Τρίτη
14 Μαΐου 2024

To νέο... μπόνους Τσίπρα στην αυτοδυναμία Μητσοτάκη, με τη βοήθεια του... Ερντογάν

Οι αγορές κρατικών ομολόγων και μετοχών έχουν προεξοφλήσει την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο, μέρα με την ημέρα διαμορφώνονται συνθήκες ισχυρότατης πλειοψηφίας, με άξονα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και εσωτερικής ασφάλειας.

Η περίπτωση της Ροδόπης και το πλήρες... ξεβράκωμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζει εις βάρος της εθνικής ασφάλειας, είναι ξεκάθαρο ότι θα διώξουν κόσμο από το κόμμα του. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ακόμη μία μερίδα πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ με εθνική συνείδηση και όταν διαβάζουν για ολόκληρα... κονβόι από τη Γερμανία που ήρθαν για να ψηφίσουν στη Ροδόπη, είναι προφανές ότι δεν τα βλέπουν και με τόσο καλό... μάτι. Ιδίως, αν λάβουμε υπόψιν ότι το σοκ από το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου λειτουργεί ως... αποσυγκολλητική ουσία, για τη σχέση τους με τον... χαμένο Τσίπρα! Όπως δείχνουν τα πράγματα, οι διαρροές που είχαν αρχίσει, μάλλον θα επιταχυνθούν, οπότε, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με την απειλή μιας νέας ήττας πολύ μεγαλύτερων διαστάσεων από αυτήν του Μαΐου...

Ο πρώην διπλωματικός σύμβουλος του Τσίπρα Γιώργος Αϋφαντής, ήρθε με τις δηλώσεις του περί παρέμβασης της Τουρκίας στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ το 2014, να ρίξει ακόμη περισσότερο "λάδι στη φωτιά". Δεν είναι μόνο οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, οι οποίοι εξελέγησαν με γραμμή από την Άγκυρα και τον θριαμβευτή των πρόσφατων εκλογών, Ερντογάν. Το εκλογικό σώμα ανακαλεί στη μνήμη του, μια σειρά από δηλώσεις και γεγονότα. Δεν είναι μόνο η αναφορά του... συντρόφου Φίλη για "τουρκική μειονότητα". Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Ζουράρι, ο οποίος με κυνικό τρόπο είχε δηλώσει ότι δεν τρέχει και τίποτα αν χάσουμε 20-30 νησιά από την Τουρκία ή επίσης του άλλου συντρόφου Μπαλάφα, που είχε πει ότι θα ρισκάρουμε σε σχέση με την Τουρκία, να μην προχωρήσουμε σε αγορές εξοπλιστικών συστημάτων. Επιπλέον, δεν ξεχνάμε ότι στενός συνεργάτης του Τσίπρα σε νευραλγικό πόστο της εξωτερικής μας πολιτικής, τα είχε "φτιάξει" με Τουρκάλα, η οποία ήταν πολύ καλά... διαβασμένη για τα Ελληνοτουρκικά.

Ανηφόρα και κατήφορος...

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία τραβάει την ανηφόρα και ο Τσίπρας την... κατηφόρα.

Ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του, στην πιο... ήπια εκδοχή, δεν είναι και τόσο... φιλέλληνες! Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ερντογάν κρατάει τον Τσίπρα, πολύ γερά. Και αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί στην πράξη με αναλυτικά στοιχεία, τα οποία θα έρθουν κάποια στιγμή στο φως. Η συνάντηση των δύο ωρών που είχαν προ ετών ο Τσίπρας με τον "Σουλτάνο" κρύβει όλα τα ένοχα μυστικά και... ντοκουμέντα! Ο ίδιος ο Τσίπρας, με τις κινήσεις του απλά κάνει χειρότερα τα πράγματα, λέγοντας ότι όσα καταγγέλλει ο Μητσοτάκης είναι... κυπατζίδικα και "εθνικά επικίνδυνα"! Φωνάζει ο... Τσίπρας για να φοβηθεί ο νοικοκύρης! Δείχνει να μην έχει καταλάβει τι έχει γίνει στη Ροδόπη, σε τι ατοπήματα έχει υποπέσει και πώς πρέπει να το διορθώσει. Αλλά, δεν μπορεί να διορθώσει τίποτα, γιατί είναι δέσμιος του... προσκυνήματος στον Ερντογάν! Για τον λόγο αυτό και εμφανίζεται αμετανόητος...

Ο Μητσοτάκης έχει σηκώσει πολύ ψηλά το θέμα της Ροδόπης, θα το θέσει υπόψιν του "Σουλτάνου" στην προσεχή Σύνοδο του ΝΑΤΟ και ο Τσίπρας πρέπει να ανησυχεί ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για αποκαλύψεις, οι οποίες θα προκαλέσουν αίσθηση. Επιπλέον, συνδεόμενη με τις υπόγειες διεργασίες και εμπλοκές Ρωσίας και Τουρκίας στην Ελλάδα, είναι η περίπτωση των κομμάτων Ελληνική Λύση και ΝΙΚΗ. Πούτιν και Ερντογάν είναι απομονωμένοι από τη Δύση και ταυτόχρονα, δεν έχουν την... άνεση να προσέχουν τα "παιδιά" που έχουν υπό την προστασία τους.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να αποτελέσουν ένα πρόσθετο "μπόνους" για τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Τα "παρατράγουδα" με τους κομμένους υποψηφίους του Βελόπουλου και του Νατσιού και την τοποθέτηση ημετέρων στα ψηφοδέλτια, έρχονται και "κουμπώνουν" με τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του. Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες, φαίνεται ότι έχουν κοινή συνισταμένη, η οποία συνοψίζεται στους εξωτερικούς εχθρούς της Ελλάδας, δηλαδή την Τουρκία και τη Ρωσία, που επιζητούν ισχυρή διείσδυση στη χώρας μας. Το πρόβλημα τους έγκειται στο γεγονός ότι Ο Ερντογάν και ο Πούτιν είναι απομονωμένοι αυτή τη στιγμή και οι σπασμωδικές κινήσεις που κάνουν σε πολλά επίπεδα και με πολλούς... φίλων εκτός των συνόρων τους, θυμίζουν τον γάιδαρο που... φορτώνει, λίγο πριν τα τινάξει!

Ειδικά, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναλάβει να πάει τη... χορηγία υπέρ Μητσοτάκη, μέχρι το τέλος. Αλλά και τα άλλα κομματίδια που βρίσκονται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον οι ψηφοφόροι τους καταλάβουν τον ρόλο τους, θα μπορούσαν να δώσουν "χρυσό" μπόνους στην αυτοδυναμία του Μητσοτάκη. Το αποτέλεσμα της κάλπης στις 25 Ιουνίου είναι σίγουρο ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα μας οδηγήσει σε μια νέα εποχή, όπου πολλά... περίεργα, εκ των πραγμάτων, θα απαντηθούν. Εφόσον ο Μητσοτάκης κερδίσει μια ισχυρή αυτοδυναμία, είναι υποχρεωμένος να ανταποδώσει στους... χορηγούς του, όσα τους προσέφεραν. Μόνο που δεν ξέρουμε αν θα τους αρέσει αυτή η... ανταπόδοση!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νομοθετικό Χάος

Ι. Προϋπόθεση νομοθέτησης είναι η συνειδητοποίηση της δογματικής του δικαίου. ● Δόγμα είναι το αυταπόδεικτο, άρα και μη αμφισβητούμενο. Είναι για τους Χριστιανούς, ...

Φόρτωση άρθρων...