Παρασκευή
21 Ιουνίου 2024

Τα «έπεα πτερόεντα» της αντιπολίτευσης

Συμφωνώ ασμένως με τον φίλο και συνάδελφο «εν όπλοις» Λουκά Γεωργιάδη, με τις τεκμηριωμένες αναλύσεις του, στον «Λυκαβηττό», ιδιαιτέρως- μάλιστα- λόγω γνώσεων και εμπειρίας, σε θέματα που αφορούν τον τομέα της οικονομίας. Στο τελευταίο άρθρο, με τίτλο, «Η Moody’s και η γκάφα των κομμάτων της αντιπολίτευσης», αποδομεί πλήρως τις έωλες απόψεις των κομμάτων πέραν της ΝΔ, τα οποία ολοφύρονται για την μη αναβάθμιση της οικονομίας από τον οίκο Moody’s, θέλοντας να θολώσουν το «success story» για την οικονομία της χώρας μας.

Δεν εκπλήσσομαι με την στάση αυτή, επειδή το ‘’έργο’’ της αντιπολίτευσης είναι να «βγάλει ξύγκι από την μύγα», με την έννοια ότι για να διατηρούν την επαφή τους, με τα γλίσχρα ακροατήρια που τους ακολουθούν, έχουν στόχο να κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση, ακόμα και για γεγονότα ήσσονος σημασίας. Αναφαίρετο δικαίωμα των κομμάτων που βρίσκονται στην αντιπολίτευση, (το οποίο είναι και Συνταγματικά κατοχυρωμένο), έχει σχέση με τον έλεγχο των κυβερνητικών πεπραγμένων και παράλληλα την κατάθεση προτάσεων, σύμφωνα με την ιδεολογική τους τοποθέτηση.

Του Γιάννη Μιχαήλ

Έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία, η οποία είναι γέννημα της αρχαίας Ελλάδος και αυτό τεκμαίρεται από το γεγονός, ότι σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, στην μεγάλη πλειοψηφία, όλοι ομνύουν στο όνομα της Δημοκρατίας. Στα Δημοκρατικά καθεστώτα, η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία αντιπολιτεύεται, κάνοντας κριτική (ακόμα και σκληρή) στα πεπραγμένα της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα ξεδιπλώνει τις δικές της προτάσεις, οι οποίες εάν εκτιμηθούν από τους ψηφοφόρους, τότε στις εκλογές, θα υπάρξει κυβερνητική μεταβολή.

Στην χώρα μας, δυστυχώς o αντιπολιτευτικός λόγος των κομμάτων είναι ελλιπής. Γι’ αυτό και υπάρχει η χαοτική διαφορά, ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό το γεγονός, το οποίο αντιστρατεύεται και την λογική, ότι στα Δημοκρατικά καθεστώτα, υπάρχουν πάντοτε εναλλαγές των κομμάτων.

Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, έχει σχέση με μια φράση, από την βαριά κληρονομιά, που μας άφησε ο Όμηρος. Και η φράση αυτή είναι «έπεα πτερόεντα», δηλαδή «τα φτερωτά λόγια, τα λόγια του αέρα». Δυστυχώς τέτοια λόγια χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση και πάνω στην απελπισία της αναρωτιέται: «Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε»;

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Της Κεντροαριστεράς το «σιδηρούν κιγκλίδωμα»

«Των Ινστιτούτων και της κεντροαριστεράς το σιδηρούν κιγκλίδωμα» εξελίσσεται στον «αριστερότερα» (λέμε τώρα!) του κλασσικού κέντρου (και της κυβέρνησης) πολιτικό χώρο στον απόηχο μ...

Φόρτωση άρθρων...