Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Πώς η Κίνα δηλητηριάζει τη Δύση

Ενθαρρύνοντας τη διάδοση των ναρκωτικών και στηρίζοντας τον αντισημιτισμό, η Κίνα εκδικείται, όπως υποστηρίζει, τις καταστροφικές συνέπειες του «πολέμου του οπίου», τον 19ο αιώνα

Από το Σεπτέμβριο του 2000, τα βιβλία της ιστορίας στα σχολεία του Χονγκ-Κονγκ, άλλαξαν περιεχόμενο. Η σχεδόν πλήρης κινεζοποίηση της βρετανικής αυτής αποικίας, που κράτησε 140 χρόνια, συνεπαγόταν και τη γραφή της ιστορίας όπως αυτή βολεύει το ΚΚ Κίνας. Και το τελευταίο έχει βέβαια άλλες ερμηνείες για τους δυό «πολέμους του οπίου», οι οποίοι από το 1839 έως το 1857 κατέληξαν στη συντριπτική ήττα της δυναστείας Qing στην Κίνα από τη Βρετανική Αυτοκρατορία, τη Γαλλία και την Αμερική.

Στην ουσία, επρόκειτο για έναν σκληρό εμπορικό πόλεμο, μέσω του οποίου οι Βρετανοί επέβαλαν στη Κίνα την ελευθερία της καλλιέργειας του οπίου (ινδικό φάρμακο με ναρκωτικές ιδιότητες) και της εμπορίας του, έναντι κινέζικων προϊόντων που ήσαν τότε περιζήτητα στη Δύση όπως το τσάι, η πορσελάνη και το μετάξι.

Κατά το ΚΚ Κίνας, η εξέλιξη αυτή «υπήρξε καταστροφική και ταπεινωτική για τον κινεζικό λαό, με αποτέλεσμα να λυγίσει υπό τον ζυγό ξένων δυνάμεων, μέχρι την απελευθέρωσή του το 1949, χάρη στο θρίαμβο της υπό του Μάο κομμουνιστικός επανάστασης».

Και αυτήν την τελευταία, οι ξένες δυνάμεις, για μιαν ακόμη φορά την υπονομεύουν, βάζοντας εμπόδια στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Κίνας. Κατά συνέπεια, υποστηρίζουν Κινέζοι ινστρούχτορες, η Κίνα νομιμοποιείται να εκδικείται τους πρώην καταπιεστές της. Δικαιολογούνται οι προσπάθειές της να γίνει βαθύτερη η ηθική κρίση της Δύσης, να εθιστεί περισσότερο η νεολαία της στα ναρκωτικά, να κλονιστούν τα δυτικά συστήματα υγείας και να κυκλοφορεί άφθονη προπαγάνδα στον εικονικό κόσμο των κοινωνικών δικτύων.

Πρόσφατα γεγονότα έτσι, υπό αυτό το πρίσμα, εγείρουν ερωτηματικά. Για παράδειγμα, στα μέσα Νοεμβρίου 2023, η εφαρμογή για smartphone TikTok μετέδωσε αρκετές εκατοντάδες βίντεο που επαινούσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, τον υποκινητή των ισλαμιστικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες (σχεδόν 3.000 νεκροί). Ένα μήνα μετά τις δολοφονίες της Χαμάς στο Ισραήλ, νεαροί Αμερικανοί λένε ότι μόλις διάβασαν το γράμμα προς την Αμερική», που είχε γράψει τότε ο Μπιν Λάντεν για να δικαιολογήσει τα εγκλήματά του, μπόρεσαν «να ανοίξουν τα μάτια τους» και να καταλάβουν ποια είναι η πραγματικότητα που τους περιβάλλει.

