ασπάζεται τις ανιστόρητες θεωρίες της πλανάται πλάνην οικτρά.

Υπάρχει, βέβαια, μια ασήμαντη μερίδα ακροδεξιών και αριστερών, ή θρησκόληπτων, που πιστεύουν στο ξανθό γένος  και μιας μερίδας περιθωριακών αντιδραστικών και πέραν τούτων ουδέν. Αλιεύοντας σε θολά νερά, η κυρία Ζαχάροβα, απευθύνθηκε σε αυτές τις ομάδες, αγνοώντας ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, καταδικάζει απερίφραστα της εισβολή των Ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία , που προκάλεσε άφατο πόνο για τους χιλιάδες νεκρούς αμάχους, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται και μικρά παιδιά, που έχασαν την ζωή τους στην τρυφερή ηλικία, χτυπημένα από τις οβίδες, ενός ψυχρού εκτελεστή.

Σε ότι αφορά τους «δεσμούς φιλίας», Ρωσίας- Ελλάδος, τους οποίους επικαλέστηκε η κυρία Ζαχάροβα, φαίνεται ότι εκτός από ψευδόμενη (ενθυμείσθε ότι έλεγε προ ημερών ότι «πείτε μου πότε θα γίνει εισβολή για να πάρω άδεια»)είναι και ανιστόρητη. Προφανώς, δεν γνωρίζει την ανοίκεια στάση της Ρωσίας απέναντι στην πατρίδα μας. Υπενθυμίζουμε, τα όσα συνέβησαν το 1770, όταν οι αδελφοί Ορλώφ που εστάλησαν από την Μεγάλη Αικατερίνη στην Πελοπόννησο να ξεσηκωθούν εναντίον των Τούρκων, κατόπιν τα «βρήκαν» μαζί τους, με αποτέλεσμα να κατακρεουργηθούν χιλιάδες Έλληνες. Τα γεγονότα εκείνα έμειναν στην ιστορία ως «Ορλωφικά».

Ακολούθησε η συνθήκη του Αγίου Στεφάνου το 1878, μεταξύ Τουρκίας- Ρωσίας, η οποία προέβλεπε την δημιουργία της Μεγάλης Βουλγαρίας, που θα έφτανε μέχρι την Θεσσαλονίκη. Να μην ξεχνάμε την βοήθεια του Στάλιν στον Κεμάλ Ατατούρκ, για τις διώξεις του Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ όσοι διέφυγαν προς την Ρωσία κυνηγημένοι, εκτοπίστηκαν στο Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν, ενώ πολλοί πέθαναν από τις κακουχίες.

Τέλος, να μην μας διαφεύγει  η παρέμβαση της Σοβιετικής Ένωσης στον Ελληνικό Εμφύλιο του 1942- 1949. Όλα αυτά κάνει πως δεν τα γνωρίζει η κυρία Ζαχάροβα, αλλά προέτρεψε την Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, να εκδώσει την αισχρή ανακοίνωση, να παρακολουθούν οι Έλληνες ένα συγκεκριμένο τηλεκάναλο για να ενημερώνονται «αντικειμενικά» για την εισβολή στην Ουκρανία. Η αισχρή αυτή προπαγάνδα, μπορεί να γίνει αποδεκτή από διάφορους αφελείς ψεκασμένους, που θέλουν να ξεπλύνουν εγκληματίες. Ευτυχώς, όμως, η πλειοψηφία των Ελλήνων γνωρίζει την ρήση που λέει «έχουν γνώσιν οι φύλακες». Γι’ αυτό και πάντοτε, βρίσκονται στην θετική πλευρά της ιστορίας.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεταπολίτευση

Στο ομότιτλο βιβλίο περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες. Δεν τονίζονται -όμως- τα κρίσιμα συμβάντα του 1 9 7 3. Αυτά, δηλαδή, που -συνολικά- οδήγησαν στην τελική α π ο σ ά θ ρ ω σ η ...

Φόρτωση άρθρων...