Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Τα ηχηρά μηνύματα Στουρνάρα στο εκλογικό σώμα

Χθες, η Τράπεζα Ελλάδος έδωσε στη δημοσιότητα την ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκπέμπει ηχηρά μηνύματα, δύο μήνες πριν τη διενέργεια των Ευρωεκλογών.

Ο Διοικητής Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων, είπε τα πράγματα όπως είναι και όποιος έχει μυαλό θα καταλάβει. Το βασικό μήνυμα απευθύνεται στο εκλογικό σώμα, επισημαίνοντας εμμέσως πλην σαφώς, ότι όσα έχει επιτύχει η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να πάνε στράφι.

Προαπαιτούμενο αποτελεί η πολιτική σταθερότητα, οπότε πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά τι θα επιλέξουμε μέσα στο παραβάν για να μην υπάρξουν ανατροπές και να συνεχίσει η κυβέρνηση απερίσπαστη το έργο της. Όσοι νομίζουν ότι θα κάνουν ζημιά στη ΝΔ, απλά πρέπει να γνωρίζουν ότι κάνουν ζημιά στον εαυτό τους.

Ο κ. Στουρνάρας έστειλε το μήνυμα προς την κυβέρνηση για δημοσιονομική σύνεση και υπευθυνότητα, καθώς δεν υπάρχει εφησυχασμός, λόγω των κινδύνων και των προκλήσεων. Ζήτησε τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων με στόχο την ενίσχυση της ευημερίας για την περαιτέρω ενδυνάμωση των θεσμών. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά "η Ελλάδα έχει την ιστορική ευκαιρία να ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό της οικονομίας της, συγκλίνοντας προς τον ευρωπαϊκό μέσο όρο", ενώ υπογράμμισε ότι "χρειάστηκαν 13 χρόνια για να ανακτήσει η χώρα την επενδυτική βαθμίδα, κάτι που υποδηλώνει ότι η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία στην άσκηση οικονομικής πολιτικής είναι κρίσιμοι παράγοντες που ανακτώνται πολύ δύσκολα αν χαθούν".

Κατά τα λοιπά, η ανάπτυξη φέτος θα "τρέξει" με 2,3%, ο πληθωρισμός με 2,8%, το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στο  2,1% του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος και το δημόσιο χρέος στο 152,3%. Σ

ε κάθε περίπτωση, το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ χθες από τη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ξεκαθάρισε πως ό,τι περισσεύει, θα μένει στον "κουμπαρά" για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης διεθνούς κρίσης.

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Φόρτωση άρθρων...