Στην ουσία, το απλοϊκό κείμενο του Μπιν Λάντεν, έλεγε ότι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την καταστροφή των δίδυμων πύργων της Νέας Υόρκης ήσαν οι δυτικοί ηγέτες, που καταπιέζουν τους λαούς της γης και ειδικότερα, με τη συνενοχή του Ισραήλ, τους Παλαιστίνιους. «Η δημιουργία του Ισραήλ είναι ένα έγκλημα που πρέπει να διαγραφεί», έγραφε ο Μπιν Λάντεν. Βλέποντας μέσα από το παραμορφωτικό πρίσμα του αντισιωνισμού - το άλλο όνομα του σύγχρονου αντισημιτισμού - οι σφαγές που διέπραξαν η Αλ Κάιντα και η Χαμάς θα ήταν έτσι, με διαφορά είκοσι δύο ετών, η ίδια έκφραση αντίστασης στη δυτική τυραννία. Η αντιστροφή των ευθυνών είναι ολική, για όσους αγνοούν πλήρως τα πραγματικά γεγονότα.

Ας σημειωθεί ότι περί το τέλος Νοεμβρίου 2023, το γράμμα Λάντεν είχε προβληθεί 14 εκατομμύρια φορές και αποσύρθηκε ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες οικογενειών οι γόνοι των οποίων εκαλούντο να προσχωρήσουν στο… Ισλάμ.

Συνθετικά οπιοειδή

Η δηλητηρίαση των νεαρών Δυτικών όμως δεν είναι μόνο εικονική. Κατά τη συνάντησή του στις 15 Νοεμβρίου 2023 στο Σαν Φρανσίσκο με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, Σι Τζινπίνγκ, δεσμεύτηκε να σταματήσει τη διακίνηση συνθετικών οπιοειδών που, από την Κίνα και μέσω μεξικανικών καρτέλ, κατακλύζει την Αμερική και έχει επίσης καλές προσβάσεις στην Ευρώπη τους τελευταίους μήνες. Το Πεκίνο έδωσε την ίδια υπόσχεση το 2019, αλλά δεν έχει σταματήσει την έκρηξη του εμπορίου από τότε.

Αυτά τα χάπια φεντανύλης - ένα ναρκωτικό 50 φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη - σκότωσαν 74.000 ανθρώπους πέρυσι στις Ηνωμένες Πολιτείες.Μιλάμε για 200 θανάτους την ημέρα! Η κινεζική εμπλοκή δεν σταματά εκεί. Έρευνα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες αποκαλύπτει ότι τα κινεζικά λαθραία τραπεζικά δίκτυα διαδραματίζουν βασικό ρόλο στο ξέπλυμα χρήματος κοκαΐνης στην Ευρώπη.

Στην Κίνα, ωστόσο, η πώληση ναρκωτικών καταστέλλεται χωρίς κανένα έλεος. Οι διακινητές καταδικάζονται τακτικά σε θάνατο και εκτελούνται εκεί. Ομοίως, τα κοινωνικά δίκτυα είναι στενά επιτηρούμενα από την εξουσία.

To Douyin, το όνομα με το οποίο λειτουργεί η ByteDance στην Κίνα, δεν θα επέτρεπε ποτέ βίντεο που είναι επιβλαβή για τους νέους. Για να περιορίσει τον εθισμό των ανηλίκων στα smartphone, το Κομμουνιστικό Κόμμα σχεδιάζει ακόμη και να απαγορεύσει τη χρήση τους για περισσότερες από δύο ώρες την ημέρα! Από εκεί μέχρι να σκεφτεί κανείς ότι το Πεκίνο έχει αναπτύξει μια στρατηγική για να αποδυναμώσει τη Δύση στοχεύοντας τη νεολαία της, υπάρχει μόνο ένα βήμα.

Ο μεγάλος Κινέζος στρατηγός της Αρχαιότητας, Σουν Τζου, συμβούλευε ήδη τους πολέμαρχους της εποχής του: «Για να αποφύγετε το δυνατό, χτυπήστε αυτό που είναι αδύναμο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Φόρτωση άρθρων...