Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Τα δυνατά χαρτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη και η κρίσιμη πρώτη κάλπη

Στην τελική ευθεία προς την κρίσιμη 21η Μαΐου μπαίνει το κυβερνών κόμμα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σηκώνει, όπως αναμενόταν άλλωστε, το μεγαλύτερο βάρος της καμπάνιας. Μετά το Πάσχα ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε δυναμικά με περιοδείες και στοχευμένες επισκέψεις σε κρίσιμες περιοχές, ακολουθώντας μια ολιστική στρατηγική συσπείρωσης, αλλά και διεύρυνσης του εκλογικού ακροατηρίου. 

Ο πήχης βρίσκεται ψηλά και η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί, αξιοποιώντας όλα τα όπλα που διαθέτει στη φαρέτρα της για να κάνει ένα δυνατό finish στις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες. Το γαλάζιο εκλογικό πολιτικό αφήγημα συνιστά μια μίξη των πεπραγμένων της περασμένης γεμάτης προκλήσεις τετραετίας, αλλά και των προτεραιοτήτων για την επόμενη μέρα με έμφαση στην καθημερινότητα, στην απαραίτητη αύξηση των μισθών, στην Υγεία, στην Παιδεία και άλλου. 

Κυβερνητικά στελέχη σπεύδουν σε κάθε ευκαιρία να θυμίσουν, ότι η χώρα στάθηκε όρθια και αντιμετώπισε με επιτυχία ισχυρές αναταράξεις από την υγειονομική, την ενεργειακή, την γεωπολιτική, αλλά και την εθνική κρίση με την Τουρκία. 

Όσον αφορά στην κυβερνητική πολιτική που έλαβε σάρκα και οστά από το 2019 και έπειτα δίνεται έμφαση στη μείωση των φόρων και της ανεργίας, στην εξασφάλιση ενός μεγάλου πακέτου ευρωπαϊκών κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, στην προσέλκυση επιχειρηματικών κολοσσών στην ελληνική επικράτεια και άλλου. 

Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζουν ότι δεν έχουν λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά εκτιμούν ότι υπάρχει ήδη ένα θετικό ισοζύγιο που στο τέλος του δρόμου θα μετρήσει ακόμα και για ένα μέρος από εκείνους που σήμερα εξακολουθούν να δηλώνουν αναποφάσιστοι. 

Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει στη «γραμμή» της σύγκρισης με το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρεί ότι το αποτελεί ένα δυνατό σημείο για τον ίδιο και το κόμμα του, την ώρα μάλιστα που ένα κομμάτι των πολιτών στην ευρύτερη κεντροδεξιά, αλλά και στην κεντροαριστερά απορρίπτουν διαρρήδην την επιστροφή του κ. Τσίπρα στην εξουσία.  

Επιπλέον, το κυβερνών κόμμα ποντάρει και στα αποτελέσματα της πολιτικής του σε άλλους πιο ευαίσθητους τομείς, όπως είναι η αμυντική θωράκιση της χώρας, αλλά και το μεταναστευτικό, ώστε να απευθυνθεί και στα πιο συντηρητικά κοινά, δημιουργώντας ανάχωμα προς τους μικρότερους σχηματισμούς που καραδοκούν. 

Εν κατακλείδι, η Νέα Δημοκρατία ξεκινά ένα μαραθώνιο τριάντα ημερών με ευνοϊκό άνεμο(όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις), αλλά τον τελικό λόγο έχει πάντα ο ελληνικός λαός την ώρα της κάλπης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Περί πολιτικής ψευδολογίας

Η πολιτική είναι ένα παιχνίδι παθών και αλληλο-συγκρουόμενων συμφερόντων και η υποκρισία είναι ένας από τους βασικούς της κανόνες. Ο Μακιαβέλι, στην κλασική περί ‘’Ηγεμόνος’’ πρ...

Φόρτωση άρθρων...