Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Πώς η Χαμάς «τσεπώνει» δυτικό χρήμα

Η δήθεν παλαιστινιακή «αντιστασιακή» οργάνωση, είναι μια κλασική μαφιόζικη συμμορία, η οποία χρηματοδοτείται από δυτικές δημοκρατίες για να τις... υπονομεύει

Συγγραφέας, εγκληματολόγος, δημοσιογράφος και ειδικός ερευνητής, ο Γάλλος Ξαβιέ Ροφέρ, 78 ετών, είναι κορυφαίος ειδικός στη χώρα του και στην Ευρώπη σε θέματα που αφορούν τη δράση μαφιόζικων οργανώσεων, τουρκικής, αλβανικής, ρωσικής και ισλαμικής σήμερα προέλευσης.

Παρόμοια οργάνωση, κατά την άποψη του είναι και η Χαμάς, ασχέτως αν φοράει πολιτικά και θρησκευτικά ενδύματα «...Η Χαμάς στη Γάζα και η Χεζμπολάχ στο Λίβανο....», τονίζει ο Γάλλος ειδικός, «....εμφανίζονται ως πολιτικό-θρησκευτικές οργανώσεις, πλην όμως οι δράσεις και οργανωτική τους δομή παραπέμπει σε μαφιόζικα σύνολα, τα οποία λειτουργούν στα αντίστοιχα αλβανικά και τουρκικά πρότυπα. Υπό αυτή την έννοια μέρος των εσόδων τους προέρχεται από δίκτυα διάθεσης κοκαΐνης και πιο ήπιων ναρκωτικών....».

Στο πλαίσιο αυτό, η Χαμάς, οργάνωση που έχει σε κατάσταση ονηρίας τους Παλαιστίνιους της Γάζας, πέρα από τις μαφιόζικες δι’ αντιπροσώπων δραστηριότητες της, έχει καταφέρει να χρηματοδοτείται και από τη Δύση, από την οποίαν μέσω του ΟΗΕ, δέχεται «ανθρωπιστική βοήθεια». Η τελευταία όμως, μεταφράζεται σε όπλα και υπόγειες εγκαταστήσεις στη Γάζα, απ’ όπου ξεκινούν και τρομοκρατικά κτυπήματα κατά του Ισραήλ.

Ακόμα χειρότερα, πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο ότι 1.650 υπάλληλοι της UNRWA, που υπάγεται στον ΟΗΕ, είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 13% του υπαλληλικού προσωπικού της.

Σύμφωνα με δημοσιογραφική έρευνα, η οποία δεν διαψεύστηκε, ο διευθυντής ενός σχολείου της UNRWA στον προσφυγικό καταυλισμό Jabaliya, στη βόρεια Γάζα, ο Hafez Mousa Mousa, 42 ετών, λέγεται επίσης ότι είναι μέλος των ταξιαρχιών Ezzedine al-Oassam, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμός. «....Την ημέρα της επίθεσης, 7 Οκτωβρίου 2023.....», συνεχίζει η πηγή, «....έκλεισε την εγκατάσταση του και ειδοποίησε τους άλλους μαχητές ότι έπρεπε να πάνε στα σύνορα με το Ισραήλ.....». Μια άλλη περίπτωση,είναι αυτή του Mousa Subhi Musa el-Oidra, σχολικού συμβούλου στο Khan Younes, στα νότια του θύλακα, ο οποίος είναι στην πραγματικότητα αναπληρωτής διοικητής της τοπικής ταξιαρχίας της Χαμάς. «....Στις 7 Οκτωβρίου....», διευκρινίζει η πηγή, «....βοήθησε τον γιο του να απαγάγει έναν Ισραηλινό.....».

«...Προς το παρόν, αυτοί είναι μόνο ισχυρισμοί....», τονίζει η UNRWA. «....Ξεκινήσαμε αμέσως μια έρευνα από το Γραφείο Εσωτερικών Υπηρεσιών Εποπτείας των Ηνωμένων Εθνών [OIOS] και αναμένουμε την ολοκλήρωσή της για να λάβουμε περαιτέρω πληροφορίες....», προσθέτει, χωρίς στοιχεία όμως.

