Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ανασχηματισμός ή εκλογές  το δίλημμα Μητσοτάκη, ο Τσίπρας επιλέγει Σβίγγου και αναστατώνει την "Ομπρέλα" και η ανεξέλεγκτη δράση της Μαφίας των καυσίμων 

Παρασκήνιο

Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τις προθέσεις του πρωθυπουργού σε ότι έχει να κάνει τόσο με τον θρυλούμενο Ανασχηματισμό όσο και με την ημερομηνία εκλογών. 
Πάντως ο σταδιακός περιορισμός των απωλειών της Κυβέρνησης μετά το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ όπως καταγράφουν ΟΛΕΣ οι δημοσκοπήσεις – πλην των Κυπριακών μαιμουδοεταιρειών που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ- συνιστά μεγάλο… πειρασμό για το Μαξίμου. 
Αφού εάν και τον Σεπτέμβριο, η κατάσταση είναι αντίστοιχη, ακόμη και ο ΘΕΣΜΙΚΟΣ παίχτης Μητσοτάκης θα κληθεί να διαχειρισθεί την δυνατότητα να οδηγήσει την χώρα στις κάλπες διεκδικώντας ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.
Αντιθέτως εάν ξαφνικά μας «σκάσει» ο Ανασχηματισμός – αυτό το σενάριο πάντως υποχωρεί τις τελευταίες ώρες – οι εκλογές θα γίνουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ τον Μάιο του 2023.        

@ Πριν από μερικές μέρες η στήλη αποκάλυπτε ΠΡΩΤΗ  πως η τελική απόφαση Τσίπρα είναι να τοποθετήσει γυναίκα ως γραμματέα του κόμματος και η οποία μάλιστα ΔΕΝ θα ήταν η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου  (δες εδώ). 
Και χθες επιβεβαιωθήκαμε, αφού ο Τσίπρας κατέληξε στην Σβίγγου από την «Ομπρέλα»… προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Γράφαμε λοιπόν πως  «από καλά ενημερωμένες ΣΥΡΙΖΑΪΚΕΣ πηγές μαθαίνουμε πως ο Τσίπρας τελικά κατέληξε στο να μην επιλέξει ως γραμματέα του κόμματος κάποιον που να προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, άρα «καίγονται» τα σενάρια περί Σπίρτζη και Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. 
Αυτό που θα επιθυμούσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν ένα πρόσωπο που θα είχε τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά με τον Παύλο Μαρινάκη, ή τον Ανδρέα Σπυρόπουλο (που προαλείφεται για γραμματέας του ΠΑΣΟΚ) και το πρόσωπο αυτό αναζητάτε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα ο Τσίπρας θα επιθυμούσε ο νέος γραμματέας του κόμματος να ήτανε γυναίκα. «Cherchez la femme» που λένε…»

Αυτά, επειδή ως γνωστόν scripta manent ήτοι τα γραπτά μένουν… 

@ Διαστάσεις γιγαντιαίου οικονομικού σκανδάλου λαμβάνει το λαθρεμπόριο καυσίμων στην Ελλάδα.
Οι αποκλίσεις στην τιμή της βενζίνης από πρατήριο σε πρατήριο, αποκαλύπτουν τη λεγόμενη μαφία των καυσίμων, η οποία πουλάει σε τιμές κάτω του κόστους, γιατί προφανώς τα συγκεκριμένα πρατήρια τροφοδοτούνται από τα λαθρεμπορικά βυτία.
Μια άλλη κατηγορία βενζινάδικων που πουλάει κάτω από τις τιμές των διϋλιστηρίων ελέγχεται από μεγάλη εγκληματική οργάνωση που νοθεύει τα καύσιμα.
Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαιοειδών επανειλημμένα έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Όμως το λαθρεμπόριο πετρελαίου όπως και αυτό των τσιγάρων έχει γίνει καθεστώς στη χώρα μας.
Ακόμη και οι δολοφονίες νονών της νύχτας που έγιναν τα τελευταία χρόνια συνδέονται άμεσα με τον πόλεμο των συμμοριών για τον έλεγχο πρατηρίων.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή το 6% των πρατηρίων καυσίμων ελέγχεται άμεσα από εγκληματικές οργανώσεις που αποκομίζουν τεράστια κέρδη από το λαθρεμπόριο πετρελαίου.

