Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Το ΔΝΤ «δείχνει» τα ψέματα του Τσίπρα στους ψηφοφόρους

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μία από τις πλέον φιλικές... εκθέσεις του για την Ελλάδα, μάλλον... σταυροκοπιέται να μην υπάρξουν ανατροπές στις προσεχείς εκλογές και στάζει... μέλι για την πορεία της οικονομίας μας.

Το Ταμείο εμφανίζεται σίγουρο για την εξασφάλιση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και μάλιστα στην έκθεση του δεν έλαβε υπόψιν το γεγονός ότι το 2022 έκλεισε με πρωτογενές πλεόνασμα, αντί για πρωτογενές έλλειμμα 1,5 δισ. ευρώ που είχε αρχικώς προβλεφθεί από την κυβέρνηση. Επιπλέον, προβλέπει υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης με ποσοστό 2,6% για φέτος, ενώ το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδας έχουν εκφράσει πιο συντηρητικές προβλέψεις για 2,3% και 2,2% αντίστοιχα. Επιπλέον, συντηρητικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την πορεία του δημοσίου χρέους, το οποίο θα υποχωρήσει στο 143% του ΑΕΠ το 2028, ενώ πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι αν δεν διαταραχθεί η κανονικότητα στην Ελλάδα, το 2032, το δημόσιο χρέος θα είναι κάτω από το 100% του ΑΕΠ.

Επιπλέον, πρέπει να κρατήσουμε ότι οι προβλέψεις του Ταμείου για την πορεία των πρωτογενών πλεονασμάτων σταδιακά στο 2% του ΑΕΠ έως το 2028, λαμβάνουν υπόψιν το στοιχείο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση των φόρων, ενώ τα φορολογικά έσοδα θα αυξάνονται, ως αποτέλεσμα των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης. Τι μας λέει δηλαδή το ΔΝΤ, βασισμένο στα στοιχεία που έχει εξετάσει ενδελεχώς για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας; Ότι, τα επόμενα χρόνια και υπό... κανονικές (πολιτικές και οικονομικές) συνθήκες, δεν πρόκειται να υπάρξουν αυξήσεις φόρων και όσο θα επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, τόσο θα μειώνονται και οι επιβαρύνσεις. Μάλιστα, η συμβολή των εσόδων to 2022 διαμορφώθηκε στο 51% του ΑΕΠ, φέτος θα υποχωρήσει στο 47,9% και το 2028 θα κινείται κοντά στο 43%. Ας κρατήσουμε αυτά τα στοιχεία σε σχέση με τον φορολογικό ορίζοντα των επόμενων πολλών ετών, καθώς είναι ένα στοιχείο υψίστης σημασίας.

Το ΔΝΤ "δείχνει" τα ψέματα του Τσίπρα στους ψηφοφόρους

Οι θετικές προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την οικονομία τα επόμενα χρόνια, συνιστούν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα εκπέμπουν ευρύτερα πολιτικά μηνύματα με αποδέκτες τον... Τσίπρα, τους... αγνώστους Χ πρωθυπουργούς, τους μικρούς πολιτικούς... χαβαλέδες και τον ελληνικό λαό.

Για να το κάνουμε... φραγκοδίφραγκα, όλες αυτές οι ακοστολόγητες υποσχέσεις του Τσίπρα θα οδηγήσουν σε πλήρη ανατροπή των δεδομένων στην οικονομία και έτσι θα υπονομευτεί η πορεία αποκλιμάκωσης του χρέους. Εν ολίγοις θα εμπλακούμε σε άσχημες περιπέτειες και κυρίως δεν μπορεί να έχει κανένας σκεπτόμενος, σοβαρός και λογικός άνθρωπος εμπιστοσύνη στους τύπους που το 2015 ήρθαν και προκάλεσαν όσα προκάλεσαν. Υπάρχει όμως και η άλλη εκδοχή. Όλα αυτά που υπόσχεται ο Τσίπρας είναι ψέματα, δεν εφαρμόζονται, οπότε και σε μια τέτοια περίπτωση, υλοποιούνται οι στόχοι που δημοσιοποίησε το Ταμείο.

