Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Τρικυμία εν κρανίω στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τα «ντοκουμέντα» για υπουργοποίηση του Κασσελάκη

Τέλος δεν έχουν οι αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Η αποκάλυψη του Μανώλη Καπνισάκη για την πρόταση που είχε γίνει στον Στέφανο Κασσελάκη να γίνει υπουργός στην πρώτη Κυβέρνηση Μητσοτάκη προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην Κουμουνδούρου. Κορυφαία στελέχη μιλούν για συνέχεια στον ευτελισμό που υφίσταται τις τελευταίες ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άνθρωποί του.

Το σοκ από το πρωτοσέλιδο του «Documento» είναι μεγάλο μέσα στο κόμμα ενώ κορυφαίο στέλεχος μεταφέροντας και την αγωνία πολλών άλλων βουλευτών και στελεχών απορούσε «τι άλλο μας κρύβει».

Το θέμα είναι μείζον με την συνέντευξη του Μανώλη Καπνισάκη στο «Documento» και δεν μπορεί να προσπερνιέται με ελαφρότητα όταν μάλιστα έχει προηγηθεί ο σάλος με τα άρθρα του Στέφανου Κασσελάκη στον «Εθνικό Κήρυκα».

«Από τότε θα μπορούσε να είχε αποκαλύψει και ότι του είχε γίνει πρόταση για Υπουργός του Μητσοτάκη», είπε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την υπόθεση βαραίνει αρνητικά και οι σχέσεις του Στέφανου Κασσελάκη με τον «μεσάζοντα» Αντώνη Διαματάρη του «Εθνικού Κήρυκα» καθώς μετά την αποκάλυψη για το πτυχίο του κ. Διαματάρη στα τέλη του 2019 και μετά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ τότε απομακρύνθηκε από τη θέση υφυπουργού Εξωτερικών.

Μεγάλη ενόχληση μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί και το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης και ο πυρήνας των συνεργατών του επιστρατεύουν κάθε μέσο για να βρεθούν στο επίκεντρο της επικαιρότητας, χωρίς όπως σημειώνουν να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος συνολικά για την εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά το τριπλό πλέον χτύπημα – προεδρικό δάνειο, τριήμερο στις Σπέτσες και τώρα η παρ’ ολίγον υπουργοποίησή του από τον Μητσοτάκη – όλοι τρέμουν στη σκέψη και μόνο των δημοσκοπήσεων του Ιανουαρίου και πολλοί φοβούνται πλέον ακόμη και μονοψήφιο ποσοστό.

Άλλο στέλεχος του κόμματος παρομοίαζε τις κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη με την αμερικανική και δοκιμασμένη συνταγή της προβολής δια της αντιπαραβολής.

Όπως σχολίαζε ο Στέφανος Κασσελάκης με την αποκάλυψη ότι θα μπορούσε να γίνει υπουργός της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να μπει στο κάδρο δίπλα στον Πρωθυπουργό επιδιώκοντας να διώξει από πάνω του τις αιχμές για την απειρία που του καταλογίζουν και ότι ήδη από την ηλικία των 30 ετών θα ήταν ικανός να αναλάβει ένα υπουργικό χαρτοφυλάκιο.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατέληγαν στο συμπέρασμα και εκ του αποτελέσματος από την επικοινωνιακή στρατηγική του Στέφανου Κασσελάκη ο στόχος του είναι «η αντιπαραβολή του με «μεγαλύτερα» μεγέθη προκειμένου να κερδίζει και εκείνος πόντους επικοινωνιακά».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόταση υπουργοποίησης στον Κασσελάκη έγινε πριν από τις εκλογές του 2019

«Επειδή μιλά αβίαστα για ‘fake news’ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι έχει σωστή ενημέρωση από τον Προϊστάμενό του; Ο κ. Μαρινάκης επιχειρεί να εμφανίσει τον κ. Κασσελάκη ως ‘αρθρογράφο υποστηρικτή’ του κ. Μητσοτάκη. Μάλλον αγνοεί ότι ο τελευταίος είχε ζητήσει προσωπικά τη βοήθεια του κ. Κασσελάκη για οικογενειακά του ζητήματα, εκφράζοντάς του επανειλημμένως την εκτίμησή του. Επίσης, αν ο κ. Μαρινάκης δεν έχει ενημέρωση από τον Προϊστάμενό του σχετικά με το ποιο ήταν το προτεινόμενο Υπουργείο πριν από τις εκλογές του 2019, ας ενημερωθεί από τον κ. Διαματάρη».

Αυτά αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απάντηση που έδωσε ο Παύλος Μαρινάκης περί αποκυήματος φαντασίας για την αναφορά που κάνει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, σε συνέντευξη του στο «Documento» που κυκλοφορεί αύριο, ότι το 2019, προ των εθνικών εκλογών, ο Αντώνης Διαματάρης προσέγγισε τον κ. Κασσελάκη για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρότεινε θέση εξωκοινοβουλευτικού υπουργού, την οποία ο κ. Κασσελάκης αρνήθηκε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση «Παραπολιτικών»: Πάνω από 33% η Νέα Δημοκρατία – Προβάδισμα 17,3 μονάδων

Σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά». Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκε...

Βορίδης για Ευρωεκλογές: Δεν θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις, αν δεν πιάσουμε τον στόχο του 33%

«Δεν θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις αν δεν πιάσουμε το 33%», τόνισε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο MEGA, αναφερόμενος στον εκλογικό στόχο που έθεσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτά...

Συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στο Λονδίνο ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Στις 13 Μαϊού αναμένεται να συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επι...

Φόρτωση άρθρων...