Πέρα όμως από ύπαρξη ανθρώπων της Χαμάς σε οργανωμένη δομή του ΟΗΕ, στοιχεία που βασίζονται σε κατάλογο εργαζομένων που παρείχε τον Μάρτιο ο οργανισμός του ΟΗΕ, τον οποίο οι ισραηλινές αρχές συνέκριναν με τις δικές τους πληροφορίες, «.....υπολογίζεται ότι το 20% των διευθυντών και των υποδιευθυντών των σχολείων της UNRWA στη Γάζα είναι μέλη της Χαμάς.....».

Σημειώνουμε επίσης ότι μέλη της Χαμάς ήταν και 188 υπάλληλοι της UNRWA που βρέθηκαν στις υπόγειες τρομοκρατικές εγκαταστάσεις της οργάνωσης στη Γάζα και σκοτώθηκαν μετά από ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, τουλάχιστον 32 εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται η υπηρεσία του ΟΗΕ στη Γάζα,βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων από τρομοκρατικές δομές της Χαμάς..

Οι παραπάνω εκρηκτικές αποκαλύψεις από το Ισραήλ, σχετικά με επικίνδυνες διασυνδέσεις μεταξύ της UNRWA και της Χαμάς, οδήγησαν 16 χώρες – δωρητές, συμπεριλαμβανομένων των Η.Π.Α., της Γερμανίας, της Σουηδίας, της Γαλλίας και του Ην. Βασιλείου, να αναστείλουν αμέσως τη χρηματοδότησή τους στον Οργανισμό, γεγονός που αντιπροσωπεύει 500 εκατομ. δολλάρια. Πρόκειται δηλαδή για το 50% των εσόδων της Χαμάς από τον ΟΗΕ, με αποτέλεσμα η τρομοκρατική οργάνωση που κρατά σε ομηρία 2,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιους, να τους στερεί την ανθρωπιστική βοήθεια που θεωρητικά έχουν από τη Δύση.

Υπό τον όρο της ανωνυμίας, ένας πρώην Παλαιστίνιος υπάλληλος μιας οργάνωσης του ΟΗΕ που δραστηριοποιείται στη Γάζα κάνει λόγο για κυνική κατανομή καθηκόντων μεταξύ της υπηρεσίας και της Χαμάς. «....Η UNRWA είναι η πραγματική κυβέρνηση στη Γάζα....», είπε. Είναι αυτή που τρέφει, εκπαιδεύει, απασχολεί και προστατεύει την πλειοψηφία των κατοίκων της Γάζας. Εάν οι επαφές απαγορεύονταν επίσημα, η διοίκηση της υπηρεσίας θα ήταν υποχρεωμένη να συνεργάζεται με τη Χαμάς στη «ζούλα», με ότι αυτό σημαίνει.

Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Γκόουαν, ειδικό του ΟΗΕ στη Διεθνή Ομάδα Κρίσεων, «.....πολλοί αξιωματούχοι του ΟΗΕ ανησυχούσαν εδώ και καιρό για αυτούς τους δεσμούς, επειδή ήξεραν ότι τελικά θα έβγαιναν στο φως.....».

Και από την άποψη αυτή, εν όψει των ευρωεκλογών, οι Ευρωπαίου φορολογούμενοι καλό θα ήταν να πληροφορηθούν πόσα εκατομμύρια ευρώ η Χαμάς έχει δεχθεί ως «ανθρωπιστική βοήθεια» από τις τσέπες τους,μέσω κοινοτικών θεσμών δηλαδή, για να αγοράζει όπλα και να εκδίδει έντυπα με αντισημιτική προπαγάνδα.

Επισημαίνουμε τέλος ότι μετά το Κατάρ και το Ιράν, σπουδαίος χρηματοδότης της Χαμάς είναι και η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, κατά τα λοιπά και δεν συμμαζεύεται.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Γάμου Κοινωνιολογία

Ι. Μέχρι το 1980 η …«…ένωσις ανδρός και γυναικός…»… προϋπέθετε θρησκευτικό τύπο. Άλλως ήταν ανύπαρκτη (!!!), άρθρ. 1367 ΑΚ. Η παρθενοφθορά, ως συνέπεια ...

Τα νέα «όπλα» της Αριστεράς

Αφ’ ότου χάθηκε ο «υπαρκτός σοσιαλισμός», ο αιώνιος «αγώνας» της Αριστεράς κατά του «φασισμού», στον οποίο κατατάσσει συλλήβδην όλες τις δυτικές κοινωνίες, με τις πολιτισμικές του...

Φόρτωση άρθρων...