Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Η επανεκλογή του Μητσοτάκη και τα... ανέκδοτα του αξιολύπητου ΣΥΡΙΖΑ

Όλες -μα όλες- οι εκθέσεις των διεθνών οίκων για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, των ομολόγων και του Χρηματιστηρίου Αθηνών αναφέρονται στις θετικές προοπτικές που έχουν δημιουργηθεί, θέτοντας όμως, ως απαραίτητη προϋπόθεση την επανεκλογή της Νέας Δημοκρατίας και τη συνέχιση της πρωθυπουργίας Μητσοτάκη.

Προφανώς, δεν μπορεί να κατηγορήσει τους ξένους οίκους για χρήματα από τη "Λίστα Πέτσα" ή κάποια άλλη λίστα, καθώς λειτουργούν με γνώμονα τα αυστηρότατα κριτήρια επιλογής επενδύσεων που θέτει το καταστατικό τους και φέρει το βαρύ όνομα τους. Έτσι, προκειμένου να διοχετεύσουν περισσότερα κεφάλαια στην Ελλάδα και να συμμετέχουν στο success story της χώρας μας, θεωρούν ότι η επανεκλογή Μητσοτάκη, θα "ξεκλειδώσει" την ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας, μέσω αναβάθμισης του αξιόχρεου, κινητοποιώντας κεφάλαια δισεκατομμυρίων ευρώ ή δολαρίων.

Εκτός από τα δυνητικά ιδιωτικά κεφάλαια που περιμένουν στην... πόρτα για να έρθουν στη χώρα μας, υπάρχουν τα "κλειδωμένα" χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, τα οποία για τη φετινή χρονιά υπολογίζονται σε περίπου 21 δισ. ευρώ! Μιλάμε για δισεκατομμύρια ευρώ που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των μεγαλύτερων οίκων του κόσμου και τα οποία βρίσκουν εξαιρετικά ελκυστική την Ελλάδα, για τοποθετήσεις σε ομόλογα, μετοχές, ακίνητα, δημόσια assets και πολλές άλλες "μπίζνες".

Περισσότεροι πόροι και περισσότερα επενδυτικά κεφάλαια, σημαίνουν περισσότερες θέσεις εργασίας και βελτίωση της κοινωνικής συνοχής. Αυτό το τελευταίο είναι μεταξύ άλλων ένα ζήτημα που... φοβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ!

Πανηγύρι

Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας εφόσον συνδυαστεί με την επανεκλογή Μητσοτάκη θα οδηγήσει σε ένα πραγματικό... πανηγύρι, καθώς αμερικανικά, γαλλικά και γερμανικά κεφάλαια θα σπεύσουν να τοποθετηθούν κυρίως στο μετοχικό κεφάλαιο των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Η πρόθεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να πουλήσει τις συμμετοχές του στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, θα τροφοδοτήσει ένα ράλι των τιμών, για το οποίο έχουμε πάρει μια πρόγευση το τελευταίο διάστημα. Το Ταμείο θα πάρει πίσω τα λεφτά που διέθεσε για την ανακεφαλαιοποίηση τους και μάλιστα με το παραπάνω.

Αυτό σημαίνει ότι όπως αυτή τη στιγμή ο Καναδός Πρεμ Γουάτσα αποτελεί τον βασικό μέτοχο της Eurobank, μέσω του επενδυτικού κολοσσού Fairfax, το ίδιο θα συμβεί και με τις Εθνική, Alpha Bank και Πειραιώς. Σημειώνεται ότι και στις 4 συστημικές τράπεζες έχουν ήδη "χτίσει" μειοψηφικές μετοχικές θέσεις κορυφαίοι αμερικανικοί και ευρωπαϊκοί επενδυτικοί οίκοι.

Ο έλεγχος του τραπεζικού συστήματος κυρίως από αμερικανικά και γαλλικά κεφάλαια, θα σηματοδοτήσει μια εντελώς νέα πορεία για την Ελληνική οικονομία καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι ο έλεγχος του τραπεζικού συστήματος, οδηγεί στον έλεγχο και της οικονομίας μιας χώρας. Επιπλέον, η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα σηματοδοτήσει την έλευση ποιοτικών κεφαλαίων και θα ανοίξει τον δρόμο για να γίνουν μεγάλες επενδύσεις στην πραγματική οικονομία. Βέβαια, πρέπει να επισημάνουμε ότι οι διαρκείς αναβαθμίσεις της Ελληνικής οικονομίας κατά τα τελευταία τριάμισι χρόνια, έχει ήδη προσελκύσει διεθνείς επιχειρηματικούς κολοσσούς.

