Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Άδωνις προς ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποκάλυψη για Ραγκούση: «Μην μας κουνάτε το δάχτυλο για Παπαθανάση»

Σκληρή σύγκρουση έλαβε χώρα στη Βουλή μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απάντησε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση πως εάν επιθυμεί τον βούρκο και την τοξικότητα, τότε να απαντήσει για την βίλα Ραγκούση, την κατοικία του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο και τις επενδύσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο υπουργός Ανάπτυξης κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην κουνούν το δάχτυλο για θέματα ηθικής υποστηρίζοντας πως ο τομεάρχης διαφάνειας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιάννης Ραγκούσης, έχτισε βίλα στην Πάρο παίρνοντας δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας με κούρεμα 40% το οποίο προοριζόταν για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. 

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Χάρης Μαμουλάκης, εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο το 2018, όταν στην κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να χτίσει παραθεριστικές κατοικίες.

Δείτε βίντεο, η αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη στη «βίλα Ραγκούση στην Πάρο»:

«Aυτή η ωραία βίλα χτίστηκε με δάνειο Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και νοικιάζεται την εβδομάδα 14.000 ευρώ, 56.000 ευρώ το μήνα, το τρίμηνο 180.000 με δάνειο εργατικής κατοικίας 40% κούρεμα. Είπε ο κ. Ραγκουσης “τα παιδιά μου τα βγάζω από τα δωμάτια τους και να κοιμούνται οι ξένοι”. Ε βέβαια αν σου δίνουν 14.000 τη μέρα… Και τολμάτε να μιλάτε για τον Παπαθανάση που μεταβίβασε το 50% της κατοικίας στα παιδιά του και το δολίως που λέτε αυτό είναι που πλήρωσε», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τα βέλη του υπουργού στράφηκαν και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Ξέρετε κάποιον άλλο να έχει νοικιάσει σπίτι στο Σούνιο με ιδιωτική παραλία με ενοίκιο 500 ευρώ; Πείτε μου έναν. Εγώ έψαξα και είδα ότι τα σπίτια στο Σούνιο νοικιάζονται με 3.500 ευρώ Πείτε μου λοιπόν γιατί το δώσανε στον κ. Τσίπρα με 500 ευρώ; Κάτι βρωμάει».

Γεωργιάδης: Να δουμε αν κάποιος μπορεί να νοικιάσει παραθαλάσσιο όπως ο Τσίπρας με 500 ευρώ

Η αναφορά του υπουργού στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του Σωκράτη Φάμελλου.

Σ. Φάμελλος: Δεν θα μιλάτε για τον κ. Τσίπρα. Αδιευκρίνιστες καταθέσεις του κ. Τσίπρα δεν υπάρχουν.

Α. Γεωργιάδης: Αφήστε τα αυτά ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για τον κ. Τσίπρα. Είναι μικρή η χώρα μας.

Σ. Φάμελλος: Είστε πολύ μικρός να μιλάτε για τον κ. Τσίπρα

Α. Γεωργιάδης: Σας προτείνω για μια ακόμα φορά η αντιπαράθεσή μας να γίνει με πολιτικούς όρους και να κρίνει ο λαός με καθαρό μυαλό ποιο πολιτικό σχέδιο προτιμά για την χώρα. Σας παρακαλώ για τελευταία φορά. Μην με ξαναρωτήσετε για τον Παπαθανάση όταν έχετε πάρει όλες τις απαντήσεις. Μην επιμένετε στην λάσπη και τοξικότητα γιατί θα παίρνετε απαντήσεις.