@ Έχει βουίξει η πιάτσα ότι Τσίπρας και Παπαγγελόπουλος έχουν βρει ξανά το νήμα της επαφής τους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, φέρεται να έχει ενημερώσει τους συνομιλητές του ότι «δε θα αφήσει μόνο του τον Μίμη» στην δικαστική περιπέτεια που περνά, αφού βρίσκεται, ως γνωστόν, στο παρά 1’ του Ειδικού Δικαστηρίου. Σημειωτέον ότι, όπως πολλάκις έχει αποκαλύψει η στήλη πως ανεξαρτήτως της όποιας εμπλοκής του Κώστα Καραμανλή στο παρελθόν, η σχέση Παπαγγελόπουλου-Τσίπρα δεν ξεκινά όταν ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε να εφαρμόζει την στρατηγική της «καραμανλικής Αριστεράς». Μπορεί τότε οι δυο τους να «έδεσαν», ωστόσο, η σχέση τους χρονολογείται από παλιότερα, αφού τα σπίτια τους (το πατρικό της οικογένειας Τσίπρα) είναι σχεδόν δίπλα-δίπλα. Δεν περίμενε, δηλαδή, τον Καραμανλή, για να μάθει τον Παπαγγελόπουλο ο Τσίπρας. 

@ Μετά το συνέδριο της Ν.Δ. έρχεται η ώρα και για το συνέδριο ΟΝΝΕΔ, την ερχόμενη Παρασκευή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Βασικός ομιλητής θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στο βήμα θα βρεθεί και ο απερχόμενος πρόεδρος και νυν γραμματέας της Ν.Δ. Παύλος Μαρινάκης. Υπενθυμίζεται πως η σκυτάλη της ηγεσίας τη ΟΝΝΕΔ θα περάσει «δια βοής» στον νυν γραμματέα Οργανωτικού της ΟΝΝΕΔ, Ορφέα Γεωργίου. 
Παράλληλα το συνέδριο θα έχει και διεθνείς καλεσμένους, όπως την ευρωβουλευτή Λΐντια Περέιρα, πρόεδρο της Νεολαίας του ΕΛΚ, την Ιρϊνα Σατονϊνα, γ.γ. της ουκρανικής Νεολαίας MD, τον Γιώργο Χατζηγεωργιου, πρόεδρο των Νέων του ΔΗ.ΣΥ. της Κύπρου, και τον Μίχαελ Νταστ, πρόεδρο της Παγκόσμιας Ένωσης Νεολαίων Κεντροδεξιών Κομμάτων. 

@ Ρόλο-κλειδί διαδραματίζει στις εγχώριες ενεργειακές εξελίξεις η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων και Διανομής Αερίου, με φόντο τις ριζικές ανατροπές που επιφέρει στον ενεργειακό χάρτη, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η ΔΕΔΑ, έως το τέλος του 2023, θα έχει απλώσει το δίκτυο της σε Πάτρα, Αγρίνιο και Πάτρα, αναπτύσσοντας δίκτυο 208 χιλιομέτρων. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αυτό θα γίνει μέσα από την τεχνολογία του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG). Σύμφωνα με όσα δήλωσε προ ημερών σε σχετική εκδήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας, το έργο είναι από τα πλέον πρωτοποριακά όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού μόνο η Βαρκελώνη είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πόλη, με μεγαλύτερο πληθυσμό από την Πάτρα, που τροφοδοτείται με LNG.

@ Με το βλέμμα στραμμένο στην αγορά των ΗΠΑ κινείται η Intralot, η οποία στοχεύει να επιστρέψει σαν παγκόσμια εταιρεία, μια θέση που είχε απολέσει λόγω των αρνητικών οικονομικών συγκυριών το τελευταίο διάστημα. Θυμίζουμε ότι η Intralot έλαβε, πριν μερικές μέρες, το πράσινο φως από τους μετόχους για να προχωρήσει σε ΑΜΚ μέχρι και του ποσού των 130 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος θα κατευθυνθεί στην επαναγορά περίπου του 34% της αμερικανικής θυγατρικής Intralot Inc, το οποίο είχε ανταλλαχθεί στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των χρεών της εισηγμένης τον Αύγουστο του 2021. 
Μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία, ο μητρικός όμιλος θα αναλάβει τον έλεγχο κατά 100% της θυγατρικής στις ΗΠΑ, μια κίνηση η οποία θα άρει τους περιορισμούς που υπάρχουν με την υφιστάμενη κατάσταση και θα διευκολύνει την πρόσβαση σε κεφάλαια. Παράλληλα, η εισηγμένη θα λύσει και το πρόβλημα των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων, ένα μεγάλο μέρος του οποίου έχει αντιμετωπιστεί μετά την αναδιάρθρωση του χρέους ενώ μόλις ολοκληρωθεί η ΑΜΚ σχεδιάζει να τρέξει τις διαδικασίες προκειμένου η μετοχή να βγει από το καθεστώς της επιτήρησης. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η στεγαστική κρίση και η… σπιταρόνα

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ μπαίνει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης, με ηγετικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να εκτιμούν πως δεν είναι ο κατάλληλος να ηγηθεί τόσο της αξιω...

Το στρατηγείο του Γιάννη Κουράκη στο Ηράκλειο

Σε αγώνα σπριντ έχει επιδοθεί ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί καθημερινά ...

Φόρτωση άρθρων...