Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Το φαινόμενον Μάνος

 

            i. O Στέφανος Μάνος υπήρξε μεγαλοϊδεάτης. Θέλησε να εκσυγχρονίσει την Ελλάδα. Προσπάθησε να την ελευθερώσει από την δουλεία των ελλειμμάτων της.

Επιδίωξε να την καταστήσει υπερήφανη μεταξύ των Ευρωπαίων Εταίρων (!).

            ii. Προσέκρουσε όμως, έτσι, στους Νεοέλληνες. Ο καθένας ενδιαφέρεται για τον εαυτό του. Συνολικά δε, οι περισσότεροι δεν επιθυμούν να είναι παραγωγικά εργαζόμενοι (!!!).

            iii. Η γεωργία έχει εγκαταλειφθεί. Τα χωριά έχουν ερημώσει. Παιδιά δεν γεννιούνται. Μουσουλμάνοι καλλιεργούν ελληνική γη (!). Η οικοδομή έχει περιέλθει σε Αλβανούς (!). Οι χειρώνακτες Έλληνες έγιναν πλέον σπάνιο είδος.   

            iv. Οι Νεοέλληνες, δια της πάγιας και πλαγίας κομματικής οδού, πέτυχαν την επιθυμητή αναβάθμιση. Από εργαζόμενοι έγιναν μισθοδοτούμενοι. Αυτό δε κυρίως εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου (!!!).

            v. Διάκριση σπάνια έχουμε πετύχει στην Εν. Ευρώπη. Και είναι θλιβερή. Πρωτεύουμε στο δημόσιο χρέος (δηλαδή στο άθροισμα των ελλειμμάτων) (!!!).  

            ● Οι απόψεις Μάνου πολιτικά περιθωριοποιήθηκαν, δεν βρήκαν οπαδούς (!!!).

            vi. Κάθε ασωτία, όμως,  έχει και το τέλος της. Η Τουρκία διευρύνει την εναντίον μας πολεμική. Η Ελλάς αυτοϋπονομεύεται: Η πραγματικότητα θα δικαιώσει τον Μάνο στο τέλος.

Είθε, τότε, να μην είναι πολύ αργά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Φόρτωση άρθρων...