Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πραγματικότητας Παντοδυναμία

I. Η κατά τον τίτλο ισχύς είναι α ν ε ξ α ί ρ ε τ η.

            Την 21.4.67 ανετράπη η συνταγματική τάξη. Νέα κανονικότητα επιβλήθηκε στην κοινωνία. Ο Βασιλέας επιχείρησε την 13.12.67 ανατροπή της. Απέτυχε- Έφυγε.

● Την 25.11.73 έχουμε νέα ανατροπή. Επιβάλλεται το καθεστώς Ιωαννίδη.

Το νέο καθεστώς επιχειρεί Ένωση της Κύπρου. Οι Τούρκοι αντιδρούν. Αποβιβάζονται εκεί. Φθάνουμε σε πρόθυρα πολέμου. Το καθεστώς καταρρέει.

Υπό συνθήκες διάλυσης έρχεται ο Καραμανλής.

ΙΙ. Δάμασε, αυτός, το χάος. Ίδρυσε -έτσι- νέα νομιμότητα. Επενδύθηκε -θεσμικά αυτή- στο Σύνταγμα του 1975. Αναθεωρήθηκε έκτοτε. Ισχύει, όμως, ακόμη.

Είναι το μακροβιότερο.

ΙΙΙ. Υμνητές της δικτατορίας ισχυρίζονται εαυτούς θύματα αδίκων διώξεων. Αυτό διότι το καθεστώς του είχε επιβληθεί. Άρα είχε δημιουργήσει και δίκαιο.

●● Χάνουν το κρίσιμο. Ότι, δηλαδή, η υπό κενό εξουσίας σωτήρια επιβολή του Καραμανλή: παρήγαγε -επόμενο- νεότερο δίκαιο.

Έτσι και ΑΠ (Ολ) 683/75.

●●Και το δίκαιο αυτό ως νεότερο, άρα και ισχυρότερο, τους τιμώρησε.

IV. Υφ’ οιαδήποτε νομική μορφή, κράτος σημαίνει κ ρ α τ ε ί ν.

Άρα ε ξ ο υ σ ι ά ζ ε ι ν.

●●●Αυτονοήτως ανεπίδεκτο εξαίρεσης είναι το δόγμα της συνέχειας του Κράτους.

●●● Το κράτος συνεχίζει να υπάρχει (!!!).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σύνταγμα 1975

Ι. Κυκλοφόρησε βιβλίο ενδιαφέρον: «Μ Ε Τ Α Π Ο Λ Ι Τ Ε Υ Σ Η» Αναφέρεται (και) στο Σύνταγμα του 1975. ΙΙ. Είναι προσθετέα και τα εξής: ...

Ο Σωκράτης και η νέα ηγεσία

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών,που υπαγορεύουν και νέες ηθικές προσεγγίσεις.

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Φόρτωση άρθρων...