Εν ολίγοις, το εκλογικό σώμα πρέπει να είναι πολύ... υποψιασμένο και να γνωρίζει ότι περιθώρια για παροχές σε συνθήκες πρωτογενών πλεονασμάτων δεν υπάρχουν, τουλάχιστον με τον τρόπο που τις ξέρουμε κατά τα τελευταία τρία χρόνια, λόγω πανδημίας, ενεργειακής κρίσης και πληθωρισμού. Όσοι πιστεύουν ότι θα ψηφίσουν τον Τσίπρα και θα γίνουν... πλούσιοι ξαφνικά, ας κάνουν μια πλήρη περιστροφή 360 μοιρών, μπας και συνέλθουν! Ή θα οδηγήσει τη χώρα σε νέα περιπέτεια και θα στείλει τον τελικό λογαριασμό σε όλους ή λέει απροκάλυπτα ψέματα για να... αρπάξει ό,τι μπορεί από ψήφους, οπότε, θα παραμείνει πιστός στη... γραμμή που ακολουθούσε από το 2010-2014 και η οποία ανατράπηκε πλήρως την περίοδο 2015-2019. Εν ολίγοις, θα πιαστούν κορόιδα αυτοί που θα τον πιστέψουν και θα τον ψηφίσουν.

Εμείς προειδοποιούμε και ανοίγουμε απλά τα... μάτια του κόσμου. Πειράματα με την ψήφο δεν γίνονται. Και μη νομίζουν κάποιοι ότι επειδή βγήκαμε από τον σκληρό μνημονιακό πυρήνα την τελευταία τετραετία, ότι έχει εκλείψει ο κίνδυνος να εμπλακούμε ξανά σε ανάλογες καταστάσεις. Το διεθνές περιβάλλον παραμένει ρευστό, η αβεβαιότητα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει τελειώσει, ο κίνδυνος τραπεζικού ντόμινο υπάρχει και το χειρότερο που θα μπορούσε να μας συμβεί σε μια δύσκολη στιγμή, είναι να περιμένουμε σωτηρία από τον... Τσίπρα και τους... υπαλλήλους του μαγαζιού του! Καήκαμε...

Γιατί τρέμει ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερη εκλογική αναμέτρηση

Τα ψέματα του Τσίπρα στοχεύουν στη συσπείρωση των ψηφοφόρων του, μπας και μπορέσει να διαμορφώσει συνθήκες συγκρότησης κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, η οποία με όρους οικονομίας, θα είναι δύσκολο να είναι... προοδευτική.

Ο... εκνευριστικός όρος "προοδευτική διακυβέρνηση" περιλαμβάνει όλα τα... ανώμαλα, όπως άνοιγμα συνόρων, χαλαρές ποινές για αδικήματα και πολλά άλλα, που δεν χρειάζεται να γράψουμε καθώς ο καθένας μπορεί να τα αντιληφθεί. Αριστερά και προοδευτική διακυβέρνηση με σύγχρονους οικονομικούς όρους και όρους μάνατζμεντ είναι σαν να θεωρεί κάποιος ότι μπορεί να ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου και να προσγειωθεί... άνετα στο έδαφος από ύψος 33.000 ποδιών!  Γιατί πρόοδος με φόρους σε μια χώρα με υψηλό χρέος και με διαρκή εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, δεν μπορεί να υπάρξει. Γιατί μια τέτοια... πρόοδος, ισοδυναμεί με καθήλωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, χαμηλούς μισθούς, ανεργία και ισοπέδωση των μικρομεσαίων στρωμάτων.

Ο Τσίπρας τα παίζει όλα για όλα, υποσχόμενος ότι θα ρίξει τις τιμές με έναν... μαγικό τρόπο, θα διαγράψει χρέη, επίσης με έναν μαγικό τρόπο, ενώ όσο δεν τοποθετείται ρητά για τα θέματα φορολογίας, μάλλον σκέφτεται αυτό που σκέφτεστε. Βέβαια, η μη αναφορά σε μειώσεις φόρων μπορεί να έχει να κάνει με το ακροατήριο του, το οποίο ζητεί φόρους για τους... άλλους. Ας έχουμε πάντα στο μυαλό κάτι ανάλογο με τα μέτρα που εφάρμοσαν την περίοδο 2015-2019. Έστω και αν υπήρχε η πίεση του τρίτου και αχρείαστου μνημονίου που προκάλεσε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι αντιλαμβανόμαστε πώς... αντιλαμβάνονται την οικονομική ανάπτυξη, μέσα από τη φορολογική αφαίμαξη.

