Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Πού ποντάρουν οι βασικοί μονομάχοι στο παρά πέντε των Eκλογών;

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου, τα επιτελεία των μεγάλων κομμάτων βάζουν στο μικροσκόπιο τους τις παραμέτρους που θα παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. 

Η προεκλογική περίοδος ολοκληρώνεται και τυπικά αύριο με τις τελευταίες ανοιχτές συγκεντρώσεις χωρίς ιδιαίτερη ουσία αλλά ενταγμένες σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων της τελευταίας στιγμής. Το ζητούμενο πλέον για όλες τις πολιτικές δυνάμεις είναι να πετύχουν ένα καλό φίνις που θα τους επιτρέψει το βράδυ των εκλογών να χαμογελούν με τη διαμόρφωση του εκλογικού χάρτη. 

Οι δύο μονομάχοι έχουν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσέλκυση των νέων ψηφοφόρων και ιδίως εκείνων που θα προσέλθουν για πρώτη φορά στην κάλπη και οι οποίοι ξεπερνούν τις τετρακόσιες χιλιάδες. Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας επιδίδονται καθημερινά σε ένα άτυπο debate στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης χτίζοντας ένα προφίλ φιλικότερο στα νεανικά ακροατήρια. Ωστόσο, πέρα από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα οι νέοι αναμένεται να είναι πολύ αυστηροί κριτές από τη στιγμή που ζητούν στοχευμένες δράσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και τη διαμόρφωση ενός θετικότερου κλίματος για την επόμενη μέρα. 

Εκτός των άλλων, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ερίζουν για την ψήφο των αναποφάσιστων, η πλειοψηφία των οποίων θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για το ψηφοδέλτιο που θα ρίξει στην κάλπη την τελευταία στιγμή. 

Ποια από τις δύο πολιτικές προτάσεις για την περίοδο 2023-2027 θα επικρατήσει; Θα δώσουν οι αναποφάσιστοι δεύτερη ευκαιρία στους κ.κ Μητσοτάκη και Τσίπρα; Είναι κάποια από τα εύλογα ερωτήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη και θα επηρεάσουν τις εξελίξεις την Κυριακή των εκλογών. 

Η ακρίβεια και η πίεση που δέχεται ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας επηρεάζει και τις προτεραιότητες στην καθημερινότητα του. Αυτό έχει αντίκτυπο στους ετεροδημότες που θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ταξιδέψουν στον τόπο καταγωγής τους. Θα συμμετάσχουν και στις δύο αναμετρήσεις ή όχι; Ή θα αυξήσουν με την επιλογή τους τα ποσοστά της αποχής; 

Όλα τα προαναφερθέντα σημεία απασχολούν ή πρέπει να απασχολούν τα επιτελεία των δύο μεγαλύτερων κομμάτων. Η μάχη θα είναι σκληρή και η έκβαση της θα κριθεί σε πολλές λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Σωκράτης και η νέα ηγεσία

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών,που υπαγορεύουν και νέες ηθικές προσεγγίσεις.

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

Φόρτωση άρθρων...