Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Στέφανε, με το καλό και... πλανητάρχης

Δεν μας τα λέει καλά ο Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου χθες λίγο έλειψε να γίνει της... Φάρλι, με ευθεία αμφισβήτηση του από τους συντρόφους και με συζήτηση για το αν πρέπει να ξανανοίξουν οι διαδικασίες εκλογές προέδρου!

Ο Νικόλας ο Παππάς, ένα από τα πρωτοπαλίκαρα που έκρινε τη νίκη Κασσελάκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, έδρασε πυροσβεστικά, όταν πήγε να γίνει το μπάχαλο χθες στην Πολιτική Γραμματεία. Κρατάει αποστάσεις, ενώ... σφήνα μπήκε ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος, σήκωσε το... γάντι όταν ο Κασσελάκης είπε ότι δεν διστάσει να ζητήσει επιβεβαίωση της θέσης του στο αρχηγιλίκι. Μετά, ο Στέφανος τα μάζεψε, αλλά γενικώς χθες έδειχνε ότι ήταν σε έναν απίστευτο εκνευρισμό, ο οποίος τον... σπρώχνει σε παρορμητικές σκέψεις και δηλώσεις, που τον καθιστούν γραφική φιγούρα.

Μάλιστα, χθες έγινε κάτι που αναμφίβολα καθιστά τον Κσασελάκη πλήρως αναξιόπιστο, λειτουργώντας με όρους πολιτικού... λαμόγιου που θέλει με διάφορες... ντρίπλες να παρουσιάσει τα πράγματα εντελώς διαφορετικά απ΄ ότι είναι.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πήρε το Μετρό και πήγε στο Σύνταγμα, έκανε το σόου του μπροστά στους αγρότες, έκανε και κάποιες δηλώσεις και την... κοπάνησε μόνος του. Μετά από αρκετή ώρα, βγήκε έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και κατήγγειλε το "Πρώτο Θέμα", ότι έγραψε πως ήταν μόνος του με τους αγρότες! Μα αφού ήταν, τι να κάνουμε τώρα; Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Σωκράτη Φάμελλο ήταν σε άλλο μέρος της Πλατείας Συντάγματος.

Πιάστηκε... Στέφανος, ο Κασσελάκης! Φαίνεται και στα πλάνα με τις δηλώσεις του, ότι δεν υπήρχαν σύντροφοι από πίσω του, παρά μόνο μερικοί αγρότες. Ο εκνευρισμός του Στέφανου, μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι επεστράφη στα... μούτρα του, η επιστολή που έστειλε από το Λονδίνο στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ πρέπει να... πόνεσε σε διάφορα σημεία του σώματος του από την... πρόκληση Τεμπονέρα, για επανάληψη των εσωκομματικών εκλογών.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει "συλληφθεί" πολλές φορές να λέει ψέματα και να υποκρίνεται. Παρασύρεται από την... κάψα να αυτοπροβληθεί μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και διαχειρίζεται πρόσωπα και καταστάσεις με φουλ παρορμητισμό, σαν να πρόκειται για νέο που βρίσκεται στην προεφηβεία! Προσπαθεί ο... ταλαίπωρος να "τρέξει" το πλάνο για την άμεση συμμετοχή των μελών στη λήψη αποφάσεων, με αλλαγή ονόματος, σήματος, χρώματος και πάει λέγοντας, αλλά τα έχει κάνει... μαντάρα.

Βλέπει και τον σύντροφο Πολάκη να τον αδειάζει, καθώς το "άλογο" Στέφανος δεν τραβάει και το κόμμα πάει ολοταχώς για μονοψήφιο ποσοστό στις Ευρωεκλογές. Άλλωστε του το είπαν χθες οι σύντροφοι, ότι σε... περιμένουμε μετά τις 6 Ιουνίου για να λύσουμε τις διαφορές, αλλά μπορεί να δούμε πολλά να συμβαίνουν και στο Συνέδριο του προσεχούς... Παρασκευοσαββατοκύριακου. Ωστόσο, κάποιοι είπαν στον αρχηγό, να μην το τραβήξει άλλο χθες, γιατί θα έκανε συνέδριο... μόνος του, πλαισιωμένος από τις γνωστές τραγικές φιγούρες που τον περιτριγυρίζουν. Όλα στραβά και το ένα λάθος πίσω από το άλλο...

Αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς και κάνουν το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά, να τρίβουν τα χέρια τους,

Ακούνε και τον Στέφανο να λέει ότι θα μείνει στο κόμμα για να τα αλλάξει όλα, ακόμη και αν χάσει με 20 μονάδες διαφορές από τη Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές και γελάνε και τα... μουστάκια τους! Ξεκαρδίζονται δε όταν τον ακούνε να λέει ότι θα κερδίσει τον Μητσοτάκη. Και όλα αυτά διαδραματίζονται στον απόηχο των δηλώσεων του Κασσελάκη στο London School of Economics, όπου ανέφερε ότι αν λειτουργούσε σωστά το κόμμα, ο ίδιος δεν θα είχε εκλεγεί πρόεδρος! Δεν τον προλαβαίνουμε τον Στέφανο, ο οποίος έβαλε και το "κερασάκι στην τούρτα", λέγοντας ότι δεν θέλει να γίνει... Ιφιγένεια!

Ο Κασσελάκης έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, αυτοπροβάλλεται ως... μονάρχης και πιστεύει ότι θα γίνει... πλανητάρχης με την Τζάκρη, την Αυγέρη, τον Πέτρο Παππά από το Κιλκίς και μερικούς ακόμη που του κάνουν αγιογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Η μόνη που λείπει από το σκηνικό είναι η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία, ίσως έχει προειδοποιήσει τον Στέφανο, ότι όπως πάει στο τέλος θα τον... πιούνε όλοι μαζί! Εννοούμε τον πικρό καφέ της παρηγοριάς...

Αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απασχολούν τη Νέα Δημοκρατία, η οποία βλέποντας μακριά στις εκλογές του 2027, πρέπει να βάλει το χεράκι της για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη δεύτερο κόμμα. Βέβαια, έτσι όπως τα έχει κάνει, σε λίγο θα δίνει μάχη με το ΚΚΕ και τον Βελόπουλο για το ποιος θα είναι τρίτο κόμμα με μονοψήφιο ποσοστό! Ο Κασσελάκης πρέπει να παραμείνει ένας πολύ καλός... πελάτης του Μητσοτάκη, κρατώντας το κόμμα όρθιο και κάνοντας όλα τα... τρελά που μόνο αυτός έχει στο μυαλό του! Βάστα Στέφανε, μπας και ανέβεις στη δεύτερη θέση για το καλό της χώρας!

Η πατρίδα χρειάζεται τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ (ποιος ξέρει για πόσο ακόμη θα είναι...) γιατί σπάνια μπορεί να βρει κάποιος τέτοια... κελεπούρια (ο Κουτσούμπας την είπε πρώτος την ατάκα)! Επειδή βλέπουμε μακριά, είναι άλλο πράγμα να είναι δεύτερος ο Κασσελάκης και εντελώς διαφορετικό να είναι τρίτος με αξιωματική αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ. Επειδή όμως και τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν τα... χάλια τους, δεν αποκλείεται να δούμε πολλά και πολύ εντυπωσιακά, έως -αλλά και μετά- τις Ευρωεκλογές! Τα δεδομένα από τη δεύτερη θέση και κάτω μπορεί να αλλάξουν πολύ γρήγορα και πολλές φορές...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Φόρτωση άρθρων...