Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Τα Ισόβια για ειδεχθή εγκλήματα να είναι Ισόβια

Απόψεις Του Ειδικού Συνεργάτη

Πόσο μπορεί να αντέξει μια κοινωνία και ένας λαός όλα αυτά τα φαινόμενα βίας και βιασμών ανηλίκων παιδιών; Ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι και ή θα κοπεί ή θα σπάσει υπό το βάρος των ειδεχθών εγκλημάτων που καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Και απάντηση δεν υπάρχει, οι βιαστές με σκυμμένο το κεφάλι παραδίδονται στις αρμόδιες αρχές και τα θύματα και οι οικογένειες τους προσπαθούν να ανέβουν τον Γολγοθά που τους περιμένει.

Όλοι αναμένουμε την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης που και οι δικαστές κάνουν την δουλειά τους όσο μπορούν καλύτερα με βάση πάντα την νομολογία που έχει ψηφιστεί από την Βουλή. Και από εκείνη την στιγμή αρχίζουν τα δύσκολα, η Δικαιοσύνη κινείται με βάση τον Ποινικό Κώδικα, το Σύνταγμα και την έννομη τάξη, προσπαθώντας να τιμωρήσει τον θύτη, εφόσον κριθεί ένοχος, και να αποδώσει δικαιοσύνη, ώστε το θύμα να πάρει μια ανάσα ανακούφισης και να συνεχίσει τη ζωή του σε ένα νέο περιβάλλον.

Όμως πολλές φορές, αν όχι όλες, βρισκόμαστε μπροστά σε κακουργηματικές πράξεις με τους θύτες να... απολαμβάνουν την νομοθεσία και να σκέφτονται την επόμενη μέρα. Και ο απλός πολίτης δεν μπορεί να κατανοήσει πολλές φορές την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης, την οποία σεβόμαστε, που δίνει στην ουσία σε επικίνδυνους εγκληματίες μια δεύτερη ευκαιρία.

Δηλαδή ένας που βιάζει ένα παιδί, και το κακοποιεί πολλάκις, γιατί πρέπει ο νόμος να του δίνει την ευκαιρία να ζήσει μια δεύτερη ζωή και να μην πεθάνει στην φυλακή. Όταν λέμε ΙΣΟΒΙΑ να το πράττουμε κιόλας. Δηλαδή το κτήνος που βίασε το κοριτσάκι στη Ρόδο, πρέπει να βγει έξω σε μερικά χρόνια; Ποτέ δεν πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα και να αλλάξει το νόμο επί το αυστηρότερο, αύριο κιόλας, όταν ένα κτήνος, δυστυχώς την τελευταία περίοδο αυξάνονται, προβεί σε τέτοιες πράξεις να γνωρίζει ότι θα πεθάνει στην φυλακή. Η ποινή που προβλέπει ένας νόμος για κάθε παράνομη πράξη, διαφέρει χρονικά πολύ σε σχέση με την έκτιση της όποιας ποινής. Άτομα που τιμωρούνται με την ποινή των ισοβίων να είναι ισόβια και όχι οι δολοφόνοι, οι τρομοκράτες, οι βιαστές, οι έμποροι ναρκωτικών, να κυκλοφορούν ελεύθεροι σε λίγα χρόνια από την καταδίκη τους. Η κοινωνία βράζει και θέλει απαντήσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...