Δείτε βίντεο, η αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Φάμελλου:

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην υπόθεση με την βίλα Ραγκούση λέγοντας: «Αυτή η βίλα του κ. Ραγκούση που βλέπετε χτίστηκε με δάνειο του ΟΕΚ με κούρεμα

40% που δινόταν για ευπαθείς ομάδες. Αυτή η βίλα νοικιάζεται την εβδομάδα με 14 χιλιάδες ευρώ και 56 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Το τρίμηνο 180 χιλιάδες ευρώ. Δεν έχει μια μέρα κενή. Είναι όλες νοικιασμένες. Με τι την έχτισε; Με δάνειο της εργατικής κατοικίας 40% κούρεμα. Και βγαίνει ο κ. Ραγκούσης και μας λέει ότι βγάζει τα παιδιά του από το σπίτι για να μπουν ξένοι. Και την ίδια ώρα εσείς μας κουνάτε το δάχτυλο για τον Παπαθανάση που τόλμησε να μεταβιβάσει το 50% της κατοικίας του στα παιδιά του. Σας ενοχλεί η καταδίκη του Παπαθανάση για την οποία πλήρωσε και με το παραπάνω για να φύγει το «δολίως», αλλά δεν σας ενοχλεί το 13-0 του Παππά. Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ έχει χρησιμοποιήσει χαμηλότοκο επιδοτούμενο δάνειο για τους κοινωνικά αναξιοπαθούντες για να χτίσει την ωραία βιλάρα – να τη χαίρεται. Μην κουνάτε όμως το δάχτυλο. Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο αυτό που έκανε ο κ. Ραγκούσης αλλά σίγουρα δεν είναι πολιτικά ηθικό».

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι εταιρεία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Μαμουλάκη, έχει επιδοτηθεί με ποσό ύψους 400.000 ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο για την κατασκευή τουριστικών κατοικιών στην Ικαρία. Ακούγοντας τον κ. Μαμουλάκη να αναφέρεται στην υπόθεση Μαραβέγια ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κουνά το δάχτυλο όταν έχει κάνει ακριβώς το ίδιο. «Το επενδυτικό σχέδιο του κ. Μαμουλάκη εντάχθηκε στον αναπτυξιακό το 2018. Τότε ο ίδιος ήταν ανώτερο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση. Σήμερα ο κ. Μαμουλάκης καταγγέλλει τον κ. Μαραβέγια που εντάχθηκε στον αναπτυξιακό αλλά δεν εκταμίευσε τα χρήματα. Ο κ. Μαμουλάκης καταγγέλλει και την ίδια ώρα εκταμιεύει ο ίδιος χρήματα από τον αναπτυξιακό» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η αίτηση της οικογενειακής επιχείρησης είχε γίνει την περίοδο που δεν ήταν βουλευτής πως το ποσό με το οποίο επιδοτήθηκε είναι χαμηλότερο - 200 χιλιάδες ευρώ – και πως δεν χρησιμοποίησε τραπεζικό δανεισμό.

«Εγώ δεν είπα ότι τα πήρατε παράνομα. Σωστά και νόμιμα τα πήρατε κ. Μαμουλάκη. Απλώς δεν θα κουνάς το δάχτυλο σε εκείνους που έκαναν το ίδιο με εσένα», ανταπάντησε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα ασκεί πολύ ενεργή πολιτική στη Μέση Ανατολή για να περιοριστεί η ανθρωπιστική κρίση

«Η Ελλάδα ασκεί ενεργή πολιτική στη Μέση Ανατολή για να διασφαλίσει ότι περιορίζεται η ανθρωπιστική κρίση, ενώ διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση “Ασπίδες”», τόνισε ...

Απάντηση του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ: Η Β. Κεχαγιά χρειάστηκε επτά παραγράφους για να μην απαντήσει τίποτα για την ταμπακιέρα

Απάντηση στα όσα είπε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιάέδωσε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναφέρει ότι «η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε επτά παραγράφους για να μην απαντή...

Πηγές ΝΔ κατά Κεχαγιά: Δεν ξέρουμε εάν «ο ελληνικός λαός γνωρίζει ποιος είναι ο Στέφανος»

Δεν ξέρουμε εάν και κατά πόσο «ο ελληνικός λαός γνωρίζει από την πρώτη στιγμή ποιος είναι ο Στέφανος», όπως δήλωσε απόψε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην γεμάτη εκνευρισμό και συ...

Φόρτωση άρθρων...