Η παρουσία της αφρόκρεμας των πολυεθνικών γιγάντων από τις ΗΠΑ αποδεικνύει τη σιγουριά ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να πορεύεται στον δρόμο της ταχείας ανάπτυξης και της εξυγίανσης των οικονομικών της και φυσικά δεν γίνεται με την προοπτική συμπόρευσης του Τσίπρα με τον Ανδρουλάκη, με γενικό... δερβέναγα τον Πολάκη! Η γελοιότητα που διακρίνει το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος, δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο μπροστά στη μεγάλη εικόνα μιας χώρας, η οποία έχει γυρίσει σελίδα και δεν μπορεί με τίποτα να γυρίσει σε καταστάσεις ανάλογες με το 2015. Άλλωστε, τα τελευταία τριάμισι χρόνια έχει αλλάξει θεαματικά η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, παρά τα εμπόδια που εμφανίστηκαν με τον κορωνοϊό και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η αξιοπιστία της χώρας και η σιγουριά που δείχνουν όλες οι προηγμένες και πολιτισμένες  χώρες του εξωτερικού προς την Ελλάδα, αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης για τη συνέχιση της πολύ καλής εικόνας των τελευταίων τριάμισι ετών, παρά το γεγονός ότι ο κόσμος γύρισε... ανάποδα με την πανδημία και με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία πυροδότησε την ενεργειακή κρίση και την έκρηξη του πληθωρισμού. Συνεπώς, όσοι δεν αντιλαμβάνονται τι διακυβεύεται στις προσεχείς εκλογές, ας ενημερωθούν και ας αναλογιστούν τι θα σήμαινε για τη χώρα ένα πολιτικό πισωγύρισμα. Η ψήφος δεν είναι καλαμπούρι και όποιος δεν τη... σέβεται, τότε γυρίζει εναντίον του με την ταχύτητα μιας σφαίρας πυροβόλου όπλου! Η Ελλάδα θα εξελιχθεί σε διεθνές ενεργειακό και εμπορικό κέντρο και η νέα θέση της στον χάρτη, δεν επιτρέπει... ανοησίες και πειράματα με τύπους που δεν μπορούν να αντιληφθούν ούτε στο ελάχιστο πώς λειτουργεί ο σύγχρονος κόσμος...

Τα... ανέκδοτα του αξιολύπητου ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του περιφέρονται δεξιά και αριστερά και προσπαθούν να πιαστούν από κάτι για να φτιάξουν την ατζέντα των πολιτικών εξελίξεων, χωρίς όμως επιτυχία.

Με ηλίθια βίντεο για το... ανελέητο ξύλο της Αστυνομίας καθημερινά σε... όλα τα πανεπιστήμια της χώρας (!!!) απομακρύνουν τους σκεπτόμενους πολίτες, χαράσσοντας την περίμετρο των ανεγκέφαλων ή μη σκεπτόμενων ψηφοφόρων τους. Από την άλλη, στο θέμα της ακρίβειας (το οποίο είναι παγκόσμιο και σε χώρες της Δύσης τα πράγματα είναι χειρότερα από την Ελλάδα), έχουμε ακούσει κάθε λογής ανοησίες από την αξιωματική αντιπολίτευση, με κορυφαία την ατάκα για την "ακρίβεια Μητσοτάκη".

Επί τη ευκαιρία να επισημάνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός του, τα στελέχη του, τα φερέφωνα τους και τα... τρολ τους, δεν τολμούν να καταγγείλουν τον Πούτιν ως βασικό υπαίτιο της ακρίβειας και εμμένουν στη γελοία ρητορική περί "ακρίβειας Μητσοτάκη", χωρίς αυτή η εμμονή να τους αποφέρει το παραμικρό όφελος, σύμφωνα με τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων. Επιπλέον, όταν τέθηκε θέμα παραπομπής του Πούτιν σε Διεθνές Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου, 4 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν για... καφέ! Η ρητορική και η πρακτική τους ή η αποφυγή τοποθέτησης, καθημερινά του εκθέτουν στα μάτια των σκεπτόμενων πολιτών.

