Σαββάτο
25 Μαρτίου 2023

ΠΑΣΟΚ για ψήφο Αποδήμων: «Η Ν.Δ. θέλει να ακυρώσει το πρώτο λάθος διαπράττοντας ένα ακόμη»

Αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας αφήνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την ψήφο Αποδήμων.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία πως η ψήφος Αποδήμων «θυσιάστηκε στον βωμό μικροκομματικών συμβιβασμών με δική της ευθύνη».

«Παρά τις ”τυμπανοκρουσίες” της κυβέρνησης, οι προϋποθέσεις που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ακύρωσαν στην πράξη τη μαζική συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στις εκλογές», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Οι δαπανηρές ενημερωτικές καμπάνιες απέτυχαν να κινητοποιήσουν τους απόδημους συμπατριώτες μας που είχαν δικαίωμα συμμετοχής». Σημειώνει ακόμη ότι μέχρι σήμερα στους εκλογικούς καταλόγους έχουν εγγραφεί μόλις 4.000 εκλογείς, αριθμός αναντίστοιχος με όσους μετανάστευσαν τα χρόνια της κρίσης.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι «παραμονές των εκλογών, η κυβέρνηση με διαρροές αφήνει να εννοηθεί ότι θα αλλάξει ξανά τον νόμο, μειώνοντας την εκπροσώπηση των Ελλήνων της διασποράς στην επόμενη Βουλή. Αντί να επιφέρει βελτίωση, η Νέα Δημοκρατία θέλει να ακυρώσει το πρώτο λάθος διαπράττοντας ένα ακόμη», προσθέτει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Δεν πρόκειται μόνο για σιωπηρή ομολογία αποτυχίας, αλλά για μια ακόμη αντιθεσμική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία δεν πρόκειται να συναινέσουμε», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απάντηση Ν. Παπαθανάση στην Κουμουνδούρου: «Αθλιότητα του Documento που υιοθετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης. Ο υπουργός αναφέρει: «Για μια ακόμη φορά συνεχίζεται η...

Φόρτωση άρθρων...