Η μεγάλη αγωνία του Τσίπρα είναι να μην καταγράψει ποσοστό κάτω από 28% στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ένα τέτοιο ποσοστό θα έχει μηδενίσει τις πιθανότητες συγκρότησης μιας κυβέρνησης που θα μοιράζει με... τέρας, οπότε αναγκαστικά θα πάμε για νέα αναμέτρηση στις 2 Ιουλίου. Εκεί τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ χειρότερα για τον ίδιο τον Τσίπρα. Εφόσον, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας είναι πάνω από 4 μονάδες και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάτω από 28%, τότε, θα είναι πάρα πολλοί οι ψηφοφόροι του, οι οποίοι θα απογοητευτούν και δεν θα πάνε να ψηφίσουν.

Σε αυτούς πρέπει να συμπεριλάβουμε και πολλούς νέους, οι οποίοι θα εργάζονται στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές και δεν θα μπουν στα έξοδα να πάνε να ψηφίσουν στον τόπο όπου είναι εγγεγραμμένοι, για μια... χαμένη υπόθεση. Επιπλέον, χιλιάδες θα είναι αυτοί που θα δίνουν εξετάσεις στα πανεπιστήμια και δεν θα είναι εύκολο να πάνε στον τόπο τους ή δεν θα έχουν το μυαλό να ψηφίσουν, λόγω... κρυάδας από το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου. Όσο για τους 17άρηδες και 18άρηδες μάλλον θα έχουν το μυαλό τους στις διακοπές, ενώ θα είναι απογοητευμένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, προεξοφλώντας ότι το... παιχνίδι έχει κριθεί. Μιλάμε πάντα για τους νέους που σκέφτονται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Εν κατακλείδι, η προσφυγή σε δεύτερη κάλπη, με την υπόθεση εργασίας ότι στην πρώτη, η Νέα Δημοκρατία θα έχει επιτύχει νίκη με διαφορά πάνω από 4 μονάδες, θα βάλει σε μεγάλες περιπέτειες τον Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει... καταδικαστεί να βρίσκεται στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το ποσοστό μπορεί να είναι και χαμηλότερο σε σχέση με αυτό της 21ης Μαΐου! Σε μια τέτοια περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία ακόμη και αν δεν σχηματίσει αυτοδύναμη ή συνεργαζόμενη κυβέρνηση, θα έχει κάθε λόγο να θέλει να πάμε και σε... τρίτη εκλογική αναμέτρηση, προκειμένου να στείλει τον Τσίπρα, ακόμη πιο... βαθιά στον πάτο της θάλασσας!

Άλλωστε, αποτελεί τον καλύτερο... πελάτη του Μητσοτάκη και τα καλά... μαγαζιά δεν χαλάνε... χατίρια στους καλούς πελάτες! Πάντως, 6 ήττες σε 4 χρόνια και δύο ακόμη που έρχονται τον προσεχή Οκτώβριο, μάλλον θα συνιστούν μείζον θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του. Οπότε έχει κάθε λόγο να τρέμει και να ζητεί εναγωνίως τη διάσωση του, έστω μέσα από μια κυβέρνηση-"κουρελού" στην οποία δεν θα είναι αυτός πρωθυπουργός, αλλά θα συμμετέχει στη νομή της εξουσίας. Ίδωμεν!

Κατά τα λοιπά, ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με τύχη και υγεία για όλους! Το θείο δράμα να συγκινήσει τις ψυχές μας, το Άγιο Φως να μας φωτίσει γενικώς και η Ανάσταση του Κυρίου να μας οδηγήσει στη λύτρωση και όχι να μας βάλει σε περιπέτειες και... δράματα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Ο Σωκράτης και η νέα ηγεσία

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών,που υπαγορεύουν και νέες ηθικές προσεγγίσεις.

Φόρτωση άρθρων...