Δυστυχώς, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλάβει ότι η δήθεν αριστερή ατζέντα και το διαρκές "καπέλωμα" του.... λαού με την επίκληση διαφόρων "πυροτεχνημάτων", τύπου "ηθικού πλεονεκτήματος" και "κοινωνικής ευαισθησίας", τους πηγαίνουν συνεχώς στον... κάλαθο των άχρηστων!

Οι αυξήσεις στις συντάξεις και στον βασικό μισθό, η συνεχής παροχή επιδοτήσεων για το ρεύμα, το φυσικό αέριο, τα καύσιμα και τις αγορές στο σούπερ μάρκετ απονευρώνουν το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Βέβαια, οφείλουμε να καταθέσουμε την απορία μας, για το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται ως οριακά καταλληλότερο από τη Νέα Δημοκρατία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της διαφάνειας. Η πλειονότητα των πολιτών θεωρούν ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα σε όλα τα επίπεδα. Το ίδιο επί της ουσίας εννοούν και όσοι λένε ότι δεν εμπιστεύονται ούτε του Μητσοτάκη ούτε τον Τσίπρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Κατά βάθος όλοι γνωρίζουν πολύ καλύτερα ότι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν συνταγή αποτυχίας όπως το 2015 και ο Μητσοτάκης με τη Νέα Δημοκρατία είναι αυτοί που μπορούν να πάνε παραπέρα το... σκάφος, με τα χίλια δύο προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω κυρίως εξωγενών παραγόντων.

Τα ύποπτα και περίεργα του... διαφανούς ΣΥΡΙΖΑ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ μη έχοντας ούτε... μυρωδιά για την οικονομία και την ψηφιακή διακυβέρνηση (ο Πιερρακάκης νιώθει τόσο... μόνος, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μάλλον αγνοούν γενικώς το αντικείμενο του και αδυνατούν να συλλάβουν τις τεράστιες επιτυχίες του στον εκσυγχρονισμό της χώρας), το έχει ρίξει στη... διαφάνεια, με αφορμή το θέμα των υποκλοπών.

Ούτε το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει έτσι. Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα ενός συγκεκριμένου εντύπου, το οποίο πιθανόν να έχει καλή πληροφόρηση από κέντρα που υπονομεύουν την Ελλάδα και είναι σε θέση να προχωρούν σε παγίδευση αξιωματούχων και παραγόντων του δημόσιου βίου. Εκεί προσπαθεί να παίξει μπάλα, ενώ η διαρκής υπονόμευση των πρωτοβουλιών της χώρας έναντι της τουρκικής απειλής, καθιστούν τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ως πολέμιους της εθνικής στρατηγικής. η οποία και αποτελεσματική είναι και έχει φέρει όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου στο πλευρό μας. Το κλείσιμο του... ματιού σε Ρωσία και του Τουρκία, καθώς και στους εγκληματίες δουλεμπόρους και πολλές αμαρτωλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εγείρουν πολλές υποψίες και πιθανότατα είναι κοντά ο χρόνος, όπου μπορούμε να μάθουμε περισσότερα γι αυτές τις... περίεργες σχέσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα κομμουνιστογενών ιδεών και πρακτικών, υιοθετεί άκριτα τα δημοσιεύματα κυριακάτικου εντύπου για τις υποκλοπές ή "στημένων" Ελλήνων και Τούρκων δουλεμπόρων και ΜΚΟ, όπως συνέβη στην περίπτωση της "νεκρής Μαρίας". Η λέξη συγγνώμη τους είναι άγνωστη και ταυτόχρονα, κάθε καταγγελία που γίνεται εις βάρος τους, όπως συνέβη επωνύμως με τη γραμματέα του Καλογρίτσα, αποτελεί... συκοφαντία και... σκευωρία!

