Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος ευτελισμού της Βουλής

Απόψεις Γιάννης Μιχαήλ

Το επεισόδιο που συνέβη στη Βουλή με τον ξυλοδαρμό βουλευτή από έναν συνάδελφό του δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή το ελληνικό κοινοβούλιο θα είχε την τιμητική του στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως πολύ συχνά συμβαίνει με εικόνες που παρακολουθούμε από τριτοκοσμικές χώρες, όπου οι αίθουσες των κοινοβουλίων μετατρέπονται σε αρένες συγκρούσεων.

Γράφει ο Γιάννης Μιχαήλ

Θα μπορούσαμε να αναφωνήσουμε ‘’αιδώς Αργείοι’’ αλλά λίγοι από τους ‘’300 εθνοπατέρες’’, θα γνωρίζουν τι ακριβώς σηματοδοτούν οι δύο αυτές λέξεις.

Για να διευκολύνουμε τους αδαείς, θα παραπέμψουμε σε έναν στίχο του ποιητή Γεωργίου Σουρή, (Το ‘’Καρφί’’ προς τιμή του κάθε εβδομάδα προσφέρει στους αναγνώστες του τα άπαντα του Γεωργίου Σουρή), ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ‘’σύγχρονος Αριστοφάνης’’. Στο ποίημά του ‘’Ο Ρωμηός’’, πριν από ενάμιση αιώνα, κατακεραύνωνε τα στραβά και τα ανάποδα που συνέβαιναν τον 18ο αιώνα στη χώρα μας, με αιχμηρούς στίχους, ενώ συχνά αυτοσαρκαζόταν. Για να μην μακρηγορώ, σημειώνω μόνο έναν στίχο που έλεγε: ‘’Ω Ελλάς, Ελλήνων χώρα, τι γαϊδούρια βγάζεις τώρα’’.

Για να μην παρεξηγηθώ, θα χρησιμοποιήσω μια πρόταση που συναντάται στα ζενερίκ κινηματογραφικών ταινιών. ‘’Πάσα ομοιότης με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική’’.

Όποιος λοιπόν βλέπει την εικόνα του, στη φράση του Σουρή, ιδιαίτερα μέσα στο Κοινοβούλιο μπορεί να σηκώσει το χέρι του. Νισάφι πια, με όλα όσα παρατηρούμε εμείς οι απλοί πολίτες, να συμβαίνουν κάθε μέρα στην πολιτική σκηνή. ‘’Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα’’.

Ό,τι του κατέβει του καθένα το ξεφουρνίζει χωρίς αιδώ και συστολή. Αρχηγός κόμματος διατείνεται ότι δεν θέλει μια πρωθυπουργική θητεία, αλλά δύο. Προκειμένου να ολοκληρώσει το ευαγές έργο του και να αλλάξει την ζωή των πολιτών (μπορεί και τα φώτα). Με όλες αυτές τις πομφόλυγες που λέγονται θα τρίζουν τα κόκαλα του Καποδίστρια, του Ελ. Βενιζέλου, του Κ. Καραμανλή των Παπανδρέου (Γεώργιος και Ανδρέας) και όλων των συμπατριωτών μας που αγωνίσθηκαν για να στεριώσει αυτή η χώρα, στην – όντως- δύσκολη παγκόσμια ισορροπία.

Όλοι, λοιπόν, αυτοί οι μυαλοφυγόδικοι και αιθεροβάμονες, ας μην ολοφύρονται στα τηλεπαράθυρα ότι βρισκόμαστε ένα βήμα από το πυρ το εξώτερον και πρέπει εκείνοι να πάρουν τα ηνία της χώρας και τα κλειδιά του Μαξίμου. Δεν θα αναφέρω ονόματα, γιατί οι Έλληνες (άνδρες και γυναίκες) τους γνωρίζουν πολύ καλά. Και όχι απλώς τους γνωρίζουν αλλά ξέρουν και το ειδικό βάρος που κουβαλούν στον εγκέφαλο τους.

Ας ελπίσουμε ότι με την Ανάσταση του θεανθρώπου θα σταματήσουν να κλαίνε οι ‘’μωρές παρθένες’’, καθώς το μόνο που κάνουν, είναι να υπονομεύουν το μέλλον της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Περί πολιτικής ψευδολογίας

Η πολιτική είναι ένα παιχνίδι παθών και αλληλο-συγκρουόμενων συμφερόντων και η υποκρισία είναι ένας από τους βασικούς της κανόνες. Ο Μακιαβέλι, στην κλασική περί ‘’Ηγεμόνος’’ πρ...

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Ποιο μέλλον για την ευρωπαϊκή οικονομία;

Ενώ οι Eυρωεκλογές πλησιάζουν, τα σοβαρά ευρωπαϊκά προβλήματα που θα έπρεπε να απασχολούν τους ψηφοφόρους θεωρούνται μάλλον περιττή… πολυτέλεια! Το έλλειμμα οικονομικού δυναμισμ...

Φόρτωση άρθρων...