Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Το Χ.Α. «ψηφίζει» Μητσοτάκη με... χίλια και η JP Morgan διαφημίζει τα ομόλογα μας

Μια ανάσα από τις 1.000 μονάδες βρέθηκε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών, κάτι που αποτελεί υψηλό οκτώ και πλέον ετών, καθώς είχε να βρεθεί στο συγκεκριμένο επίπεδο από τις 9 Δεκεμβρίου 2014!

Την ημερομηνία αυτή άρχισε να μας παίρνει η κάτω βόλτα, λόγω της προκήρυξης πρόωρων εκλογών και στη συνέχεια ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ με τα εγκλήματα του για να απαξιώσει και τη χρηματιστηριακή αγορά, αφού προηγουμένως ισοπέδωσε το τραπεζικό σύστημα και προκάλεσε ζημία άνω των 200 δισ. ευρώ στην οικονομία με την είσοδο μας στο τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 997,81 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 1,92% και τζίρο πάνω από 126 εκατ. ευρώ. Η πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς συνδέεται άμεσα με τις πολιτικές εξελίξεις και τη διενέργεια των προσεχών εκλογών, ενώ το νέο υψηλό 8 ετών συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης των επενδυτών προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι αγορές προεξοφλούν εξελίξεις και το μόνο σίγουρο είναι ότι το Χ.Α. δεν ανεβαίνει για τα... μάτια του Τσίπρα και του... Πολάκη!

Την ίδια στιγμή, ένας από τους κορυφαίους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης στον κόσμο, η S&P, δίνει πόντους στην Ελλάδα στέλνοντας το μήνυμα ότι αν δεν γίνουν πολιτικές... ανοησίες, τότε η ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας από τη χώρα μας, θα είναι θέμα ολίγων μηνών, αφού όμως ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό. Ο αμερικανικός οίκος, σε σχετική έκθεση του επισημαίνει ότι οι Ελληνικές τράπεζες είναι αντιμέτωπες με ένα δύσκολο έτος λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών. Προσθέτει δε ότι ο κλάδος είναι σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με το παρελθόν για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις αυτές και οι προοπτικές τους παραμένουν θετικές.

Η S&P εκτιμά ότι η κερδοφορία των τραπεζιών θα συνεχίσει να αυξάνεται και φέτος, φτάνοντας αυτήν των ευρωπαϊκών τραπεζών. Σίγουρα η αξιολόγηση της S&P έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τη σημερινή εικόνα της Ελλάδας, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν οποιονδήποτε ενδεχόμενο πολιτικής αλλαγής. Εν ολίγοις δεν βλέπουν τίποτα άλλο στον ορίζοντα, πλην της συνέχισης της διακυβέρνησης της χώρας με κορμό τη Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη. Τελεία, παράγραφος...

Η JP Μorgan "ψηφίζει" Ελληνικά ομόλογα

Χθες, ο αμερικανικός οίκος JP Morgan βγήκε και προέτρεψε τους επενδυτές να τοποθετηθούν στα ελληνικά ομόλογα, τα οποία θα δώσουν τις καλύτερες αποδόσεις σε σχέση με το ρίσκο.

Η Ελλάδα, εφόσον δεν μεταβληθεί το πολιτικό σκηνικό, θα επανέλθει σε επενδυτική βαθμίδα, τα δισεκατομμύρια που θα τοποθετηθούν στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια ανέρχονται σε πολλές πολλές δεκάδες και γενικώς, υπάρχει η σιγουριά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και την Ευρώπη, ότι δεν υπάρχει περιθώριο επανάληψης των... ανοησιών του 2015. Επιπλέον, είναι τουλάχιστον αφελής όποιος πιστεύει ότι οι επενδυτικοί κολοσσοί φέρνουν κεφάλαια στη χώρα μας, αν δεν έχουν... μελετήσει διεξοδικά και εξονυχιστικά το ενδεχόμενο μη επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα. Φανταζόμαστε ότι το ίδιο ισχύει και για τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν νομίζουμε ότι το συμφέρει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, που τον κατηγορούσε ότι κατέστρεψε τη χώρα και μάλιστα "κρέμασε στα μανταλάκια" στελέχη του για ανύπαρκτη εμπλοκή τους στο θέμα της Νovartis.

Οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι πριν... κλικάρουν την Ελλάδα και προωθήσουν τα κεφάλαια τους, έχουν πάρει τις σχετικές πληροφορίες από τις κυβερνήσεις των χωρών τους, σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στη χώρα μας. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι οι εισροές ξένων κεφαλαίων σχετίζονται με το ενδεχόμενο σύμπραξης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Βαρουφάκη, τότε να πάνε σε... γιατρό να τους εξετάσει!

Η MS έριξε... πακέτο 23 εκατ. ευρώ στη Mytilineos

Συναφές με όλα τα προαναφερόμενα είναι το νέο πακέτο που απέκτησε στον Μυτιληναίο, ένας ακόμη παγκόσμιος επενδυτικός κολοσσός, η Morgan Stanley.

Χθες, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε προσυμφωνημένη συναλλαγή για το 0,7% του μετοχικού κεφαλαίου της Mytilineos. Οι Αμερικανοί έριξαν 23 και κάτι... μύρια αποκτώντας 1.020.000 μετοχές της Mytilineos, στην τιμή των 22,66 ευρώ, που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό. Αν πιστεύει κάποιος ότι ένας παγκόσμιος κολοσσός αγοράζει στο ιστορικό υψηλό μια μετοχή επειδή ακούει τις... ανοησίες του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, τότε είναι πολύ μεγάλος.... κολοσσός! Μπορεί να μην ψηφίζουν οι οίκοι, ωστόσο, δεν είναι και... κορόιδα να επενδύσουν σε χώρες, αν δεν είναι σίγουροι για το πολιτικό περιβάλλον. Και οι κινήσεις τους φανερώνουν ότι προεξοφλούν το θετικό σενάριο. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, ότι αν στραβώσει κάτι λόγω δικών μας κακών επιλογών, τότε τα μαζεύουν και φεύγουν...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

Ο Σωκράτης και η νέα ηγεσία

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών,που υπαγορεύουν και νέες ηθικές προσεγγίσεις.

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

Φόρτωση άρθρων...