Μιλάνε για συκοφαντίες και σκευωρίες, οι άνθρωποι που με κανόνες αδιαφάνειας και πολιτικού εκβιασμού έσυραν στο δικαστήριο 10 πολιτικούς για την ανύπαρκτη εμπλοκή τους στο σκάνδαλο της Novartis. Μιλούν αυτοί που με βάση το... Ινστιτούτο της Φλωρεντίας τάιζαν... σανό την κοινή γνώμη για την ανάγκη 6 καναλιών εθνικής εμβέλειας, προφανώς πλήρως ελεγχόμενων από αυτούς. Είναι γνωστές οι καταγγελίες από εκδότες και καναλάρχες, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε όλα αυτά τα εγχειρήματα συμμετείχαν Δεξιοί και Καραμανλικοί, που στη συνέχεια έγιναν Αριστεροί και Τσιπρικοί, για να ξαναγίνουν στη συνέχεια Νεοδημοκράτες, μπας και βολευτούν επί Μητσοτάκη (αλλά, εις μάτην...)! Εξευτελισμός και εκμαυλισμός συνειδήσεων, λέγεται αυτό.  Δεν υπάρχει δυτική χώρα στην οποία να βρίσκουν εφαρμογή οι πρακτικές που ακολούθησαν το 2015-2019 οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην οικονομία, στη δικαιοσύνη και σε όλα τα υπόλοιπα. Και μην ξεχνάμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το Ειδικό Δικαστήριο, για τα αίσχη που επιχείρησαν "Δεξιοαριστεροί" και "Αριστεροδεξιοί" σε μια από τις πιο ντροπιαστικές περιόδους της Μεταπολίτευσης.

Μιλάνε για... διαφάνεια και... κοινωνική ευαισθησία, οι άνθρωποι που δεν πήραν ένα τηλέφωνο του χαροκαμένους συγγενείς των θυμάτων της πυρκαγιάς του Ματιού, όπου το κράτους του... αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος έκανε... ζωάρα εν μέσω θερινής ραστώνης! Μιλάνε για ηθική οι πολιτικοί τύποι, οι οποίοι έβαλαν σε ένα αεροπλάνο τον Τσίπρα για να κάνει αυτοψία στις καμένες εκτάσεις μετά από πολλές ημέρες και ενώ τη βραδιά που η φωτιά είχε φτάσει στη θάλασσα καίγοντας ανθρώπους και περιουσίες, έλεγε με ύφος περισπούδαστου... άσχετου και ανεύθυνου "πότε θα πετάξουν τα Κανανταίρ"!!! Το χειρότερο απ΄ όλα είναι οι κομματικοί αξιωματούχοι ζητούσαν από πραγματογνώμονα να βγάλει θετική έκθεση για την κυβέρνηση, μετά την τραγωδία στο Μάτι, καθώς είτε θα τον... έσκιζαν οι... από πάνω ή υπήρχε άνωθεν εντολή για να κουκουλωθεί το θέμα! Καλά, για συγγνώμη, ούτε να το συζητάμε, είπαμε. Δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τους, ενώ όλως τυχαίως αυτό δεν υπάρχει ούτε στο αντίστοιχο των ακροδεξιών φασιστών...

Μιλάνε για διαφάνεια αυτοί, τους οποίους ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος κατηγόρησε ορθά κοφτά για κάτι κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ μέσω του υπουργείου Εξωτερικών για τα οποία έκαναν την... πάπια και ήπιαν το αμίλητο νερό! Ποτέ δεν διερευνήθηκε σε βάθος η σχετική υπόθεση, ενώ δεν μάθαμε τα πάρε-δώσε για τη συμφωνία με τα Σκόπια ώστε να κλείσει το "Μακεδονικό" με αντάλλαγμα τη διατήρηση της προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους, για να μην υποστούν νέα δραματική μείωση με βάση τις διατάξεις του Νόμου Κατρούγκαλου.

Μιλάνε για διαφάνεια, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν πιαστεί τόσες πολλές φορές με τη... γίδα στην πλάτη, λόγω της συρροής ψεμάτων, τα οποία εκστομίζουν γιατί θεωρούν ότι έχουν απέναντι μια πελατεία χαμηλής νοημοσύνης. Όταν είσαι σίγουρος ότι απευθύνεσαι σε... προβληματικά εκλογικά κοινά, δεν σε ενδιαφέρει ούτε η διαφάνεια, ούτε η αλήθεια. Για να μην αναλύσουμε περισσότερο τις περιπτώσεις όπου... καθαρίστριες έγιναν... υπουργοί ή... νηπιαγωγοί, καθηγήτριες πανεπιστημίου! Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, πουθενά δεν μπορεί να παράγει θετικό αποτέλεσμα, καθώς ο τρόπος λειτουργίας του, η απουσία τεχνοκρατικού πνεύματος, η ανικανότητα αντίληψης και η παντελής ασχετοσύνη στην κατανόηση των διεθνών εξελίξεων, τον καθιστούν ως ένα κόμμα, σκέτη... συμφορά. Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον αρχηγό του φαίνονται πλέον σαν πολιτικοί νάνοι!
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

Φόρτωση άρθρων...