Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Ακρίβεια και οικονομία τα καυτά μέτωπα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Παρασκήνιο

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται το πρωθυπουργικό γραφείο στη σκιά της ραγδαίας αύξησης των τιμών σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες που προκαλούν ισχυρές πιέσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών.

Η καθημερινότητα των πολιτών και η προσπάθεια βελτίωσης της για τη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους πολίτες μέσα από την επανεκκίνηση της οικονομίας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που από το ξεκίνημα της θητείας του απέδειξε πως σ’ αυτήν την πορεία ανάκαμψης και μετάβασης στη νέα εποχή “κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω”.

Ωστόσο η διεθνής συγκυρία σε συνδυασμό με τους υψηλούς φόρους που επιβλήθηκαν από τα χρόνια των μνημονίων έχουν αλλάξει άρδην τα δεδομένα για την πλειοψηφία της κοινής γνώμης που αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις για βασικές ανάγκες όπως είναι η θέρμανση, το ηλεκτρικό ρεύμα και άλλα απαραίτητα αγαθά.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Κυβέρνηση έχει ήδη κάνει κινήσεις στην κατεύθυνση της ανακούφισης των πολιτών σε επίπεδο φόρων και έμμεσης αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος, αλλά στην παρούσα φάση χρειάζεται απαραίτητα ένα ολιστικό σχέδιο κοινωνικής συνοχής τουλάχιστον για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση, το οποίο θα βάζει σε πρώτη προτεραιότητα την επιβίωση εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.  

Εξάλλου, στο πεδίο της καθημερινότητας θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το κυβερνητικό σχήμα στο τέλος της τετραετίας από μια κοινωνία που δείχνει κουρασμένη τόσο από την περιπέτεια του κορωνοϊού, όσο και από τις αλλεπάλληλες αναταράξεις στα χρόνια της λιτότητας και των μνημονίων. Κι αυτό συνδέεται άμεσα με την επίτευξη του μεγάλου πολιτικού στόχου για την Νέα Δημοκρατία, δηλαδή την κατάκτηση της αυτοδυναμίας.

Η μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και αποτελεσματικότητα που θα πετύχει να καταγράψει η σημερινή Κυβέρνηση, θα φέρει ταυτόχρονα πιο κοντά την επίτευξη της σχηματοποίησης μιας ισχυρής και βιώσιμης Κυβέρνησης, όταν στηθούν οι κάλπες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην πρεμιέρα του Αργυρού ο Κασσελάκης με τον Τάιλερ, το γλέντησαν από σουίτα με υψωμένη γροθιά

Πρεμιέρα στην αθηναϊκή νύχτα και το κέντρο διασκέδασης Fantasia έκανε χθες ο Κωνσταντίνος Αργυρός και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα μπορούσε να λείπει. Σύμφωνα με βίντεο που είδα...

Στην Έκθεση Κόμικς και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου ο Στέφανος Κασσελάκης - Η απρόσμενη συνάντηση με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Την Έκθεση Κόμικς και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης. O κ Κασσελάκης ήταν συνοδευόμενος από τ...

Φόρτωση άρθρων...